15 Април, 2022 10:04 866 5

Представител на САЩ за Северна Корея ще посети Сеул, за да обсъдят изстрелването на ракети

  • сащ-
  • южна корея-
  • северна корея-
  • ракети-
  • изстрелване-
  • заплаха

Ким и неговият заместник, Джунг Пак, ще се срещнат с южнокорейски официални лица по време на петдневно посещение, започващо в понеделник

Представител на САЩ за Северна Корея ще посети Сеул, за да обсъдят изстрелването на ракети - 1
Снимка: БГНЕС

Пратеникът на САЩ за Северна Корея ще посети Сеул следващата седмица за среща с южнокорейските си колеги, за да обсъдят международния отговор на неотдавнашните изстрелвания на междуконтинентални балистични ракети (ICBM) на Севера, съобщи Държавният департамент, предаде Ройтерс.

Специалният представител на САЩ, Сунг Ким, заяви, че е отворен за преговори със Северна Корея по всяко време и без предварителни условия, но Пхенян досега отхвърля тези инициативи, обвинявайки Вашингтон, че поддържа враждебна политика като санкции и военни учения.

Миналия месец Северна Корея изпробва "ICBM" за първи път от 2017 г., а представители на САЩ и Южна Корея казват, че има признаци, че тя също може да се готви да възобнови изпитанията на ядрени оръжия.

Ким и неговият заместник, Джунг Пак, ще се срещнат с южнокорейски официални лица по време на петдневно посещение, започващо в понеделник, се казва в изявление на Държавния департамент.

Посещението подчертава ангажимента на САЩ и Южна Корея за продължаващо тясно сътрудничество по севернокорейските въпроси, тъй като те "се стремят да напредват в пълна денуклеаризация и постоянен мир на Корейския полуостров", се казва в изявлението.

Съединените щати настояват Съвета за сигурност на ООН да наложи допълнително санкции на Северна Корея, заради подновените ѝ изстрелвания на балистични ракети, като забраняват тютюна, намаляват наполовина износа на петрол за страната и поставят в черния списък хакерската група "Lazarus", според проекторезолюция, прегледана от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    16 1 Отговор
    Дето е стъпил американски мисионерски крак, бедите не закъсняват.
  • 2 Теле

    9 1 Отговор
    Страхливци
  • 3 де юре

    9 0 Отговор
    Да ви кажа нещо което няма да го видите по медиите у нас . Заловиха един нацик убивал пленени руски войници по име "Рома" . Питат ти си Рома така ли ? той казва Да . Автора на клипа казва по нататък : Край намерихме го и нататък се разказва че по кратката процедура е осъден и разстрелян . Така и ще стигнат до ония грузинци които участваха също !!!
  • 4 Иванушка  🇷🇺

    0 6 Отговор
    По-скоро представител на НАСА обсъжда с новите корейски ракети да бъдат изстрелвани Щатски спътници, астронавти, телескопи и каквото се сетиш.
    Вашингтон на руски сълзи и кораби не вярва.
    Вече не 😄😄😄
  • 5 Теодор Рузвелт

    0 0 Отговор
    Да свалят корейския режим на Ким
Новини по държави: