Тема: Украйна

19 Април, 2022 10:53 1 371 4

Руското посолство в Подгорица иска обяснение за дипломатическите отношения

  • русия-
  • москва-
  • отношения-
  • руско посолство-
  • подгорица-
  • черна гора

Руското посолство в Подгорица е поискало от Черна гора обяснения заради твърдения за разрив на дипломатическите отношения с Москва

Руското посолство в Подгорица иска обяснение за дипломатическите отношения - 1
Снимка: Shutterstock

Посолството на Русия в Подгорица е изпратило нота в министерството на външните работи на Черна гора нота с искане на обяснения във връзка с публикация в Туитър на черногорското дипломатическо ведомство за необходимостта от "разрив на дипломатическите отношения с Русия", предаде ТАСС.

Изпратена е нота в МВнР на Черна гора с искане на съответни обяснения, съобщиха за ТАСС от посолството на Русия.

Още новини от Украйна

Министерството на външните работи на Черна гора публикува снощи в Туитър изявление на външния министър на страната Джордже Радулович за необходимост от разрив на дипломатическите отношения с Русия, но след няколко часа изявлението бе изтрито от Туитър.

В публикуваното в социалната мрежа съобщение е било посочено, че по време на заседание за налагането на санкции на Русия заради конфликта в Украйна той е казал, че е необходимо държавните институции на Черна гора да прилагат рестриктивните мерки, въведени от правителството против Русия. Като коментар към туита черногорското МВнР публикува списък с въведените от правителството мерки, включващи "разрив на дипломатическите отношения, пълен или частичен разрив на икономическите отношения, пълно или частично ограничаване на вноса и износа, транспорта и др".

След коментари на потребителите на социалните мрежи, които са задавали въпроси прекъснати ли са дипломатическите отношения с Русия или не, пресслужбата на МВнР на Черна гора е премахнала съобщението в Туитър, посочва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин 🇧🇬

    5 4 Отговор
    Официално Черна гора ( сръбската Македония ) подкрепя Украйна (руската Македония )
  • 3 Ихтамнет

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванушка  🇷🇺":

    Кинжал изстрелян от черноморского хегемон масква
  • 4 Руснаков

    8 0 Отговор
    Никой не ги иска ама те се навират....