Last news in Fakti

5 Май, 2022 13:07 709 5

В Румъния са влезли над 850 000 украински граждани от началото на войната

  • румъния-
  • бежанци-
  • украйна-
  • украински-
  • граница-
  • война

С 4,9 процента е нараснал броят на украинските граждани, влезли в Румъния през последното денонощие спрямо предходното

В Румъния са влезли над 850 000 украински граждани от началото на войната - 1
Снимка: Shutterstock

С 4,9 процента е нараснал броят на украинските граждани, влезли в Румъния през последното денонощие спрямо предходното, съобщава агенция Аджерпрес, като се позовава на Генералния инспекторат на румънската гранична полиция, предаде БТА.

Днес инспекторатът съобщи, че на 4 май в Румъния са влезли общо 71 581 души, от които 8148 украински граждани.

От началото на кризата до 4 май в полунощ в Румъния са влезли 859 183 украински граждани, посочва Генералният инспекторат на румънската гранична полиция.

По данни на инспектората от 10 февруари (преди нахлуването на Русия в Украйна) в Румъния са влезли общо 893 712 украински граждани.

Аджерпрес съобщава още, че вчера в Румъния са влезли нелегално девет украинци, които са поискали убежище в Румъния. Спрямо тях са предприети предвидените от закона процедури.

Мъжете от 18- до 60-годишна възраст, подлежащи на мобилизация, нямат право да напускат Украйна.

Министерството на вътрешните работи на Румъния съобщи, че към 4 май степента на заетост на центровете за настаняване на бежанци е 59,8 процента. В съобщение на министерството се посочва, че от 18 март до 4 май са издадени 13 936 документа за временна закрила.

От началото на конфликта 4346 украински граждани са потърсили убежище в Румъния, което им дава право да ползват всички права, предвидени в националното законодателство, информира още Аджерпрес.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    6 0 Отговор
    Нали гражданите са мобилизирани, или тези са телк
  • 2 Хихихи..

    6 0 Отговор
    Путин запусна смотаните и дрогирани укри в ЕС.Аплодисменти,моля...
  • 3 9689

    1 0 Отговор
    Накарахте ги зорна,сега си трайте.
  • 4 Влизат в Румъния Бежанците, и след 3 дни

    6 0 Отговор
    Заминават за, Западна Европа!! В Румъния са на палаткови лагери, и никой не им плаща за хотели, както в Богатата България!! Няма по продажни политици от Българските!!
  • 5 КултураМиЯнко

    2 0 Отговор
    Сирийци,Украинци, Африканци ... да идват. Ама да пратим малко и към САЩ ,Австралия и други демократични и акъл даващи страни.Нека товарът е пропорционално разпределен
Новини по държави: