18 Май, 2022 16:08 2 977 11

Скандал в Истанбул! Кметът ще подаде иск в съда във връзка с решението за разрушаването на летище "Ататюрк"

  • истанбул-
  • летище-
  • аерогара-
  • екрем имамоглу

Министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени съобщи тази седмица, че теренът на аерогарата ще бъде превърнат в един от най-големите паркове в светa

Скандал в Истанбул! Кметът ще подаде иск в съда във връзка с решението за разрушаването на летище "Ататюрк" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу съобщи днес, че ще оспори в съда решението за разрушаването на международното летище "Ататюрк", което бе закрито след откриването на аерогарата "Истанбул", предаде турският в. "Карар".

Имамоглу каза пред журналисти, че техниката за извършване на демонтажа на пистите за излитане и за кацане е пристигнала на летището няколко дни преди подписването на съответен договор.

Договорът за демонтаж на пистите на летище "Ататюрк" е с дата от 16 май, но техниката пристигна няколко дни преди тази дата. Ще подам иск в съда срещу компанията и всички отговорни за решението за разрушаването на аерогарата, каза кметът на мегаполиса.

По думите му работите по демонтаж на пистите засега са прекратени.

Кметът на Истанбул многократно се е обявявал против разрушаването на най-старото летище в Турция. Той е споделял планове за повторното откриване на летището в случай на победа на опозицията на общите избори през 2023 г.

Министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мурат Курум съобщи тази седмица, че теренът на истанбулското летище „Ататюрк“ ще бъде превърнат в един от най-големите паркове в света.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    15 8 Отговор
    По-добре парк, отколкото събарящи се изоставени сгради.

    Коментиран от #4

  • 2 Теле

    9 9 Отговор
    Да го дадат на кравите за база
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сеско

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Не парк няма да има само лъжат ЩЕ ГО ПРОДАДАТ НА АРАБИТЕ ЗА ЗЕЛЕНО
  • 5 Deryrsr

    8 7 Отговор
    Кметът е против това да има парк, защото има строителна фирма и иска да строи небостъргачи. Ердоган иска да строи най големия парк в света в 15 милионен Истанбул. Той казва, че иска да осигури белите дробове на мегаполиса
  • 6 плюс минус

    9 1 Отговор
    В града има един очарователен парк с милиони лалета, които цъфтят пред април.
    В него има и много добре уредени места за отдих и почивка на семейства.
    Въобще в Истанбул има много и добре поддържана зеленина.
  • 7 бай...ман

    0 3 Отговор
    Нека, няма да им дойде акъла на турците...геврекчия президент...нека да си напраят и шофьорите доктори по неврохирургия...

    Коментиран от #8

  • 8 Българските турци

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "бай...ман":

    Именно човек който знае как се печели с геврекчийство и на собствен гръб е носил беднотия може да управлява свястно,,, Вие като си имате Харвардски канадец към Марс ли летите?...
  • 9 Българските турци

    2 0 Отговор
    "Кметът на Истанбул многократно се е обявявал против разрушаването на най-старото летище в Турция. Той е споделял планове за повторното откриване на летището в случай на победа на опозицията на общите избори през 2023 г."

    Винаги съм се чудил ... защо гладните кокошки винаги сънуват просо ?!...

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 С.Н.

    0 0 Отговор
    Опозицията в Турция от 20 години е против всяко начинание ,срещу магистрали, мостове,болници,тунели,електроцентрали,водоеми и прочие...няма един проект ,който е минал без да се подаде иск в съда срещу проекта и затова не печелят избори от 20 г. За наше съжаление в Турция има база за сравнение кой работи и кой само бълва празни обещания за светло бъдеще без покритие... кметът на Истанбул отдавна е отсвирен от своите избиратели ,това са напъни да се задържи на политическата сцена,но балона е пукнат и издиша.
Новини по държави: