Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Май, 2022 13:00 775 7

С 25 процента нагоре е броят на украинците, влезли в Румъния за денонощие

  • украйна-
  • война-
  • бежанци-
  • румъния

Броят на украинските граждани, които са влезли в Румъния през последните 24 часа, е нараснал с 25 процента спрямо предишния ден, до момента страната са влезли 904 174 украинци

С 25 процента нагоре е броят на украинците, влезли в Румъния за денонощие - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на украинските граждани, които са влезли в Румъния през последните 24 часа, е нараснал с 25 процента спрямо предишния ден, съобщи Главният инспекторат на гранична полиция, цитиран от Аджерпрес.

"На 10.05.2022 г. в 24-часовия интервал на национално ниво през граничните пунктове са влезели в Румъния 60 644 лица, от които 6918 украински граждани (с 25 процента повече от предишния ден). През границата с Украйна са влезли в Румъния 3816 украинци (с 31 процента повече), а през границата с Република Молдова са влезли 1011 украински граждани (с 56 процента повече)", се посочва в съобщението.

Още новини от Украйна

От началото на кризата до 24.00 часа вчера страната са влезли 904 174 украински граждани.

Същевременно Главният инспекторат по имиграцията съобщи, че се увеличава броят на молбите за временна закрила, подаде от украински граждани.

Структурите на инспектората са обработили 4345 молби за убежище от украински граждани от началото на конфликта в съседната страна.

В момента степента на заетост на центровете за настаняване на инспектората е 57,1 процента.

До момента на национално ниво в 48-те териториални клона на Инспектората по миграцията са издадени около 18 788 разрешителни за престой за лица, ползващи се от временна закрила, като 967 от тях са издадени през изминалото денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 преброител

    7 5 Отговор
    много измет бре!
  • 2 Теле

    0 4 Отговор
    Какъв е процента на мацките
  • 3 Onq bez konq

    12 2 Отговор
    "Ние сме в света на животните. Свинска кочина" - базата на окупаторската част в новоосвободеното село в Харковска област. ВИДЕО Общество на Video 🇨en🇸or.N🇪T. Ру🇿ките ок🇾па🇹🇴ри, които създават база в елегантна частна къща, я превръщат в „свинска кочина“. Малко омекотих думите в превода, защото мъд р то.а трие на поразия!
  • 4 Гербер

    6 7 Отговор
    Да поемат и нашите курортисти към Румъния. Може да ги отглеждат по -добре. Нали само мрънкат, че държавните условия не им харесват. Аз хотел на Слънчака, Варна ,4,5 звездни само на снимка съм видяла.
  • 5 Стига вече

    6 8 Отговор
    Да се качват на самолетите и при Байдън! Да чакат там в лагери.Не да искат тук хотели с басейни и джакузи.Цял ден на плажа, а българите да се спукват от работа.

    Коментиран от #7

  • 6 Логичен въпрос

    4 8 Отговор
    Дали в Украйна ще останат само Зеленски и оцелялите от "Азов" и други военизирани формирования в коплект с оръжие от САЩ, Авнглия, Германия и ощеот койи не но без България? Знайно е, чепарите не миришат, а 100% търгаши без съвест вече ги броят, спечелени от такова произведено тук.
  • 7 CAЩ през крив макарон

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Стига вече":

    САЩ казаха, че ще приемат до 100000 бежанци от Украйна, но на практика бежанците са още един от механизмите за бързо съсипване на европейската икономика. Кой може да влезе в САЩ? - "...украинците, които вече имат семейства в Америка...усилията ще бъдат насочени и към особено уязвими групи от населението, като жени, деца, лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални лица (ЛГБТК+) и лица с увреждания...".
Новини по държави: