Last news in Fakti

23 Април, 2022 15:37 2 270 15

Вторият тур на изборите във Франция започна

  • франция-
  • избори-
  • гласуване-
  • президент

Първи гласуват французите в Канада

Вторият тур на изборите във Франция започна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Гласуването на втория тур на президентските избори във Франция започва в събота в отвъдморските департаменти и дипломатическите мисии на страната на американския континент, ден преди да започнат в Европа.

Първите обекти, в съответствие с правителствено постановление от януари, вече са отворени в общността Сен Пиер и Микелон близо до Нюфаундленд в Канада в 12:00 часа парижко време. В следващите часове към тях ще се присъединят жители на Гваделупа, Мартиника, Френска Гвиана и Френска Полинезия, както и служители на дипломатическите мисии на Франция в страните от Северна и Южна Америка.

Окончателните резултати от изборите ще бъдат оповестени едновременно в държавата майка и във френските територии в западното полукълбо. Почти 2 милиона избиратели живеят във френски отвъдморски територии, тоест приблизително 4% от електората.

Междувременно в европейската част на страната в събота стриктно се спазва ден на размисъл. Кандидатите си почиват от предизборните битки. В континентална Франция, както и в Корсика, избирателните секции ще отворят сутринта на 24 април и ще затворят не по-късно от 20:00 часа местно време. До приключването им на кандидатите и техните представители е забранено да разпространяват изявления за кампанията, да провеждат публични срещи, както и да актуализират информация в уебсайтовете си и да публикуват съобщения в социалните мрежи.

Първият тур на президентските избори през 2022 г. се проведе във Франция на 10 април. В предизборната надпревара участваха 12 кандидати. След обработката на всички бюлетини, двама кандидати преминаха на втори тур: настоящият президент на Франция Еманюел Макрон (27,84% от гласовете), който се кандидатира за втори мандат, и кандидатът от партия Национално рали, Марин Льо Пен (23,15% от гласовете). През 2017 г. и двата съперника също се класираха за втория тур, след което Макрон спечели 66,1% от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А нашите избори, кога ?

    7 30 Отговор
    Българи, отворете широко очи !
    Не бива никога да забравяте, че тук се радваме на предатели, руски петоколонници, които не знаят собствения си интерес, съсипаха България за нищожни пари и власт. Придобили са една ниско наведена мижитурска походка заради вниманието на някакви чиновници от империята. Леви нещастници, които не проумяват, че унищожават страната си, както своето, така и бъдещето на всеки българин. Ето ги днес, тия от БСП, президентството и надигащата се лумпена периферия, заради няколко хиляди гласа на остарели комсомолци яростно ни тикат към бунището на Европа.
    На следващите избори видите ли кандидати за власт устремени през платени митинги, ами запомнете го най-накрая, това в България означава само едно, и нищо друго - пореден проект, зад който наднича черепа на някакъв български криминален олигарх.
    Обезательно банково и ментално синхронизиран с тайните служби на Русия.
  • 2 ТаУмВзе

    36 0 Отговор
    Хайде да видим, как краварчето печели Уж изборчета при франсето. Ако е друго, ще е още по голям Срив за краварите.
  • 3 Q2z

    2 24 Отговор
    Да не се връзваме... в големите ядрени страни всичко става под контрол. Успех на отпускащия уздите Макрон.
  • 4 Майна

    37 1 Отговор
    Въпреки скандала за предоставяне на цели отрасли ,в ръцете на частни американски компании ,който гръмна от изнесено разследване на 22 март и последващия срив на доверието към онова протеже Макрон,, коментарите са,че ще му се ,,помогне,, да спечели изборите, то сме наясно как в ,,демократичния,, свят става...ДА ВИДИМ...ДНЕС РУСИЯ ГИ ОТРЯЗА ОТ ЖИТОТО ЧРЕЗ Алжир, щото те си я имаха за тяхна, ще видим какво я чака Франция..
  • 5 зеленчук

    20 0 Отговор
    Тяхната игра....Започна! Първи въпрос:Кой от двамата?
  • 6 Успех за Марин льо Пен!!

    43 1 Отговор
    Успех за Марин льо Пен!?
  • 7 Горката Франция

    41 1 Отговор
    Дано загуби тоя либераст Макаронов, че иначе горката Франция!
  • 8 обреченост

    41 0 Отговор
    Евромафията, ще фалшифицира избирите за жалост! На Европа са и нужни меки китки, бабини момченца за да я счупят!
  • 9 Дано Льо Пен спечели

    26 1 Отговор
    И да изгони всички негри и туземци
  • 10 Уса

    33 2 Отговор
    Байдън дойде на власт с измама и Макрон ще спечели с измама.И двамата са слуги на 2-3 известни античовешки фамилии.Въпросът е,колко могат да изтърпят още обикновените американци ръкуващия се с духове

    Коментиран от #12

  • 11 Realist

    25 0 Отговор
    Както и да ги наричате нашите политици, русофили, американофили и др. фили, няма никакво значение. Едни и същи винаги са на власт и са само политици, но не и държавници.
    И са и си остават криминали.
  • 12 Честни избори нанайси

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Уса":

    А нашите измамници от ПП с канадеца как дойдоха на власт през машините на мадуро и фърчилото на козяк?
  • 13 Дедо мацо

    10 0 Отговор
    Макарон е Бабоклецач.
  • 14 кочо

    9 1 Отговор
    ПОЖЕЛАВАН УСПЕХ НА МАРИ ЛЬО ПЕН.МИКРОН ДА СИ ГЛЕДА БАБИЧКАТА.
  • 15 Брендилия

    6 1 Отговор
    Успех мадам Марин льо Пен !
Новини по държави: