18 Май, 2022 11:05 876 22

Г-7 обмисля използване на руски активи за възстановяването на Украйна

  • великобритания-
  • лиз тръс-
  • г-7-
  • руски-
  • активи-
  • украйна-
  • възстановяване

Това заяви днес британската външна министърка, Лиз Тръс

 Г-7 обмисля използване на руски активи за възстановяването на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Великобритания и партньорите ѝ от Г-7 обмислят възможното използване на руски активи за възстановяването на Украйна, заяви днес британската външна министърка Лиз Тръс, предаде Ройтерс.

"Нуждаем се от нов план "Маршал" за възстановяването на Украйна и всъщност току-що обсъждахме това на срещата на Г-7, която проведох с колегите си. Обмисляме какво можем да направим, за да използваме руските активи за осигуряване на необходимото за тази цел финансиране", каза Тръс пред радио "Таймс", предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    40 1 Отговор
    Наглосаксите в целия им блясък ‼️

    Коментиран от #14

  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 1 Отговор
    Тя и Русия ще ползва свои активи за същата цел !
    Ама наглосаксите го правят с чужди пари от свое име ! Имаше нещо за една пита!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шляхтиц

    28 1 Отговор
    Най-напред, Украйна още не е разрушена напълно, както Германия на 9. Май 1945 година. След това, с чужда пита помен не се прави. От къде намирате сега оръжия и муниции, за да причините пълното разрушение на Украйна, а после с руски пари да я възстановявате ?????????
  • 5 Гост

    18 1 Отговор
    Лизке не е хубаво с чужда пита помен да правиш....Искай от риши сунак да пусне парици.....
  • 6 CL500

    24 1 Отговор
    А Путин обмисля, как да превземе цяла Украйна, ако не физически, то поне политически, та тези руски активи ще възстановят Украйна, ама Путин ще си върне парите, като им цоца от ресурсите след това с подходящите политици и договори. Нещо, като САЩ в момента с Ирак, който си дава ежедневно петрола на САЩ с танкери, за се компенсират парите за войната, дето САЩ пръснаха там. В света празно няма, така че това само ще стимулира още повече Путин да завърши успешно войната.
  • 7 Иван Грозни

    23 1 Отговор
    Истинското лице/философия/ на запада. Това вече стана у нас при Боко. Нищо друго немогат освен да крадат както го павят в колониите си.
  • 8 По принцип

    23 1 Отговор
    не е хубаво да се краде.При липса на домашно възпитание в ранна възраст , има едни дето бият през пръстите !
  • 9 ежко

    20 1 Отговор
    Лиз Тръс иска да каже по-дипломатично следното "С използването на открадатете от нас руски активи ще изкупим пригодните богатства на Украйна.Ако останат пари, ще искупим и други неща."
  • 10 С.П.

    16 1 Отговор
    Към 12.05, одобрението на правителството на Борис Джонсън сред британците е 21 %, а неодобрението- 62 %. За каква политическа легитимност да представляват британския народ такива недоразумения, като това на снимката, може да говорим тук
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БанкерЪ

    15 1 Отговор
    Сега ми присветна защо Китай и Индия изтеглят капиталите си от САЩ и ЕС. А банките, които позволят такава конфискация, трябва добре да се замислят за доверието на на клиентите си!
  • 13 Бай Манчо

    12 1 Отговор
    Едва ли ще посмеят да откраднат парите на Русия - в Русия вложенията на западните корпорации са в пъти повече от запорираните суми в западни банки :))) така , че този пекенез от снимката като и видяхме познанията по география едва ли си дава сметка каква простотия може да заформи за сега и остава само да полае малко колкото да отчете дейност , а и одобрението на сегашното правителство сред британските избиратели е критично ниско - около 20 - 21% :))))
  • 14 чупи-купи

    0 13 Отговор

    До коментар #1 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    тва е.наглосаксите ли им бомбиха домовете на украинците?не нали?руснаците ги бомбиха и сега чи ги плаштат.за да се избрегне забавянето на средставата,или съдебни разноски и губене на време,те ти мангизите,руските мангизи по банките и...сменят сметките.Хи.хи.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "чупи-купи":

    Не ме разплаквай❗
    Колко дадоха наглосаксите за разрушените Либия, Сирия, Ирак ..... ❓
  • 16 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "чупи-купи":

    А на тази и трябваше курс по география след гафа :
    "Сергей Лавров попитал британската си колежка дали Великобритания признава руския суверенитет върху Ростовска и Воронежка област - два региона в Южна Русия, където Кремъл трупа свои войски.
    В отговор Тръс отсякла, че Великобритания никога не би ги признала за руски. "

    Коментиран от #18

  • 17 Страните от

    5 0 Отговор
    Г7 не са свикнали да дават, а само да вземат.
  • 18 мноо си паметлив

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    не види се кой знае ква грешка.Ний у нас до 89-та,а и след това кат стане дума за някой със савецки паспорт,му казвахме руснак.Изобщо използвахме тая дума за всички,ошли от братския съвецки съюз.Не беше ли така.А дали са украинци,беларуси,латвийци,или литовци-на това значение не се отдаваше.Та и с тая госпожа.Мноо ши ти помни тя кое къде е.Кировоград кой беше и т.н.Ти и ся да питаш някой кой е Кировоград,няма да ти каже.Лично аз найш колко са интересувам,че Днепропетровски станал Днепър,ама ся снобите му казвали Днипро(както било на украински),или пак на Екатеринослав,че станал Днепродзерджинск,а ся как му е името(ама последна грижа за човечеството).Ми да.Квоо кажемЕдин харесва попа,друг попадийката.Нъл тъй.Теб ти харесват руснаците,на мен ми харесват англосаксите Квоо прайм ся?Та каде бил Курск и пр.Ами не глеш в туба по тел.скат един приказва,че Новоросийск бил в Сибир(стааше дума за някъф американски консул,дошъл от Москва в Новоросийск,вероятно на секс,демек на ергенлък и директно приказващият свързва тоя руски черноморски град Новоросийск с Новосибирск и а ся де,кво прай там американския консул,сигур на шпионаж тръгнал.Май запомних името на тоя възрастен човек,който приказваше,ама няма да го споменавам,ей така-не е толко важен,а за теб мож да е важен,де,че ето видите ли Новосибирск,шпионаж,американски консул и т.н.Та човек често греши с тия руски,съвецки,украински градове и т.н.Ам земи ония там Степанакян,Степанакерт и т.н.До 89-та изобщо не ма интер

    Коментиран от #19

  • 19 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "мноо си паметлив":

    Явно много я харесваш, като гледам колко нещо си изписал!
    Явно не си обърнал внимание , че въпросната дама не е като мене и тебе ( случаен човек) , а Министър на Външните работи , при това не на Шри Ланка или Кабо Верде ( нищо против техните нямам)‼️
    Не харесвам руснаците, дори мразя като ги слушам как гАворИят ( въпреки , че са над 10 години в България) и как се държат у нас , като едри латифундисти! Но това е друга тема ‼️
  • 20 От страни

    0 0 Отговор
    Добре си обмисляте ама глейте да не харчите много що са за връщане.
  • 21 От страни

    0 0 Отговор
    По същия начин "помогнаха" на Либия с конфискуваните пари на Кадафи и на Венецуела с конфискуваните пари за нефта. Големи помощници са. "Цап-царап" и готово.
  • 22 Димов

    0 0 Отговор
    А планират ли после да признаят, че който плаща става негово?
Новини по държави: