Last news in Fakti

15 Април, 2022 08:51 1 057 11

Американската група в Тайван: Сигурността тук е от глобално значение

  • тайван-
  • сащ-
  • тайпе-
  • сигурност-
  • световно-
  • значение-
  • законодатели-
  • американски

Менендес призна, че китайското правителство е "много недоволно" от посещението на делегацията, но това няма да я разубеди да подкрепи Тайван

Американската група в Тайван: Сигурността тук е от глобално значение - 1
Снимка: БГНЕС

Технологичният център Тайван е "страна от глобално значение" и неговата сигурност има последици за света, каза американският сенатор, Боб Менендес, днес на среща с президента, Цай Инг-уен, предаде Агенция Ройтерс.

Коментарът е отправен по време на посещение в Тайпе на двупартийна група от шестима американски законодатели, включително председателя на комисията по външни отношения на Сената на САЩ, Менендес, в подкрепа на демократичния остров в лицето на китайския натиск.

Съединените американски щати нямат официални отношения с Тайван, претендиран от Китай, но са най-важният международен поддръжник и доставчик на оръжие.

„Тъй като Тайван произвежда 90% от полупроводниковите продукти от висок клас в света, това е страна с глобално значение, последствия и въздействие и следователно трябва да се разбере, че сигурността на Тайван има глобално въздействие“, каза Менендес на Цай на среща в президентската канцелария.

Посещението и използваната от него дума "държава" за обозначаване на Тайван вероятно ще вбесят Китай, който отхвърля всякакви предположения, че Тайван е държава. Китай разглежда острова като една от своите провинции.

Менендес призна, че китайското правителство е "много недоволно" от посещението на делегацията, но това няма да я разубеди да подкрепи Тайван.

Менендес, демократ, е твърд привърженик на Тайван. През февруари той съпредложи законопроект, който ще изисква от Съединените щати да преговарят за преименуването на фактическото посолство на Тайван във Вашингтон на "Тайванско представителство".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сащ

    33 1 Отговор
    Ще подпалят целия свят. Ръчкат навсякъде. Гадна държава
  • 2 😄😄😄

    28 0 Отговор
    Отишли са да дръпнат китайския Дракон за опашката
  • 3 Хайде на Тайван

    19 0 Отговор
    Краварите да си го заплюят
  • 4 честен ционист

    16 1 Отговор
    Нови вируси и щамове най-често се пренасят с дипломатически пратки. Тайванчетата са укрропчиците на Азия, само още не са го осъзнали.
  • 5 Край

    13 0 Отговор
    Тайван не е държава, а остров. Справка - уйкипедия. Въпрос на време е Китай да си върне властта върху него. Янките да си гледат Северна Америка. Няма никакво значение какви проводници правили на осторава.
  • 6 българина

    13 0 Отговор
    китайците в момета съобразяват откъде се взе този К19 сега поцялото им източно крайбрежие. Мился че вече съобразиха връзката сезонна мигрция птици от Тайван към Сибир по крайбрежието и 4 те лаборатории от клас 4 от общо 30 в света в Тайван..особено след вчерашия репортаж на байрактари с пластмасова туба отгоре 30 л за ръсене..... и документите за птичи и свински грип , както и африканска чума... за украйна говоря. Това са си е било краварски план за унищожение на Русия и Китай биологически.. сега ще играят китайците една балтия на тайван
  • 7 плевен

    4 0 Отговор
    В началото на писанието: "...няма да Я разубеди да подкрепи Т...".
    В края Менендес вече е мъж.
    Да не би някъде по средата да е протекла процедура за смяна на пола? Защото демократите го могат.
  • 8 Бай Иван

    9 0 Отговор
    САЩ нямат място в Тайван!
    САЩ са една изкуствено създадена държава, в която след време превес вземат Илюминати и други масони, клановете на Рокфелер и Ротшилд, все евреи, които искат да ръководят света.
    Още по време на първата световна война САЩ разбират, че биха могли да се месят отдалече в конфликтите и да печелят благодарение на тях.
    Кой мислите снабдява с продоволствия, оръжие и муниции и двата воюващи лагера през двете световни войни.
    Тогава определени кръгове буквално стават немислимо богати и с огромна власт благодарение на тази търговия и намеса.
    От тогава до сега САЩ се месят навсякъде по света. Имат участието в над 200 военни конфликта по света.
    Където отидат разплават война и безредеци.
    Унищожаат държави.
    Това е единствената държава използвала ядрено оръжие срещу друг друга държава със стотици хиляди жертви и милиони други потърпевши. В Лаос ежегодно умират или биват ранявани хора от останалите взривове от касетъчните бомби хвърлени над държавата преди 40 години. Това са милиони невзривени малки бомби, които до ден днешен стоят някъде там в джунглите на Лаос. ЗАЩО ООН НЕ СЕ САМОСЕЗИРА?! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ТОВА, ЧЕ РЕАЛНО СА ИЗВЪРШИЛИ ГЕНОЦИД С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ДРУГА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА?
    Трябва да бъдат съдени и да платят обезщетения!
  • 9 Чичо Сам

    6 0 Отговор
    награби много дини под една мишница. Си и Кими ще овършеят западното крайбрежие, Путин - източното.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вече

    3 0 Отговор
    "демократ" от задокеанския краварник означава световен терорист.