Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Май, 2022 09:33 1 150 4

Стотици хора бяха евакуирани от Мариупол в ДНР

  • украйна-
  • война-
  • мариупол-
  • безименное-
  • днр-
  • евакуация

Над 400 души бяха евакуирани за един ден от Мариупол до Безименное в ДНР

Стотици хора бяха евакуирани от Мариупол в ДНР - 1
Снимка: Shutterstock

Няколкостотин души бяха евакуирани през изминалия ден от Мариупол до село Безименное в Донецката народна република. Това съобщиха от щаба на териториалната отбрана на ДНР, съобщава РИА Новости.

„През последните 24 часа, от 08:00 часа на 8 май до 08:00 часа на 9 май, 408 души, включително 65 деца, бяха евакуирани от Мариупол в Безименное, Новоазовски район“, се казва в съобщение на щаба. Те обясниха още, че от 5 март в Безименното са евакуирани 29 562 души.

По-рано ООН съобщи, че десетки желаещи да напуснат Мариупол не могат да напуснат и организацията ще продължи да полага усилия за улесняване на евакуацията от района на Мариупол. Според Оснат Лубрани, координатор на ООН в Украйна, организацията ще продължи да се ангажира и с двете страни в конфликта, за да гарантира, че желаещите да напуснат получават гаранции да го направят безопасно и сами да изберат посоката на евакуация.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    6 1 Отговор
    Добре че ни светна
  • 2 1944

    0 18 Отговор
    великата армия на орките трети месец воюва неуспешно с украински завод.
  • 3 не може да бъде

    10 0 Отговор
    Във връзка с евакуацията всички "демократични" медии пропускат срамежливо да посочат едни действия на азовците ,на които руснаците са обърнали внимание на представители на Международния Червен кръст и представителите на ООН.Докато руснаците ,ООН и Червения кръст се занимават с евакуацията азовците използват момента да минират проходи и да се намърдат на места ,от които по-рано са били изтласкани.И някои медии представят това даже за героизъм!?
  • 4 Посетител

    3 0 Отговор
    На вниманието на редакторите, тъй като не вярвам, че госпожа Ал-Ахмед би допуснала подобна грешка. Имената на населените места НЕ СЕ превеждат!!! Безименное си е Безименное, не БезименноТО!
Новини по държави: