Last news in Fakti

13 Май, 2022 21:45 2 240 25

Русия отново поднови твърденията за тайни програми на САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • оон-
  • програми-
  • украйна

Русия отново поднови твърденията си в Съвета за сигурност на ООН за тайни програми на САЩ за биологични оръжия в Украйна

Русия отново поднови твърденията за тайни програми на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Русия поднови днес пред Съвета за сигурност на ООН твърденията си, според които, САЩ имат в Украйна тайна програма за биологични оръжия. Вашингтон пък определи тези твърдения като абсурдни, предаде Франс прес.

"Дезинформация и конспиративни теории за Украйна" и "безконечни твърдения относно програми за химически и биологични оръжия в Украйна, които са категорично неверни и смешни", така заместник-постоянният представител на САЩ в Съвета за сигурност Ричард Милс определи руските твърдения.

САЩ, както и Франция, повдигнаха въпроса дали настояването от руска страна да има заседания на Съвета за сигурност по тази тема не са прелюдия към прибягване до биологично оръжие в Украйна. Това бе третото заседание на Съвета за сигурност на ООН по въпроса от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари.

Според руския постоянен представител в ООН Василий Небензя има опасни американски програми в Украйна, които са заплаха за Русия и за страните от региона. Според него може да бъдат разпръснати опасни биоагенти във въздуха. Небензя спомена за намирането в Украйна на дронове, които имат капацитета да носят биологичен товар.

Небензя заяви, че Русия в скоро време ще прибегне до членове 5 и 6 на Конвенцията за химическите оръжия от 1972 г., за да поиска международно разследване. Член 5 призовава страните по конвенцията да сътрудничат, за да разрешат всякакъв проблем. Член 6 разрешава на страните по конвенцията да внесат жалба в Съвета за сигурност на ООН в случай на предполагаем нарушение на този документ, като добавят към нея всички възможни доказателства.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    72 10 Отговор
    Има лаборатории и руснаците ще го докажат. Краварите се занимават с биооръжия на границата на РФ факт. От завода ще искочат много доказателства вече имат свидетели стотици от завода и лабораториите в подземията.
  • 2 Рошко

    29 4 Отговор
    За убитата джурналистка от евреи в палестина нищо, тя чия е земята върху която е построена сградата на оон. И какъв е смисъла като се оплачат
  • 3 АнтиГост

    16 74 Отговор
    Вече има ли някой на тази земя да вярва на руснаците? Няма!

    Коментиран от #6

  • 4 Нищо не подновява

    38 6 Отговор
    Те са го казали, а глупаците слуги на боклука зад океана се правят на утрепани! Това, че сега са го споменали пред ООН, не е подновяване! Пак статия пропаганда!
  • 5 Човека КоZа

    64 6 Отговор
    Краварите този път объркаха влака. Русия не е Ирак или Сирия. Сега ще им лъснат кирливите ризи пред цял свят, техните и на отрочето им окрайна

    Z
  • 6 Бай село

    39 5 Отговор

    До коментар #3 от "АнтиГост":

    Те американците по същия начин вкараха демокрацията в Ирак ..сега е ред Русия да го направи в Украйна.
  • 7 Фантазьори

    12 54 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца. Ами нали Рашистите са в Украйна, защо не ги покажат тези лаборатории. Или търсят оправдание за свинщината, която направиха.

    Коментиран от #9

  • 8 защо

    47 3 Отговор
    оон се направиха на луди на предната среща не искаха да видят доказателствата
    - скапаните кравари контролират половината държави в оон
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Плашимир

    37 3 Отговор
    Те нямат тайни програми. Сигурен съм. БайПън ми каза и Дойчзеле потвърди и не се месят на никоя държава в политиките....
  • 11 Предложение

    5 34 Отговор
    Да направят в тези лаборатории такива биологични оръжия, които водят до поумняване на пияни болшевишки мозъци.
  • 12 Добре ли си

    4 37 Отговор

    До коментар #9 от "защо":

    Руснаците са в Украйна, за да откраднат още територии и да свържат Крим, а после и Приднестровието с РФ. А ти явно не си живял в соца и не си карал Москвич.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дениз Джамбазов

    15 1 Отговор
    Аз съм пе до мерка
  • 15 Димов

    35 1 Отговор

    До коментар #12 от "Добре ли си":

    Аз съм живял в соца. Той толкова беше соц, че чак нямаше нищо общо с френският соц. Беше си тоталитаризъм и толкова. Да, колите бяха кошници, но пък култура, образование и медицина бяха много по-добре. Храните също бяха отлични, за разлика от сегашните. Споко! Никой не ще да се връща пак онзи соц. Просто можеше да се запазят хубавите неща, като изхвърлим лошите. Представи си нещо като комбинация, между тогавашното спокойствие и благоустройство, и днешната свободна търговия, пътуване зад граница и свобода на словото. Можем да имаме най-доброто и от двата режима, пък му викайте както си щете. Кеф ви демокрация, кеф ви соц, хеф ви може.... Само да няма пребити пенсионери от електорални потомци, нито ученици с наркотици. Нито пък да се налага, да събираме капачки за ковьози.

    Коментиран от #19, #24

  • 16 РУСИЯ ПРЕКАЛЯВА , АМЕРИКА МИСЛИ ЗА НАС И

    33 2 Отговор
    НИ ПОДАРИ ЦЯЛ КОРАБ РАЗВАЛЕНА МУХЛИВА ЦАРЕВИЦА А ПОСЛЕ СИ ВЗЕ ПАРИТЕ ЗА УЖ САМОЛЕТИ !
  • 17 прорурския сепаратистки район Южна Осет

    6 2 Отговор
    БРЕЙЙЙ , КОЛКО УБЕДИТЕЛНО ЗВУЧИ !
  • 18 В.В.П.

    10 2 Отговор
    България да благодари на Господарите от САЩ за шапа и чумата през 2017,18,19...Сега се лапа от испанските ГМО котлети и никой не мрънка..Яде се малко ,но доволно...Всички драскат в Нета .Държавата се стапя.но Вс е ОК...Гаад бл.ест,Америка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ванго

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Димов":

    Така е даже ми ставаше и момите бяха дашни. Можеше и от двете, ама чебурашките не дават, но робите си обичат робството и поробителя.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания