Тема: Украйна

28 Април, 2022 19:05 1 128 27

Нидерландска военна полиция ще помага на Украйна да разследва военни престъпления

  • украйна-
  • война-
  • престъплениянидерландия-
  • военни-
  • разследване

Нидерландското правителство ще изпрати в Украйна екип от криминалисти от националната военна полиция

Нидерландска военна полиция ще помага на Украйна да разследва военни престъпления - 1
Снимка: Shutterstock

Нидерландското правителство вероятно ще изпрати в Украйна екип от криминалисти от националната военна полиция, които да помогнат в разследването на възможни военни престъпления, предаде Ройтерс, позовавайки се на нидерландската информационна агенция АНП.

Екипът ще отпътува за Украйна в кратки срокове, за да помогне на Международния наказателен съд (МНС) при събирането на доказателства на обекти, където може да са били извършени военни престъпления, са заявили информирани източници. Правителството ще вземе окончателно решение за мисията утре. Нидерландското външно министерство отказа да коментира информацията.

Още новини от Украйна

МНС вече започна разследване на възможни военни престъпления в Украйна след началото на инвазията от руски сили на 24 февруари. По-рано тази седмица съдът съобщи, че ще участва и в съвместен разследващ екип, създаден от Литва, Полша и Украйна за размяна на информация и разследване на възможни военни престъпления и престъпления срещу човечеството.

Русия нарича действията си в Украйна "специална операция" за разоръжаване на Украйна и за нейната защита от фашисти. Украйна и Западът твърдят, че това е фалшив претекст за непровокирана военна агресия от страна на президента Владимир Путин. Русия отхвърля обвиненията, че силите ѝ са извършили военни престъпления в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    2 17 Отговор
    Как бе няма да се месим, джуджко от лилипутия е много страшен 🤡
  • 2 Жоро

    16 1 Отговор
    Тези кукли ги гледахме вече хиляди пъти.
  • 3 Изглежда , че българските сайтове

    2 18 Отговор
    чакат ТАСС да съобщи новината и тогава да я интерпретират. В специална пресконференция днес БАЙДЪН ОБЯВИ, ЧЕ е внесъл предложение в Конгреса за 33 млрд.долара помощ за Украйна, от които 20 млрд. ще бъдат отделени за военна помощ. Нека русофилските пудели да започнат да лаят --- сега !

    Коментиран от #8, #18

  • 4 Ясен

    21 2 Отговор
    Всички го виждат и го знаят, но по политически причини не се говори. Какво остана? Остана една армия от около 60-70 хиляди на Украйна в Донбас....Украйна друга армия няма! Тя само това има! Тази армия е вече на път да бъде разгромена. Какво друго има? Има бойни сформирования в Харков и в Одеса. В Киев има някаква малобройна армия за защита на града и тя Украйна....друга армия няма! След Донбас, идва ред на Харков и Одеса. Останалата част на Украйна е отворена и без никакви възможности да се противопостави на когото и да е било! Така падат държави и се превземат нации....като им разгромят армиите! Украйна няма да е по различна! Какви месеци какви години? Разгромяването на ВСУ в Донбас няма да трае 2 месеца, защото те там няма къде да се скрият в катакомби под земята като в Азовстал. Цялата военна операция или бойни действия или война или както искате да го наречете, ще е привършило до месец...айде 2 с Харков и Одеса в смеките. А след това? Ами то след това, Украйна друга армия няма!!!! И на партизани не се надяйвате. Като изключим факта че днешният човек в Украйна (както и в други бели държави) няма такава нагласа е важно да отчетем и че тези територии са населени с предимно проруско население. Доказателства се виждат в териториите които руснаците вече владеят...няма никакви партизански боеве там! Столтенберг и другите като него много добре ги знаят тези работи, но никога няма да ги кажат публично!!!

    Коментиран от #9, #13, #21, #26

  • 5 Димов

    21 1 Отговор
    Някой може ли да обясни, защо Минските споразумения не проработиха, та се стигна до инвазия? Да излязат и обяснят господата от Франция и Германия, например, които участваха в тях.

    Коментиран от #12, #16

  • 6 Да раследват

    16 1 Отговор
    Или да изфабрикуват "доказателства". Да отиват в Донецк, днес за кой ли път пак Украйна обстрелва цивилни обекти.
  • 7 Да чуем либерастите и КИР та като се вър

    13 1 Отговор
    Германия се съгласи със схемата на Путин. Германското външно министерство заяви: "Решихме, че германските вносители ще прехвърлят евро по сметка в Газпромбанк, а след това Газпромбанк е отговорен за обмена им в рубли. Тоест ние, нашите компании плащаме в евро. За нас това е важно точка, в която виждаме спазването на задълженията си по договорите“.

    Коментиран от #14

  • 8 Димов

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Изглежда , че българските сайтове":

    33 млн долара приходи за американският оръжеен комплекс ли ще отидат?
  • 9 Тиква

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ясен":

    Стига копи и пеист от някъде. Ако има какво да пишеш го напиши.

    Коментиран от #17

  • 10 перспектива

    2 1 Отговор
    От сега е ясна съдбата на този и други подобни "екипи"
  • 11 Грульо

    5 1 Отговор
    Белгия да пратят Еркюл Поаро, а англичаните Шерлок Холмс или отец Браун. А ние да пратим толупа, да въведе ред в хауса. :D
  • 12 Щото въоръжава Украйна

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димов":

    Подготвяха я за война с Русия.
    Щото колониалните държави са си с колониално мислене, всички са им длъжни.
    Още Маргарет Тачър заявява, че в Русия трябва да останат не повече от 15 милиона местно население, за да обслужва мините. Те така Желязната лейди, англосаксонската мастия.
  • 13 Ясене, много си ми ясен !

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ясен":

    Запиши се в руската армия веднага. Хващай лодката като Георги Димитров и айде в Севастопол. Там онези с дръпнатите очи първо ще те оп.нат и ще те пратят с две гранати да спреш първия украински танк !

    Коментиран от #19

  • 14 Димов

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да чуем либерастите и КИР та като се вър":

    Е, да, ама някой трябва да брани демократичните ценности. Най-малките членове, като нас, ще бъдат смело хвърлени на амбразурата, да бранят принципите за непоклатимост на целият ЕС. Казано по-ясно: докато Германия си плаща чинно за руска газ, ние ще се правим на големи европчани и напук на студа, глада и недоимака, няма да плащаме ПЪК.
  • 15 Смешници

    10 1 Отговор
    Топ о тези дето не допуснаха независими експертизи за сваления самолет ,тези които при явни доказателства че е свален от украинска страна обърнаха лъжата в истина ли?
  • 16 Тиква

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димов":

    Не помниш ли на едни от Минск и те споразумения как Путин счупи молива в ефир? Тогава разбрах че му писна и ...... Само санкции. Санкции и всеки ден същите... Е ?
  • 17 Изучихме те трол

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Тиква":

    Каквото кажем на теб, ти ни се правиш на "умен" и го връщащ.
    Човекът разсъждава в движение, до голяма степен е прав.
    Но там е проблемът, че точно по тая причина, се опитват да вкарат в конфликта и Полша и нас като територия.

    Коментиран от #20

  • 18 Смешник

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Изглежда , че българските сайтове":

    Заробващия заем който ще плащат много украински поколения ли наричаш ,помощт?Украйна ще бъде оставена на произвола от всички след като бъде откъсната от излаз на море,запомни го добре.Ще се окаже най бедната страна в света не в Европа и изоставена,ще се окаже,прелъстена и изоставена.
  • 19 Смешен си бе, преписвач

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ясене, много си ми ясен !":

    Не става, не става да обръщаш нещата, става голяма смехория.
  • 20 Тиква

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Изучихме те трол":

    Ако имаш акъл Да. Но да нямаш е Лошо Троле.

    Коментиран от #22

  • 21 Всичко написано е вярно

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ясен":

    но основната групировка в Донбас е много добре укрепена. Подземия няма като в Азовстал, но имат мощни бетонни фортификации и за това руснаците не ги атакуват в ариергарда, а се опитват да ги затворят в котел и да ги нацепят на по-малки формирования. Проблемът на всу е, че преди седмица руснаците разбиха ген щаба на групировката с два, два кинжала и ги обезглавиха.
  • 22 Скатай се, бе пернат охлюв

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Тиква":

    Ходи си гледай за Арестович Люся филмите му, много му отиват женски дрехи!

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Арестович

    0 1 Отговор
    Люся
  • 26 👍👍👍

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ясен":

    Всичко е вярно, само че НАТО се готви чрез Полша да влезе в Украйна за присъединяване на бившите нейни територии. Това развръзва ръцете на Русия да използва тактическо ☢️ оръжие
  • 27 Пази боже

    2 1 Отговор
    Видя се компетентността им от разследването по самолета.
Новини по държави: