Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Май, 2022 18:46 7 402 126

Вицепрезидент на "Газпромбанк": Путин е като притиснат до стената плъх

  • игор волобуев-
  • газпромбанк-
  • русия-
  • украйна

"Газпром" е преди всичко енергийно оръжие

Вицепрезидент на "Газпромбанк": Путин е като притиснат до стената плъх - 1
Снимка: Нова ТВ

Ако страните от ЕС не се подадат на ултиматума на Путин, ще победят в енергийната война.
Какво може да накара един топ мениджър в "Газпромбанк" да избяга от Русия и да отиде в Украйна? Екслузивно в “Срещу течението” по "Нова телевизия" говори вицепрезидентът на финансовата институция Игор Волобуев.

- Казвам се Игор Волобуев, бивш вицепрезидент на "Газпромбанк". Роден съм през 1972 година в Ахтирка, Сумска област на Украйна. През 1989 година заминах за Москва и постъпих в Института по нефт и газ. След като завърших работих няколко години като журналист, след това през 1999 година ме поканиха в пресслужбата на "Газпром".

Вие напуснахте Газпромбанк, за да се присъедините към защитата на Украйна. Как стигнахте до този личен катарзис?

- Не мога да кажа, че това е катарзис. Наистина това е едно важно решение, което изцяло промени живота ми. На 24-и февруари, когато научих, че Русия е започнала пълномащабно нахлуване в Украйна, точно през този ден разговарях с приятелите си, които тогава бяха в Ахтирка. Много от тях ме молеха да направя нещо. Казваха, че тях ги убиват, а аз водя един нормален живот, че на мен всичко ми е наред, а знаят, че през целия си живот съм казвал, че съм украинец".

Каква заплата получавахте в "Газпромбанк"?

- Около девет хиляди долара на месец.

И се отказахте от хубавия живот, за да се върнете в Украйна?

- Нищо, което да ме свързва с предишния им живот, не е останало, ако говорим за материалната страна на нещата.

Как организирахте бягството си и имаше ли рискове?

- Нека Ви поправя, аз не съм бягал от Русия, бягат, когато се опитват да се скрият, когато ги преследват, когато човек търси сигурно място за себе си. На мен всичко ми беше наред в Москва, за мен в работата ми всичко беше наред. Аз тръгнах да воювам в Украйна, не можеш да бягаш на война, само може да се бяга от война.

Не пазехте ли в тайна това свое решение?

- Никой не знаеше накъде съм тръгнал и за какво.

Какво щеше да Ви се случи, ако Ви бяха хванали?

- Трудно бих могъл да кажа, какво можеше да се случи. Според първоначалния ми план трябваше да пресека границата с Украйна нелегално. До моя град Ахтирка разстоянието е най-малко 50 километра. Такъв беше първоначалният план. И това наистина би било опасно, защото едва ли бих могъл да го направя – там пространството е открито, това е поле, имаше сняг. И тогава избрах друг маршрут, според мен абсолютно сигурен, излетях от Русия за Турция, след това за Европа и от Полша стигнах до Украйна.

Преди да вземете това решение Вие бяхте един служител в "Газпромбанк", на когото всички имаха доверие и не сте получавали заплахи? Познавате ли Владислав Аваев?

- Както и вие чух за него, за това, че се е самоубил.

Не само се е самоубил, но е убил и семейството си според руските власти. Според Вас какво се крие зад тази мистерия?

- Нека отново да кажа - не го познавам, преди това не бях чувал за него. Нещата около гибелта му според мен са странни. Според мен един баща не може да убие 15-годишната си дъщеря само заради това, че жена му уж е имала някаква връзка с шофьора му. Нещо повече, наскоро научихме за подобен случай, уж самоубийство на висш мениджър на "Новотек", на Протосеня, който също уж е убил жена си и после се е обесил. Това изглежда странно, защото, както се казва, снарядът не пада два пъти на едно и също място.

Как си обяснявате тази епидемия от смърт на мениджъри от "Газпром"?

- Нещата изглеждат странно, защото става въпрос все за хора от газовата промишленост. Русия дълги години си създава реномето на страна, която е способна да унищожава опонентите си и хората, които представляват опасност за нея. Затова такива смъртни случаи изглеждат странни и е трудно да се повярва във версията за самоубийство.

Взели ли сте мерки за семейството си?

- За мен това е труден въпрос, нещата са много сложни. Аз си тръгнах сам

Семейството Ви е в Русия?

- Ще повторя, че никой не знаеше защо заминавам и заради какво.

Притеснен ли сте за тях?

- Разбира се.

Тази публичност в момента може ли да представлява риск за тях?

- Мисля, че съществува определена степен на опасност, но честно казано не бих искал подробно да обсъждам тези неща.

Къде се намирате сега?

- Аз съм в Киев.

Участвате ли в реални военни действия?

- Когато пристигнах казах, че съм дошъл, за да воювам за Украйна. Веднага ми отказаха, защото според тях нямам боен опит. А и има много украинци с военен опит. За да разберете, какво става тук, искам да кажа, че хората се нареждат на опашка, за да отидат на фронта и да защитават родината си.

А имате ли оръжие?

- Не нямам оръжие. Никога не съм държал оръжие.

Няколко думи за "Газпромбанк". Колко е важна банката за Путин и защо?

- Наистина това е една от най-големите банки в Русия. Тя е на трето място. Банка, която пряко е свързана с "Газпром". Банка, която е упълномощена да осъществява плащанията към Русия. Знаете, че за Русия всичко свързано с газа е изключително важно. Срещу "Газпромбанк" не са въведени санкции, както срещу други банки, тя не е изключена от СУИФТ, но картите на "Газпромбанк" в чужбина не се приемат.

Вие лично сте участвали в газовите войни, които Русия е водила, нали така?

- Да, през 2005 – 2006 и 2008 – 2009 година работех в "Газпром".

Според Вас успя ли Путин да подчини Европа чрез газа?

- Не мога да кажа, че Путин е подчинил цяла Европа, но мога да кажа, че през тези години той направи всичко, за да се увеличи зависимостта на европейските държави от руския газ. През последните десет години делът на руския газ в енергийния баланс на Европа нарасна с 15%.

Директно от Путин ли дойде заповедта към Европа да плаща в рубли за газа?

- Разбира се, той дори издаде указ. Тоест това решение беше взето не в "Газпром", а в Кремъл. Всъщност всички важни стратегически решения, които се отнасят до доставките на газ и петрол, за увеличаване на доставките, за намаляване на доставките, за ценовата политика, когато става въпрос за резки промени на обемите на доставян газ, не се взимат в "Газпром", а от Кремъл.

Как професионалистите в "Газпромбанк" приеха това решение?

- Тогава вече не бях там, аз заминах на 2-ри март.

Според Вас те разбират ли, че това е нарушаване на договора?

- Чудесно разбират всичко. Правят го демонстративно, искат да покажат с това решение, че Русия може да прави всичко, което ѝ скимне, че може едностранно лесно да промени условията на договорите така, както на нея ѝ отърва. Това е демонстрация - кой командва вкъщи.

Ако се бяхме съгласили да плащаме в рубли, щяхме ли да платим по-висока цена?

- Не смятам, че това би се отразило на цената. Разберете, това е принципен момент – готови ли сте да играете по свирката на Кремъл.

Отговаря ли Европа достатъчно остро, адекватно, силно според Вас?

- Струва ми се, че не достатъчно, но позицията на България, която се намира в много голяма зависимост от руския газ – реално сигурно някъде около 90%, като гледам отстрани ми се струва, че България няма намерение да изпълнява диктаторските условия на Путин.

Вие самият споменахте нашата държава, какво е отношението в "Газпром" към България и към българските политици?

- Сега правителството, да кажем така, не е проруско, доколкото знам. Ако да речем България би се държала като Унгария, а както знаем Унгария каза, че за тях не е проблем да изпълняват условието за плащане в рубли, смятам, че на България не биха ѝ спрели газа.

Но го спряха. Откога според вас не е проруско настроено правителството ни?

- Вижте, аз не следя какво става във вътрешната политика на България. Четох, че сега българското правителство заема една балансирана твърда позиция към Русия.

А преди?

- Ще повторя, че особено не следя нещата, но доколкото си спомням имаше различни колебания относно Русия.

Една след друга европейските държави се отказват да плащат за руския газ. Как според Вас това ще се отрази на държавата и на Путин?

- Какво имате предвид, плащането в рубли за газа или изобщо да плащат за руски газ?

Отказват условието на Путин да плащат в рубли.

- Трябва да се изчака, още не знаем как всъщност работи този механизъм. Въз основа на своя опит мога да кажа, че онези държави, които заемат твърда позиция като България, като Полша, те първо ще последват примера ви и няма да сте сами, а ще сте все повече и ако в идеалния случай всички страни последват примера ви, това ще бъде адекватен и мощен отговор и на "Газпром", и на Кремъл. Надявам се останалите страни ще подкрепят решението ви.

Дали "Газпром" ще спре доставките на газ – времето е показало, че те са готови да срежат клона, на който седят, само и само да отровят живота на партньорите си. Знаете ли, в Русия има такъв израз: „Ще изляза да ми окапят ушите от студ, за да ядосам майка си”.

Тоест готови са да платят цената?

- Вижте, сега се решава въпросът за ембарго върху доставките на руски енергоносители. Но ако Путин сам спре нефта, самият той ще реши проблема. Тоест той ще среже клона, на който седи. Според мен Европа ще издържи, няма да е лесно, но ще можете да издържите. А за Путин това ще е самоубийство.

Казвате, че Европа ще победи в тази енергийна война?

- Ако страните от Европейския съюз, подчертавам ключовата дума „съюз”, се държат заедно, ако всички страни от Европейския съюз не се подадат на ултиматума на Путин, разбира се, че ще победите.

Можете ли да дадете примери за корупция, за корумпирани от Путин европейски политици?

- Има дори такова понятие, като „шрьодеризация на Европа” от фамилията на Шрьодер

Познавате ли лично Шрьодер?

- Виждал съм го веднъж в "Газпром", беше отдавна, може би преди 12 – 13 години. Пресслужбата на "Газпром", която оглавявах, организираше някаква пресконференция, не си спомням каква беше темата.

Можете ли да дадете и други примери?

- Няма да спомена фамилии, но знаем, че мнозина бивши политици имат постове в бордовете на директорите на различни големи компании в Русия. От началото на войната, от началото на горещия етап на практика всички напуснаха бордовете на директорите на тези компании, а Шрьодер не само че остана, например в Роснефт е акционер, участва в Надзорния съвет, "Газпром" го издигна до член на Съвета на директорите. Позициите му се засилват и това се прави демонстративно.

"Газпром" ли е основното оръжие на Русия, чрез което действа на принципа „корумпирай и владей”?

- Не мога да го докажа с факти. Смятам обаче, че Кремъл е убеден - "Газпром" е преди всичко енергийно оръжие в ръцете му, а не стопанска компания. И Газпром вече действа с всякакви методи, включително и с подкупи. Твърдя го въз основа на реномето на основния акционер в "Газпром" – правителството на Руската Федерация.

Съгласен ли сте с твърдението на президента Зеленски, че държавите, които купуват руски газ, спонсорират войната. И ако това е така, дали когато спрат да го правят и войната ще свърши?

- Изцяло подкрепят онова, което казва Влолодимир Зеленски. Вижте – през миналата година Газпром продаде природен газ за 55 и половина милиарда долара, Русия продаде петрол за 110 милиарда долара, ако вземем само петрола и газа това са вече 165 милиарда долара. В структурата на доходите на Руската Федерация постъпленията от продажбата на въглеводородни горива са около 40 %. Това е огромна сума и разбира се ако бъде въведено ембарго върху купуването от Русия на петрол и газ, ще бъде нанесен силен удар върху възможностите на Русия да води война.

Кога очаквате да свърши тази война?

- Трудно е да се каже, сигурно сега всички търсят отговор на този въпрос. Страшно е, че колкото по-дълго продължава това, толкова повече кръв ще изпие Путин.

Според Вас има ли реален риск Путин да прибегне към ядрено оръжие?

- Ако става въпрос за използването на тактическо ядрено оръжие, според мен… Нали знаете, притиснатият в ъгъла плъх е способен на всичко. Путин през цялото време вдига залозите, виждаме, че във военно отношение те вече се провалиха в тази война, изобщо не им се получиха нещата с блицкрига, затънаха. И според мен е възможно използването на някакво оръжие за масово поразяване от Путин.

Усещате ли лична вина и как смятате да я преодолеете?

- Чувствам не просто вина и отговорност като гражданин на Русия. Работата е там, че по националност съм украинец, тоест вината ми е двойно и тройно по-голяма от вината на обикновения руснак, който се е родил и цял живот е прекарал в Русия. И моето прибиране в родината ми, в Украйна е моето покаяние. Надявам се, че родината ще ме приеме.

Много Ви благодаря за този разговор.

- Много ви благодаря, желая ви успех, дръжте се, непременно ще победите "Газпром" и Кремъл. Не се предавайте! Бъдете пример за другите европейски страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    46 137 Отговор
    Яааа, имало и свестни руснаци.

    Коментиран от #13, #18, #53, #63, #67, #118

  • 2 СССРБарета

    135 39 Отговор
    А вие сте като притиснати до стената хлебарки
  • 3 Бесен _Язовец

    129 29 Отговор
    Аааа... бившия на Газпромбанк. Плъховете нямат газ и са на изпарения и резерви.
  • 4 Ххх

    129 39 Отговор
    Тоя го е яд че не го повишиха и не лапаше милиарди а само молиони хахахаха плъхчооо

    Коментиран от #35

  • 5 Левски

    125 31 Отговор
    Щом е избягал на запад Значи е бил външен агент! В Русия със сигурност не е лесно но със сигурност Това е правилният път а правилният път никога не е лесен рублата расте всеки ден това е добре

    Коментиран от #8, #52

  • 6 аз съм

    116 18 Отговор
    Казвам се Игор Волобуев, бивш вицепрезидент на "Газпромбанк". Роден съм през 1972 година в Ахтирка, Сумска област на Украйна - какво още да се добави !!!
  • 7 8888

    130 26 Отговор
    Гадните плъхове нямат вече държава защото слушат САЩ.
  • 8 АнтиГост

    48 39 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    Ами купувай рубли като расте курса да станеш богат.

    Коментиран от #36, #43

  • 9 Иванушка  🇷🇺

    75 13 Отговор
    "...бивш..." - от бивша жена и бивш нещо си Истина не чакай ))
  • 10 GnG

    115 23 Отговор
    Този РОДООТСТЪПНИК е ИЗБЯГАЛ от Русия, за да защити ОТКРАДНАТОТО, а сега ни обяснява какъв бил Владимир Путин.

    ПРЕДАТЕЛИТЕ не са ЕТАЛОН за българската нация.
    Ние сме се нагледали на ПРЕДАТЕЛИ !
  • 11 Факт

    34 95 Отговор
    Путин няма да изкара до края на годината.Ще остави Русия в много по лошо състояние от колкото Елцин.Във война която губи в международна изолация и без източници на доходи.

    Коментиран от #17, #25

  • 12 Кочо

    95 22 Отговор
    Предател! Това е истинският плъх! Само една участ за такива!

    Коментиран от #47

  • 13 отворко

    26 14 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Я прочети пак ,за да разбереш ,ако можеш !
  • 14 TFFW

    90 18 Отговор
    Европа да издържи без газ защото така искат укрофашистите. Укронацистите предлагат на Европа Съюза да се върнат в пещерите в знак на солидарност с неофашистите на Зеленски

    Коментиран от #22, #90

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Всякакви предатели

    54 15 Отговор
    излизат.
  • 17 Хихихи..

    29 8 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    Гоуем ФАКТ си,от години пишеш само ЩЕ ЩЕ ЩЕ..Що не си направиш един възродителен процес и да се кръстиш ника ЩЕ?
  • 18 Ами

    59 18 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    напомням само - Алеята на ангелите, ами по-скоро: издевателствата на Азовците в Буча ? А иначе, предатели винаги се намират.
  • 19 Бесен _Язовец

    39 15 Отговор
    Абе брадясала побеляла п.ут.ко я си корегирай заглавието!

    Коментиран от #78, #111

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 mi6osp

    61 12 Отговор
    Междувременно Еврокомисията обяви, че е намерила и одобрила начин, по който фирми от ЕС да закупуват газ от Газпром , като плащат съгласно наредбата на Путин, без да нарушават наложените санкции.
    Т.е ЕС са се съгласили да купуват руски газ срещу рубли

    Коментиран от #33, #44

  • 22 Ммм дааа

    51 6 Отговор

    До коментар #14 от "TFFW":

    Уж бяха сериозни държави в ЕС, а какво се оказа - пълен резил. Евроджендърството набира сили.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Уффф

    13 5 Отговор

    До коментар #11 от "Факт":

    успокоих се. Щом ти го казваш, значи е точно обратното.
  • 26 Груйо

    19 42 Отговор
    Браво! Човек със съвест и родолюбец. Украйна ще победи.
  • 27 Този чичко

    39 7 Отговор
    е получил много доларчета. Със здраве да си ги харчи, докато още струват нещо.
  • 28 Опа

    38 8 Отговор
    Тоя ще пие чай новичок😁
    Такива неблагодарни псета най много го пият)

    Коментиран от #38

  • 29 ТОЯ ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ СЕ ОГЛЕЖДА

    38 8 Отговор
    НЯКОЙ ДА НЕ ГО ГРЪМНЕ ! КАКЪВ ЖИВОТ САМ СИ Е ИЗБРАЛ ???????
  • 30 Хи хи

    38 9 Отговор
    Много уплашен е Укро - фашиста .......що тъй ????
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мачкай

    33 8 Отговор
    Вова!
  • 33 Чудно!

    42 8 Отговор

    До коментар #21 от "mi6osp":

    ЕС тотално се овъртяха. Толкова ниско ниво на дипломация! Никой там няма потенциала да застане, като равен с Путин и да предложи или наложи решение на конфликта, Относно санкцийте повече е имитация на дейност, там да лаем в хора, но си гледаме основно интересите.
  • 34 Капан

    42 10 Отговор
    На чужд гръб исто тояги са малко! Гадния украйнски плъх - Игор Волобуев иска Европа да пропадне и гладува заради фашистка Украйна. Май не става!
  • 35 Шаман Магуа Флорес

    29 7 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Виждам, че Игор Волобуев ще е 9-тия мистериозно загинал енергиен бос в последните 120 дни. 8-мият беше 43-годишният бивш топмениджър на "Лукойл" Александър Суботин открит тия дни в град Митищи близо до Москва.
  • 36 второстепенен украински актьор

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "АнтиГост":

    Някой си купихме овреме и си чакаме курса от 50 за зелено кайме та да направим разлика от 2 на всяко.
  • 37 Тоя е вице

    17 5 Отговор
    Ама некой друг път.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Препоръка

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "Трак🇺🇦🇩🇪🇧🇬🇮🇷🇮🇹🇯🇵":

    По-кротко с антисемитизма, че ТЕ виждат всичко!
  • 40 MAN

    34 8 Отговор
    ПУТИН ГО Е ИЗГОНИЛ КАТО КУЧЕ И ТОЗИ СЕГА ЛАЕ.
  • 41 кражбата

    33 6 Отговор
    на 300 милиарда долара от сметката на СБЕРБАНК РОССИЙ принуди ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ да приеме това решение схемата е такава че платежите за нефт или газ немогат да бьдат блокирани .

    Коментиран от #49

  • 42 Surko

    29 6 Отговор
    Тоя мушморок си прилича баш на плъх.
  • 43 тогава

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "АнтиГост":

    аз мойте рубли да неги обрьщам в долари ,..,,
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тити

    12 28 Отговор
    Путлер във момента играе ва банк няма никакви опции всичко за него се изчерпа

    Коментиран от #86

  • 46 Много забавно.

    35 8 Отговор
    Когато някой е притиснат до стената плъх, не би следвало да се страхуват от него и да не му отдават голямо значение и важност. А се случва точно обратното. Всяка пета дума е Путин и за него...да не би той да ви е притиснал до стената и затова да продължавате да цвърчите като плъхове по масмедийте?!
  • 47 САРМАТ

    31 6 Отговор

    До коментар #12 от "Кочо":

    И тоя ще бъде издирен и ще даде още по дълго интервю.
  • 48 Рахат Локумич

    8 20 Отговор
    Хахахахаха..балалайките - яко на амбразурата. Ама ако загърми и затрещи, са отнесли бурена с 200...форумните страхливци- за Путину..за Газпром- вперррьооод!! А ППЖ имате ли ,а?
  • 49 Ал Бунди

    6 15 Отговор

    До коментар #41 от "кражбата":

    Аааа, на ..тука сбърка. Това са първата вноска на РФ за възстановяването на Украйна ! Нали знаеш- чупи-купи! Нормална практика.
  • 50 лоша журалистика

    23 7 Отговор
    В заглавието пишете вицепрезидент.
    А в статията с малки букви се чете "бивш"...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Самовар

    21 6 Отговор
    Този нов честен гражданин на ГросЕуропа го съветваме искренно да не пие чай,приготвен на газов котлон,за всеки случай,справка - предишни инциденти.🫖
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    всяка власт е борч която се връща с лихвите
  • 57 Hoho Boho

    7 12 Отговор
    Каквото и да напишат троловете под тази публикация,
    няма да има ефект.
    То и без това никой не им чете коментарите...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Факти

    18 7 Отговор
    Стига с тази пропаганда. Как ги намирате тези Басти, за да говорят глупости. ФактиБг ще бъдете възнаградени от САЩ - спокойно! Продайте душата си за американски долари.

    Коментиран от #71

  • 60 СОФИЯ

    10 25 Отговор
    ПУТИН трябва да бъде СЪДЕН от МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД в ХАГА НИДЕРЛАНДИЯ

    Коментиран от #62, #102

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Троя

    9 17 Отговор

    До коментар #60 от "СОФИЯ":

    Той ще е труп много скоро. Няма да има време за съд. Ще се спаси яко тази гнида. За руснаците обаче краят идва. Даже и за малкото свестни.

    Коментиран от #103

  • 63 хахаха

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    май си чел саде заглавието, а то лъже...първо, тоя е БИВШ вицепрезидент второ - УКРАИНЕЦ Е...:)))
  • 64 Механик

    21 4 Отговор
    Абе, вие четете ли какво пишете бе? Къф тоя вицепрезидент, дето завършил нефт и и газ, поле работил журналист и в крайна сметка бил "топ мениджър" на ГазПром?
    Хептен за балами ни взимате, ей! Ние не сме американски главочи, че да не можем да мислим.

    Коментиран от #74

  • 65 Баце

    19 4 Отговор
    Избягал е заради мъжа си в Окраина, а на бас, че ще ги видим на Прайда. Иначе за какво ще остави жена и деца, ама коментира другите и колко са безпощадни в Русия.
    У лево.
  • 66 дано му видят скоро сметката на тоя

    12 4 Отговор
    Боклук!
  • 67 колко ти си свестен

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    толкова и тоя предател.Паразити!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 asd

    8 4 Отговор
    "Около девет хиляди долара на месец."

    Ганьо за тези пари цялата си рода ще продаде. Нали е понеже по-по-най Тиквеняк.
  • 71 Наблюдател 1

    8 6 Отговор

    До коментар #59 от "Факти":

    Продажниците получават заплащане в рубли.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Ами ...

    7 3 Отговор

    До коментар #68 от "Сатана Z":

    Можеш ли да четеш?

    Коментиран от #106

  • 74 Троя

    8 9 Отговор

    До коментар #64 от "Механик":

    Ти специално можеш да мислиш колкото едноклетъчно.Или русофил. Или путинофил. А то е едно и също. Интелект равен на нула.
  • 75 Hoho Boho

    9 13 Отговор

    До коментар #68 от "Сатана Z":

    Вместо да задаваш тъпи въпроси, да беше прочел статията!
    ЗАЩОТО:
    "- Когато пристигнах казах, че съм дошъл, за да воювам за Украйна. Веднага ми отказаха, защото според тях нямам боен опит. А и има много украинци с военен опит. За да разберете, какво става тук, искам да кажа, че хората се нареждат на опашка, за да отидат на фронта и да защитават родината си."

    Коментиран от #108

  • 76 Ася

    16 8 Отговор
    Факти махнете украинският парцал от статиите , помагате за налагане на световен фашизъм

    Коментиран от #85, #87

  • 77 Toxic

    13 6 Отговор
    Ясно, човека си го каза - никога не съм държал оръжие, а би трябвало на неговата възраст да е ходил задължително в казарма, особено в Русия! И какво точно е работил в Газпром - в пресслужбата ! И точно това лекенце ли намерихте да ни пробутвате да ни разтяга соросоиди локуми?
  • 78 ха ха хааа

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен _Язовец":

    Колко да корЕгира ве .. Сичките мандраджии у землянки ли сте учили бе ?!
  • 79 kkk

    5 3 Отговор
    Ей ви жокерче от руски гражданин- този ГАРАНТИРАНО е агент на КГБ/ФСБ/Путин (което си изберете), точно като онази про3тъ уфтсъ дето размаха някакъв плакат в нац. ефир и сега е на работа у Швабия... Даже очаквам сега на тоя "беглец" (чийто син работи в "Газпром") да му уредят едно дело за държавна измяна- да изглежда по-убедително и да му вярват у Европа-та...

    Путин е дърт КГБ-еец и за разлика от джендърите настанили се у политиката в Европа и ФАЩ много добре знае що е то "агентура" и как се ползва...
  • 80 карамфила

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "НАЦИСТ":

    гешев,ти ли си?
  • 81 косач

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "Люси":

    Абе китайците Ви показаха кои сте "Целия свят.
  • 82 от къде

    5 4 Отговор
    го изкопаха, този жалък подлец ...
  • 83 Матей

    8 4 Отговор
    Какъв вицепремиер? Шеф на пресцентъра. Украинска му работа,зарязъл си семейството
  • 84 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 11 Отговор
    ПУТИН страда от ШИЗОФРЕНИЯ
  • 85 Наблюдател 1

    6 4 Отговор

    До коментар #76 от "Ася":

    Руски парцал, по-приемливо ли ще бъде?
  • 86 kkk

    9 6 Отговор

    До коментар #45 от "Тити":

    Образовай се малко де- Вовата още не е почнал да налага санкции, а всички се пос ират от страх какво ще им се случи и дали утре народът им дето "ги обича толкова много" няма случайно да ги линчува... А когато Вовата почне със санкциите евро политиците сами ще се бесят...

    Коментиран от #88, #91

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Троя

    4 5 Отговор

    До коментар #86 от "kkk":

    Ти пак ли си избягал. Звъня на санитарите.
  • 89 В.В.П.

    11 5 Отговор
    Много истории има ,все хохълски..Сега са на мода ,Бля ,бля..Не може да ги разкажете всички...И все на бивши ,!!.Голтаци.8 млн бежанци..Все специалисти..ЕДИН ОТ СИМПАТИЗАНТИТЕ НА АЗОВ ЛИКВИДИРА 13 ЧОВЕКА ОТ БОЯТА В САЩ..ЩЕ ГО ОБЯВЯТ ЗА НАЦИСТ !!..,..АКО ЕДИН ОТ АЗОВ ,ИЗТРЕПЕ ЕДНО СЕЛО В ДОНЕЦК..Е ГЕРОЙ НА КОНГРЕСА..ВИЕ СТЕ БОКЛУЦИ.УКРАИНЕЦО..!

    Коментиран от #97, #104

  • 90 4634

    12 4 Отговор

    До коментар #14 от "TFFW":

    При нашата "демокрация" имаш право само да хулиш Путин, оббиждаш и предвиждаш крах на Русия. В никакъв случай и дума срещу клоуна, който търчи по страните, плюе по Русия, но не казва каква е причината да ги нападне и иска оръжие. ОТВРАТЕНА СЪМ!

    Коментиран от #95

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Матей

    5 7 Отговор
    Да бе,нареждат се на опашка за армията:)),нареждат се на опашка за плажовете по нашето Черноморие.
  • 93 Ицо

    6 3 Отговор
    Тоя наистина прилича на плъх с очила
  • 94 Много място

    7 4 Отговор
    сте му отделили на този предателски плъх. А, Путин си знае работата, защото все повече западталяшки страни започват да плащат по руската формула за газ. Които не искат ще си теглят теглото като нас.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 kkk

    7 4 Отговор

    До коментар #91 от "Тртртрт":

    Обади ми се зимата да видим кой и кое е свършило... Ако изобщо си жив дотогава- при това правителство шансът ти да умреш от глад и студ е ОГРОМЕН...

    Коментиран от #100

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 пиночет

    3 2 Отговор
    Путин е велик демократ и постоянно мисли за хората,чак не може да спи!
  • 99 Чоко.

    9 5 Отговор
    Украински негодник..Бивш. ,За 50 зелено ,ще блее и срещу майка си.

    Коментиран от #101

  • 100 Тртртрт

    6 10 Отговор

    До коментар #96 от "kkk":

    Ха ха Точно за мен не се тревожи. Искам бензин 5 лева и бг русофили ровещи в кофите. Браво на правителството. И двойно по-скъпо да се плаща за газ и нефт, но никаква руска стока в България.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Сега е в

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "СОФИЯ":

    Украйна, като стигне в Брюксел му напомни да се отбие до съда за да го преформатира, както трябва.
  • 103 Е колко скоро

    2 4 Отговор

    До коментар #62 от "Троя":

    още поне 15-20 години ако е скоро съм съгласен. А, за труп можеш да говориш в скоро време за убиеца Байглъм кукуриго то.

    Коментиран от #107, #109

  • 104 Троя

    4 5 Отговор

    До коментар #89 от "В.В.П.":

    Я пак прочети какво си написал. Пълна липса на смисъл. Както и всеки русофил страда от пълна липса на мозък.
  • 105 8888

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "Тртртрт":

    Като дойде друг след Вовата дали няма да е някой от който да потръпвате? Там добряци няма!
  • 106 На тоя

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "Ами ...":

    простотийте не.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Така ли

    9 7 Отговор

    До коментар #75 от "Hoho Boho":

    аз пък гледах клиповете на териториалната отбрана как се отказват да ходят на фронта или тези, които са отишли се предават при първа възможност. Те и съслите в катакомбите на завода Азов заявиха, че не искат да се бият а да излязат живи и да са с жените си в чужди страни далеч от войната и Украйна

    Коментиран от #112

  • 109 Троя

    4 4 Отговор

    До коментар #103 от "Е колко скоро":

    😂😂😂😂😂😂Вече си представям 90 годишния Пундьо. Яко ме развесели.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Хитрия Мангър

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен _Язовец":

    Няма какво да променя заглавието ... Ти можеш да си промениш ника от бесенЯзовец на БесенПлъх !!! Btw ще ти ходи и бесенпомиярр или само ПОМИЯРААА АхахахаХахаа
  • 112 Наблюдател 1

    2 4 Отговор

    До коментар #108 от "Така ли":

    Мисля, че руската пропаганда ви е дошла в повече.
  • 113 Юди продажни

    5 2 Отговор
    си има он Христа още
  • 114 Хайде още едно интервю

    3 1 Отговор
    С предател, явно днес сте решили да ни предоставите няколко предатели, роден в Украйна, това говори достатъчно що за птица е, добре си поживял на гърба на бедните в Русия, сега остава и да по живееш на гърба на запада, който ти плаща да лъжеш 🥳👈
  • 115 666

    5 1 Отговор
    днес по фронтовата линия положението на урките е трагично,абе казано иначе,нема с кво да се похвалят и въртят в тубата два клипа с два ударени камиона от оня месец и ги представят за днешни,но от факти са взели нещата в свои ръце и почнаха с интервютата,аджеба,от този украинец какво да очакваме да чуем......обичайните глупости
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Станислав

    1 0 Отговор
    Е това е пробаганда!!!!
  • 118 Дъ-Ге

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Какво чудно има в това, че украинец се е прибрал в Украйна, за да воюва на нейна страна???? Похвално и нищо повече. Не е руснак, който да воюва за Украйна и не е наемник. Всеки човек има право на собствено мнение, независимо дали е правилно или не. Днешния убиец в САЩ убиваше тъмнокожи за предпочитане, като това се случваше под свастиката "черно слънце", която е част от свастиката едно към едно на Азов. Азов имат и подразделение "мъртвешка глава", занимаваща се с присъщата дейност от времето на вермахта. От друга страна Зеленчука показа същата свастика, която се хвали, че си е на Азов и им се радва, като на собствено дете. Така че този се присъединява към фашизираната Украйна.
  • 119 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    2 4 Отговор
    Респект. Оставил е 10000 долара заплата и спокойния живот за да се бори за правдата. Нашите измекяри за 5 копейки си продават душата.

    Коментиран от #124

  • 120 Свободен

    2 0 Отговор
    Доколкото аз знам той не е напуснал сам а е бил отстранен от длъжност когато вече си отстранен може да говориш каквото си поискаш с една дума той си отмъщава прави се на голям патриот а всъщност не е ако си голям патриот ще бъдеш в окопите не да се криеш във някъде в подземието
  • 121 Урюрвкос

    1 0 Отговор
    това интервю прилича на разпит и виждаме малка част от него. Явно е бил отдавна оплетен в мрежата за да остави жена плюс две деца, плюс първа жена с дете, четири апартамента, BMW Х6 М50 и Range Rover за да отиде в село Ахтирка в Украйна. Такива кадри са интересни за западните служби, тоя не е служил в казармата клетва не е давал и ако утре пророни сълза че е сбъркал и се извини може пак да го вземат в Газпром.
  • 122 1112222333

    1 0 Отговор
    говори вицепрезидентът на финансовата институция Игор Волобуев.

    - Казвам се Игор Волобуев, бивш вицепрезидент на "Газпромбанк" КОЕ е вярно?

    Ало "Факти" , факт е че си подбирате фактите
  • 123 Адам

    0 0 Отговор
    Тоя хазар ли е?
  • 124 1111222333

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Толкова е смел, че е решил да избяга
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Свой

    0 0 Отговор
    И ти май си някакъв самоубиец, а ?!
Новини по държави: