Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Април, 2022 14:15 1 319 12

Румънският министър на отбраната: Не обсъждаме с Украйна изпращане на оръжие от Румъния

  • украйна-
  • война-
  • румъния-
  • помощ-
  • василе дънку-
  • оръжия

Румъния е най-важният хуманитарен център за Украйна и не се говори за оръжия,каза Василе Дънку

Румънският министър на отбраната: Не обсъждаме с Украйна изпращане на оръжие от Румъния - 1
Снимка: Shutterstock

Румънският министър на отбраната Василе Дънку каза днес, че не са взети конкретни решения след неотдавнашното му посещение в Киев и Румъния няма да изпраща оръжие на Украйна, предаде Аджерпрес.

"На първо място бяха обсъдени специфичните нужди на Украйна в момента, координация и солидарност. Не бяха взети конкретни решения, но имаше някои важни решения за бъдещето," посочи Дънку в Националния военен клуб в Букурещ.

Още новини от Украйна

Румъния е най-важният хуманитарен център за Украйна и не се говори за оръжия, за изпращане на смъртоносни оръжия, каза още той.

Министърът посочи, че румънската делегация е имала възможност да се срещне с украинския му колега Олексий Резников и най-важните му помощници.

Според Дънку няма възможност да избухне война в Молдова.

Той посочи, че има безпокойство от случващото се около Румъния, когато става дума за конфликти.

В момента виждаме опит за създаване на конфликт в региона, който според нашия анализ няма шанс да се развие, каза Дънку.

Попитан от журналисти как Румъния е засегната от изявленията, според които Букурещ иска да анексира Молдова, Дънку посочи, че Румъния не е засегната и че няма възможност за война в Молдова.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Студопор

    27 2 Отговор
    Споко, тя България ще изпрати. Имаме много - ще стигнат. Вие ваще ги пазете, че като ни вкара Крио във война, да може пък вие на нас да пратите.
  • 2 Майна

    18 2 Отговор
    В момента заседава съвета на РФ ...,
  • 3 Румънците са умни

    33 1 Отговор
    Нямат нищо общо с нашите управляващи от правителството. Затова ще си имат и газ и петрол и зърно ще имат. А тук си имаме Кирчо..... най-добре като отиде в Украйна да си остане там.2742
  • 4 Пенсионер

    7 0 Отговор
    Е, и какво от това. Ти руснак ли си, българин ли си, изобщо що за човек си?
  • 5 СССРБарета

    31 2 Отговор
    Нали уж само България и Унгария не изпращаха оръжия сега ще се окаже май че никой не изпраща всички само говорят врели-некипели защото Русия е ядрена държава и ще помете всеки който си позволи да я заплашва
  • 6 СССРБарета

    30 2 Отговор
    Американския агент просто Киро вкара България в огромна катастрофална икономическа война с Русия сега ще се опита да ни вкара и във Военен конфликт Дано да не успее но ако не излезем Да протестираме със сигурност ще успее след което ако конфликтът се разрасне Той и другите продажници от Демократична България и има такъв народ ще избягат първи там където са им осигурили убежища в Америка а нас ще ни оставят сами тук да се оправяме
  • 7 мустафата съм

    6 1 Отговор
    а трябва!
  • 8 Нашият Кики

    10 1 Отговор
    Преди да говори с зеленски да се консултира с румънците
  • 9 Ако стане напечено

    16 1 Отговор
    Народа ще се вдигне и това правителство ще седне не на земята а на една скамейка
  • 10 Кирчо греши!

    7 0 Отговор
    Бай Тошо навремето залъгваше Брежнев с братски целувки, той му даваше евтин нефт, ние го препродавахме на трети страни. Да, ама Путин не е Брежнев. Не му минават хитрувания и номерата с оръжието, което уж не пращаме в Украйна. Каза, че сме неприятелска държава и ако искаме газ, ще го плащаме в рубли. Избра и най-подходящия момент, за да ни го спре. Има ли българин, на когото нещо да не му е ясно? Или да му се вижда нелогично?
  • 11 чужди интереси

    3 0 Отговор
    А нашите бързат да докажат колко големи натовци са и колко са Евро-солидарни! После "началниците горе" им казват "конграчулейшън" и те сияят от щастие!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: