Last news in Fakti

15 Май, 2022 14:04 2 071 53

Официално! Финландия ще кандидатства за членство в НАТО

  • финландия-
  • нато-
  • русия

Президентът на Русия Владимир Путин вече предупреди, че приемането на двете скандинавски страни в алианса ще е грешка

Официално! Финландия ще кандидатства за членство в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Финландия ще кандидатства за членство в НАТО, обяви днес официално президентът Саули Нинисто. Премиерът на страната Сана Марин изрази надежда, че парламентът бързо ще ратифицира решението.

"В страната все още предстои парламентарния процес, но съм уверена, че парламентът ще обсъди и одобри това историческо решение непоколебимо и отговорно."

Турция се обяви против членството в НАТО на Финландия и Швеция, защото приемат кюрдски бежанци, които Анкара смята за терористи.

Президентът на Русия Владимир Путин също предупреди, че приемането на двете скандинавски страни в алианса ще е грешка.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сарая

    75 34 Отговор
    Ако Путин търси виновни за това се надявам да има огледала в бункера
  • 3 Честито за Третата Световн Война!

    40 77 Отговор
    Радвайте се сега, защото утре вие, децата ви, родителите и т.н. ще сте мъртви!
  • 4 А така

    67 37 Отговор
    Честито на путлерчето!
  • 5 pepy

    85 20 Отговор
    Нощните кошмари, май стават реалност...

  • 6 Реалист

    9 18 Отговор
    Защо?
  • 7 Рахат Локумич

    63 23 Отговор
    На Пухлер би трябвало да се издигне паметник във всяка Европейска столица и да бъде канонизиран като пръв Европеец... успя да обедини ЕС и вкара скоропостижно две неутрални държави в НАТО. Каква я мискеше, каква станА....
  • 8 НАТО

    50 15 Отговор
    Съединението прави силата!!!
  • 9 КОй

    51 17 Отговор
    още една добра новина...не му остана още много на бтокса,ще му надуят още лицето хахахахаха
  • 10 Ирина

    23 40 Отговор
    Странно защо в новините винаги отразяват обратното на това, което се случва реално. Пентагонът предлага на Русия да се срещнат за прекратяване на военните действия , интересното е че това го прави Пентагонът без да взима под внимание нито Байдън като президент нито НАТО но Русия вече дори не им отговаря. Папата също се молеше за среща с Путин но не получи никакъв отговор. Късно е вече за извинения а и заплахите не плашат Русия и в НАТО могат да си приемат който си искат, така или иначе НАТО остава на теория но реално не върши работа.

    Коментиран от #37

  • 11 Блазе им

    20 43 Отговор
    Сега ще загубят военния си суверенитет, ще имат биолаборатории и ще станат цел на руските ракети. Само едно нещо не казват финландците. От кого ще се защитават?

    Коментиран от #13

  • 12 Просто човек

    49 20 Отговор
    Браво, Финландия! Смели!
  • 13 Мангъра

    26 12 Отговор

    До коментар #11 от "Блазе им":

    От бандеровците. Сега доволен ли си?
  • 14 Путлер

    18 28 Отговор
    Време е да открием няколко биохимични тайни лаборатории във Финландия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван

    14 20 Отговор
    Айде още войни
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Интелектуалец

    8 26 Отговор
    Турция се обяви против членството в НАТО на Финландия и Швеция, защото приемат кюрдски бежанци, които Анкара смята за терористи. Това не е вярно не са "бежанци" а терористи. Иначе е добре по принцип е правилно Финландия и Норвегия да станат членове на НАТО. Но първо да изхвърлят терористите които подкрепят.
  • 19 Комон Сенс

    19 3 Отговор
    От нас нищо не зависи. В момента можем само да спечелим точки при скандинавците като им покажем, че са добре дошли навсякъде, където сме и ние.
    Дано са го обмислили добре. Ако са сигурни, че това е в техен интерес - моля да заповядат.
  • 20 Интелектуалец

    12 29 Отговор
    Не може хора които извършват терористични действия и работят против националната сигурност на Турция да бъдат подслонявани от двете държави кандидати за НАТО. Също така тези държави не могат да бъдат защитени ако не са членки на НАТО. Затова Норвегия и Финландия да уважат Турция и като коректни партньори да не подкрепят терористични елементи и да не ги защитават. Толкова е просто. Не става дума за друго. А Русия се закопа. Загуби много. Просгреляха се в крака с тази "специална операция" в Украйна която си беше чиста военна агресия срещу суверенна европейска държава. Това не е Африка или Сирия. Това е Европа. Дори Путин да бъде свален и да дойдат някакви по нормални лидери в Русия, ще отнеме много време докато спечелят доверието на останалите държави. Голяма пpocтотия! Путин закопа Руската държава и я върна 200 години назад.

    Коментиран от #45

  • 21 РЗС

    25 12 Отговор
    Само напомням на всички русопоклоници, че вие все още сте на територията на България и ЕС и при евентуална война на територията на България, ще трябва да се защитавате от руснаците, така че всяка тяхна победа и превземане на територия по-близка до България е против вашия личен интерес и живот. Не виждам логична причина да се радвате на каквито и да било успехи на Путин, когато руската армия идва да ви освободи от живота ви, а не от фашисти. Като запукат ракетите и снарядите покрай вас, бързо ще си промените мнението и в миг от русопеерасти ще станете на русонацисти, още малко остана да разберете кой какъв е. Но има и доста от вас дето и след войната ще останат, защото сте от правилата страна на оградата, добре че Нато са в пъти по-силни та да продължавате да русофилствате

    Коментиран от #48

  • 22 Човек за реализации и др

    6 19 Отговор
    Финландия смята ли че си знае мястото ?

    Коментиран от #46

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 И няма бомби няма сатани

    21 10 Отговор
    поредният "забележителен" успех на путлер и новият му световен ред

    Коментиран от #25

  • 25 не се казва "хоп"

    8 15 Отговор

    До коментар #24 от "И няма бомби няма сатани":

    Преди да скочиш.
    Чакаме реакцията на 3 нива:
    1. Държави членки - всяка може да блокира. (Няма да сме ние или напеподобна страна. Гледай големите)
    2. Скандинавското общество.
    3. Русия и Китай.

    Коментиран от #26

  • 26 Чакаме

    9 16 Отговор

    До коментар #25 от "не се казва "хоп"":

    Ще има да чакаш..братята турци са склонни да преговарят срещу долари..Расия и Китай нямат думата..въпроса със скандинавското общество е ясен..нато се разширява с нови 2 члена и руската война се обезсмисля

    Коментиран от #29

  • 27 Русия не напада без причина!

    14 23 Отговор
    Честно казано на всеки сто години фашистка Европа яде бой от Русия сега няма да е по различно! Русия ще нахлуе в Европа а краварите ще се приберат зад океана, защото те няма да искат ядрени глави по Вашингтоня ! Стане ли това най накрая ще се оттървем от краварското робство по светани нац. предатели в България ! И отсега казвам при война с Русия никой българин няма да воюва срещу руснаците дори и С.ПАСИ щото ще се крие по бункерите, като Зеления ама ние ще си го намерим!

    Коментиран от #30, #33, #51

  • 28 РЗС

    22 4 Отговор
    Искам едно нещо да ви стане пределно ясно, защото сте икономически и политически неграмотни. Китай никога, повтарям НИКОГА няма да влезе във войната на страната на Русия. Китай ще бъде по-скоро неутрална страна, защото огромна част от приходите на китайците идват от Европа и Америка, а за Русия изнасят смешна дори нищожна част в сравнение с тази за останалия свят. Китай няма абсолютно никаква облага от война с тези, които й дават хляба в ръцете, да не говорим за хилядите европейски и американски производители, които са изнесли производствата си в Китай. Пак повтарям вие сте страшно неграмотно население!

    Коментиран от #31

  • 29 Путин

    7 18 Отговор

    До коментар #26 от "Чакаме":

    Не се обезмисля просто имат си вече Новорусия а Финландия и Швеция се подготвят за радиоактивна пепел ако много подскачат, като Полската смрад която държи челната позиция!
  • 30 РЗС

    18 10 Отговор

    До коментар #27 от "Русия не напада без причина!":

    Нещо си се объркал, ако Русия нападне България, аз лично се прибирам от чужбина да убивам руснаци! Заявявам го категорично, така че не баш никой българин няма да застане срещу тия пияни сепаратисти! И се радвай, че не си от страната на Русия, защото любимците ти теглят куршума на всеки, който не воюва срещу врага. Дали не трябва да се приеме тази руска практика и в България и да ви разстрелям първо предателите! Ако си за това Русия да нападне суверенна България, марш към Русия, че ако те набарам, жална ти майка национален предател!

    Коментиран от #34

  • 31 Алоооо

    8 14 Отговор

    До коментар #28 от "РЗС":

    Слушай сега Китай е неутрална до момента в който САЩ не обърнат Тайван срещу тях и не почнат да ги въоражават както с Украйна а те работят по въпроса там отдавна. Тъй, че се прави на много вещ щото хич не си!

    Коментиран от #40

  • 32 RIP

    16 7 Отговор
    Айдее, Россия УМРЯ!!! Време е да обърнем внимание на това, какво се случва в родината ни и да я защитим.
    Един по един ще ви вадим от дупките рус0роби!!! Където и да сте, ще ви намерим и.... хайде обратно в първи клас за да учите!!! Много сте непросветени, горките! За това сте лесна плячка за пропагандата. Спокойно, няма много да ви бием.
  • 33 Чапай

    15 5 Отговор

    До коментар #27 от "Русия не напада без причина!":

    И ти като Путлер ,нещо шизофрения май те гони
    Хахаха
  • 34 Путин

    9 19 Отговор

    До коментар #30 от "РЗС":

    Е значи ще се срещнем на фронта един срещу друг ! Плюс тва стой си у чужбина те такива патриоти сте, че затова сте там. Воювай си там за Брюксел и Вашингтон !

    Коментиран от #36

  • 35 Малиии

    7 22 Отговор
    Мали мали платените краварски тролове се активираха хахаха. Да живее България и Слава Русия тролчета хахах 😄😄😄
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Путин

    3 14 Отговор

    До коментар #36 от "РЗС":

    Драскай си тъпотиите тука и се радвай на това че не си в реалния свят тогава друго ще пееш.
  • 39 И що стана са

    15 4 Отговор
    Всичкото съсед на жужата ше бъде в нато😂😂😂😂
  • 40 РЗС

    13 3 Отговор

    До коментар #31 от "Алоооо":

    И какво общо има локалната война между Китай и Тайван със война срещу ЕС и Нато? Ще си воюват двете страни и тва е, пак те питам, защо Китай да се включва срещу ЕС И НАТО? в момента камара държави дават оръжие и пари на Украйна, пък Русия защо не ги напада?

    Коментиран от #41

  • 41 Чети

    3 15 Отговор

    До коментар #40 от "РЗС":

    Има много материал кви ги вършат САЩ и НАТО в Тайван седни и чети и сам ще си отговориш на въпросите. Нещата са тясно свързани. Русия е в пъти по малък проблем за САЩ от Китай. Рано или късно Китай ще тегли чертата или САЩ или Русия и тогава ще се разбере кой ще е световния хегемон в бъдеще.
  • 42 Браво на финландците

    18 5 Отговор
    Плюха в сурата на Путлер и на родния путлерак...
  • 43 експерт

    4 16 Отговор
    Значи скоро руския ще е официален
  • 44 Сталин влезе сега ще да е Путин !

    4 20 Отговор
    И нека Русия нахлуе в цяла Европа СЕГА и да я освободи от 77г. Краварска Тирания !!
  • 45 Яна

    4 18 Отговор

    До коментар #20 от "Интелектуалец":

    Нищо не е закопал Путин. Той има голяма подкрепа от своя народ и е напълно уверен в това , което върши. Защо изведнъж САЩ и слабият във военно отношение ЕС толкова много се засилиха да помагат на Украйна? Защо се отрича истината за украинския неонацизъм?Защо на всяка цена Русия трябва да обградена от неприятелски държави, които спешно се насищат с модерно оръжие?Препоръчвам на всички да гледат в YouTube двусерийния филм на Холивуд “Росия сражаеться”. Този филм дава отговор на много от тези въпроси.
    А ако толкова САЩ смятат ,че РФ не е застрашена от постоянното разширение на НАТО в близост до нейните граници, би трябвало да се съгласят на огледално разполагане на руски сили в съседни на САЩ територии!

    Коментиран от #47

  • 46 pepy

    22 1 Отговор

    До коментар #22 от "Човек за реализации и др":

    "Финландия смята ли че си знае мястото ?"

    Явно не те е питала... За по-сигурно стани от дивана на мама и тате и отивай да и обясниш... За начало може и пред посолството... Заедно с "ПС" пък може и протест да си спреднете там...
  • 47 РЗС

    16 3 Отговор

    До коментар #45 от "Яна":

    Защо бе, някой спрял ли е Русия да си направи военен отбранителен съюз и да приема страни членки какъвто е НАТО? Да си направят такъв и да приемат страните около САЩ! Ама ще има ли някой да кандидатства? Някой да се натиска да им е военен съюзник? Някой да е на руския военен съюз в чакалнята? Русия няма друг начин да присъедини други суверенни държави към себе си освен насилствено. А пък на САЩ И НАТО им се молят да ги приемат в техния съюз, страни които трябва да изпълняват критерии на НАТО, за да влязат. Задавал ли си въпроса защо?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Факт

    0 1 Отговор
    Слушайте султанът ве.
  • 50 Павел пенев

    1 5 Отговор
    Убеден съм че Финландския парламент ще гласува против членство на страната в НАТО. Техните депутати не са като нашите тъпанари.
  • 51 АУУУУУ

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Русия не напада без причина!":

    АКО РУСКА АРМИЯ ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРИЯ , АЗ ЩЕ УБИВАМ РУСКИ ВОЙНИЦИ ...... И КОЛКОТО И ДА ВИ Е НЕПРИЯТНО ....ТАКИВА КАТО МЕН СА МНОГО ЗАЩОТО НИЕ СМЕ НАЦИОНАЛИСТИ .... ЗА НАС ЗНАМЕТО Е САМО И ЕДНИСТВЕНО БЯЛО , ЗЕЛЕНО И ЧЕРВЕНО ......А ВИЕ СТЕ РУСКИ ПОДЛОГИ .......
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: