Last news in Fakti

17 Май, 2022 17:25 711 2

Пясъчна буря затвори училища и държавни учреждения в Техеран

  • иран-
  • техеран-
  • пясъчна буря

Училища и държавни учреждения в Техеран и на други места в Иран бяха принудени да затворят днес заради поредната пясъчна буря, покрила иранската столица

Пясъчна буря затвори училища и държавни учреждения в Техеран - 1
Снимка: Shutterstock

Училища и държавни учреждения в Техеран и на други места в Иран бяха принудени да затворят днес заради поредната пясъчна буря, покрила иранската столица, предаде иранската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес.

В съобщението се казва, че качеството на въздуха е изключително влошено поради високото ниво на запрашеност. Това е третата поред силна пясъчна буря, която връхлита Иран, от април, отбелязва Асошиейтед прес.

Миналата седмица властите отново затвориха училищата в Техеран и други провинции заради пясъчна буря, но днес е първият път, в който се налага да затворят и държавни учреждения в столицата.

В западната част на Иран, по границата с Ирак, затварянето на училища и държавни учреждения заради пясъчни бури е често явление. Вчера по летищата в Западен Иран бяха отменени или отложени десетки полети.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дар от БОГ

    2 1 Отговор
    България трябва да се управлява от Богонамазан човек!
    Трябва всички да сме добре!
    За добро ще бъде !
  • 2 В СЕВЕРНА АФРИКА

    2 0 Отговор
    НА АРАБСКИ СЕ КАЗВА: ГИБЛА☝