Тема: Украйна

10 Май, 2022 14:50 2 261 38

Руското министерство на отбраната съобщи за свален украински Су-25

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • су-25-
  • харков-
  • игор конашенков.

Руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на украинския Су-25 в района на Харков на 9 май

Руското министерство на отбраната съобщи за свален украински Су-25 - 1
Снимка: Shutterstock

В района на Харков украински щурмови самолет Су-25 беше свален от руски системи за противовъздушна отбрана, съобщи пред журналисти официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

„Вечерта на 9 май , по време на въздушен бой в района на селището Нова Дмитровка, област Харков, беше свален самолет Су-25 на украинските военновъздушни сили“, каза той.

Конашенков отбеляза, че руската противовъздушна отбрана също е свалила ударен оперативно-тактически средновисок безпилотен летателен апарат (БЛА) Байрактар-ТБ2 близо до остров Змейни, както и два БЛА над населените места Мандрикино в Донецката народна република (ДНР) и Переможное в Луганската народна република (ЛНР).

По-рано официалният представител на руското министерство на отбраната съобщи, че войските на ЛНР са достигнали административната граница на републиката след установяване на пълен контрол на силите на ЛНР и Руската федерация над град Попасная, припомня Лента.ру.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко

    30 22 Отговор
    Бравооооо

    Коментиран от #38

  • 2 Реалист

    27 28 Отговор
    Време е русоробите да получат оргазъм
  • 3 СВД

    20 11 Отговор
    Само на ламарините да не пише авиобаза Безмер!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха ха ха

    21 14 Отговор
    А, имаше ли морски парад в Севастопол?
  • 6 Дали?

    19 22 Отговор
    Че те все още имат ли самолети? Или е руски, но го пишат украински, да не се срамят......
  • 7 И тоа си къносва косата😂😂😂😂

    19 19 Отговор
    Като кумира му жуже
  • 8 gmail

    23 18 Отговор
    Щом отразяват това за успех,отчаяни са.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 само истината

    23 27 Отговор
    Тактиката на Първата световна война и много бърборене. Военен експерт Том Купър за руския стил на война

    Същият каза ,че руското оръжие драстично отстъпва по качество на натовското.
    Даде за пример крилатата ракета Х 22 звадена от резерва ,високоточна се води , по официални данни има отклонения до 300 метра . А по неофициални са поне 2 пъти повече.
    И какво и е високоточното ? Томахоук от 1000 км кутия цигари цели .

    Коментиран от #16, #17, #26

  • 11 Боже мой... Памагитье

    17 15 Отговор
    Руско-турската булка се накъса да превежда пропаганда от Кремъл. Няма ли кой дая нахрани милата? В България ли сме или руска зад-дунайская губерния? Позор за сайта.
  • 12 Ха-ха-ха

    20 16 Отговор
    Същият този смешник на третия ден от войната обяви, че украинската авиация е унищожена!
  • 13 Шойгу обосрался

    20 18 Отговор
    Умрях да се смея ,как се хвалеха руснаците с унищожен украински танк.

    И изведнъж в камерата попада един огромен знак Z
  • 14 Никой

    22 10 Отговор
    Другарката корнела импексова кинтексова заяви, че РуSSия е наша приятелска държава. Путлер от Кремъл обяви,че България е сред неприятелските държави спрямо нея защото сме най слабото звено в НАТО.Сега курнела ли я държи стокхолмския синдром или е платен руски агент. Думите : " Убийме, обичам те " са достойно мото на всички, които и симпатизират. Унизително нали. Синчето на същата тази другарка курнела живее в слънчева Калифорния - що ли не си е избрал слънчевия Брянск, например ? И каква другарка е : болшевичка , социалистка или капиталистка от олигархичен тип ?
  • 15 Сомалийския пират

    12 7 Отговор
    На вас ви свалят безаналоговите СУ57 за закуска,обяд и вечеря.
  • 16 Матей

    18 8 Отговор

    До коментар #10 от "само истината":

    Да бе да, като нападнаха Сърбия казваха ,че могат да оцелят муха на перваз,та оцелиха китайското посолство и после три седмици се извиняват
  • 17 Роналд Рейгън

    20 12 Отговор

    До коментар #10 от "само истината":

    а да оставим кой какво хвали и да гледаме фактите.руски калибър изстрелян от Ч;море прелита 1500 км и се забива в прозорците на западните наемници в Яворов,краварска ракета томахоук изстреляна от Ф15 на 30 км от Белград през 1999 се забива в китайското посолство,друга тръгва към София и това при положение че пуска е успешен,защото в Сирия видяхме и по тежки случаи,от 60 томахавки,58 се изгубили по пътя и 2 ударили дървена колиба,предназначена за склад за хартия

    Коментиран от #25

  • 18 брей тия украинци по скъсани от нас

    12 5 Отговор
    Снимка от телефона на украински войник, убит край село Нижне.
    Той вече няма да има нужда от заплата във военна част A2615 (184-ия център на полигона Яворовски) в размер на приблизително 18 хиляди рубли на месец (на въпроса за басните на бандата на Зеленски за огромни заплати на военните).
    PS 7625 гривна заплата на месец в размер на 2,31 рубли за 1 гривна.

  • 19 Вагнер възкръснаха ли

    9 6 Отговор
    Конашенков е един 🥳 Не знам кой е по добър от двамата той или Рогозин
  • 20 Натовските

    9 7 Отговор
    помощи вече са на скрап,а усраинската армия го е закъсала яко.
  • 21 да бе

    8 7 Отговор
    това в ден 1 ли се е случило? че нали тогава унищожихте цялата им авиация и летища, а пък чак сега обявявате ... как да го разбират нашите копейкаджии? смутени и объркани се чувстват
  • 22 Надежда4т

    4 5 Отговор
    Браво Конашенков
  • 23 Грульо

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "само питам":

    От Полша. А може и от България да са "продали" нещо на независим прекупвач. :D
  • 24 наско

    7 3 Отговор
    онзи ден обявиха излитанията на руските ВКС,2100 за 75 дена,проста аритметика показва,че за тези излитания са необходими максимум 50 самолета и още толкова ударни хеликоптери,излиза,че втората най голяма държава в Европа,втората по численост армия в Европа,първата по бронетанкова техника , РСЗО и артилерия,третата по авиация ....Украйна е разбита тотално от контингент от 50 хиляди руснаци подкрепени от 50 самолета и още толкова Алигатора.............това е фантазия,не е истина......вермахта напада Франция през 1940 с 3. 3млн. души и още 700 хилядна италианска армия с подкрепата на 5600 самолета,2500 танка и окупирва само територията от Париж на север,равна на това което контролира РФ в момента
  • 25 Никита Сергеевич Хрушчов

    8 11 Отговор

    До коментар #17 от "Роналд Рейгън":

    Руските фейкове са елементарни, защото са адресирани към елементарна, малограмотна аудитория с нисък коефициент на интелигентност и силна нужда от "безкомпромисна и твърда ръка, която да ги ръководи". А когато тази ръка е враг на ЕС, НАТО и САЩ, които тази аудитория е нарочила за виновни за личностният им провал няма външна сила, която да ги убеди, че грешат. Така вярата във фейковете се превръща в религиозно преклонение и обожествяване на психопата Путин и Путинистан.

    Коментиран от #28, #34

  • 26 Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "само истината":

    Руснаците могат да гледат ракете като томахоук само когато се приземяват, не и когато излитат.
  • 27 Пешо

    4 3 Отговор
    през първите дни руснаците унищожиха една трета от авиацията на урките,а подобна цифра е достатъчна да парализираш авиацията,все пак като погледнем официалните страници на самолетите има опциа оператори и там се вижда,че МИГ 29 има 217 единици в Украйна,СУ27 съответно 65 единици,СУ 25-30бр.,Су 24 30+30 броя и 50 резерв,вече колко от тези единици са били боеспособни през февруари 2022 е друг въпрос
  • 28 Роналд Рейгън

    8 5 Отговор

    До коментар #25 от "Никита Сергеевич Хрушчов":

    това го кажи на онези наемници които бяха избити след тази атака,а оцелелите...беж през Полша....а да видим какво казва един от тях,късметлия,оцелял----Шведският доброволец Йеспер Сьодер описа руския ракетен удар като „Чист ад – огън, викове, паника. И още много бомби и ракети“, заявявайки, че той бързо е извел западни бойци, включително скандинавци, британци и американци от Украйна през полската граница. „Те знаеха точно какво да ударят. Знаеха точно къде е складът ни за оръжие. Знаеха точно къде се намира административната сграда. Удариха пирона по главата с всичките си ракети“, каза той по отношение на точността на руската атака.-----та толкова за руските ракети

    Коментиран от #29

  • 29 МЗ предупреждава

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "Роналд Рейгън":

    Руската пропаганда е вредна за вашето здраве!

    Коментиран от #33

  • 30 СРЕДНО ВИСОК ☝

    4 5 Отговор
    СПРЯМО РЪСТА НА ПУ.ИН👍
  • 31 Михаил Салтиков-Щедрин

    5 6 Отговор
    Михаил Салтиков-Щедрин


    Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря – ПИЯТ И ЛЪЖАТ.
  • 32 Пешо

    10 4 Отговор
    Командирът на батальон „Восток“ на МВР на ДНР, бившият командир на донецката „Алфа“ Александър Ходаковски („Скиф“) смята, че украинският режим умишлено е изоставил неонацистките бойци в Мариупол.
    „Вече казах, че в началото на щурма над Мариупол бяхме сигурни, че сме по-малко от тях. По-нататъшни събития потвърдиха това, но постепенно изравнихме „сметката“ и започнахме да надминаваме.
    Да се ​​сбием в такава ситуация беше доста авантюристично решение, но ние спечелихме, като забихме противника в ъгъла на „Азовстал“ и го блокирахме напълно.
    Казвам това не за да покажа какви герои сме, а за да предам идеята:
    Украйна имаше всички възможности за деблокиране на града, но не използваше никакви. Сега те прославят „азовците“, но всъщност те самите ги вкараха в тази дупка.За кукловодите всички тези „герои“ от отбраната на Азовстал не са нищо повече от „свещена“ жертва и идиоти, движени и предадени от тяхното правителство“
  • 33 Роналд Рейгън

    4 3 Отговор

    До коментар #29 от "МЗ предупреждава":

    това е копипейст от милитари уач,значи краварската пропаганда е вредна----напълно съгласен
  • 34 Матей

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Никита Сергеевич Хрушчов":

    Бравооооо,бравооооо,най-умния коментар който ражда русофобска глава:)))
  • 35 Преминаващ оттук

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "само питам":

    Само да ти кажа, че има една държава с хиляди заводи и с икономика по силна от немската както го втълпява един от малоумниците тук във форума.
    Та от там излитат, обаче не знае тази държава, че първа ще отнесе каишката както през втората световна война.
  • 36 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    4 4 Отговор
    Няма такива неща като ДНР И ЛНР. Това са окупирани части от независима призната и от россия държава Украйна.
  • 37 Чапай

    4 2 Отговор
    Еха великите ушанки се радват на един свален самолет .голям повод за радост хахаха .
    И това излиза и го казва генерал майор
    Хахаха все едно още са в Сирия.
  • 38 Pro100

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Идиоооот!
Новини по държави: