Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Май, 2022 15:15 816 4

В Сърбия са влезли 7000 украински бежанци

  • украйна-
  • война-
  • сърбия-
  • бежанци

От началото на руската военна операция в Украйна в Сърбия са пристигнали 7000 украински бежанци.

В Сърбия са влезли 7000 украински бежанци  - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия досега най-малко понася последиците от голямата бежанска вълна от Украйна, пише белградският вестник "Политика", като добавя, че от началото на руската военна операция в Украйна в Сърбия са пристигнали 7000 украински бежанци.

Според данни на полицията в частни квартири са настанени около 2000 бежанци от Украйна, а около 70 са намерили подслон в център за спешен прием на мигранти във Вране. Вестникът отбелязва, че за изминалите два и половина месеца 7000 украинци са се регистрирали, че пребивават в Сърбия, но мнозина от тях са продължили бежанската си одисея към други дестинации в Западна Европа. Много от бежанците от Украйна са отседнали при роднини или приятели.

Още новини от Украйна

Комисариатът за бежанците полага грижи за 69 украинци, които се намират в обект във Вране, предназначен изключително за бежанци от тази страна. В този напълно реномиран център могат да бъдат настанени до 150 души, отбелязва вестник "Политика".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ррррр

    6 1 Отговор
    там не ги настаняват по хотелите а в палаткови лагери
  • 2 значи можело

    8 1 Отговор
    Ето, на фона на нашите 100 000 - ние сме най-богати, най-дашни - с най-продажни политици. За своите няма, но за чуждите има. Евала на Сърбия - нито един в хотел, нали така?
  • 3 ъъъ

    9 1 Отговор
    е как така? там нема море!
    ухх каква мъка е да си бежанец днешно време
    нема хотел 5 звездии и къде да се изпънеш под палещото слънци със студена бира в ръка
    мъкаааааааааааа
  • 4 Ммм...да

    6 0 Отговор
    Повечето от украинците са от западната част на Украйна.Там няма боеве.Просто използват ситуацията да бръмчат в Европа без визи.
Новини по държави: