Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Май, 2022 08:55 1 443 47

Великобритания подкрепя трибунал, който да съди Путин за войната в Украйна

  • украйна-
  • владимир путин-
  • трибунал-
  • съд-
  • война-
  • престъпления-
  • великобритания-
  • володимир зеленски

Украинското правителство настоява да бъде създаден специален международен трибунал, който да съди Путин и представители на руското правителство за престъпленията срещу украинците

Великобритания подкрепя трибунал, който да съди Путин за войната в Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС

Великобритания обмисля да подкрепи специален международен трибунал, който да съди руския президент Владимир Путин за войната в Украйна, каза британската министърка на външните работи Лиз Тръс в разговор с украинския депутат Олексий Хончаренко по радио "Таймс". Тя поясни, че кабинетът в Лондон търси ефективен начин, за да бъдат подведени под отговорност руските лидери за ужасяващите военни престъпления, съобщи БТА.

Украинското правителство настоява да бъде създаден специален международен трибунал, който да съди Путин и представители на руското правителство за престъпленията срещу украинците.

Лиз Тръс каза, че на Украйна е оказвана подкрепа за събирането на доказателства като показания на свидетели и видеозаписи. Британското правителство иска наказателно преследване на онези, които са извършили военни престъпления, включително сексуално насилие и нападения срещу цивилни, заяви тя.

През март британският министър на правосъдието Доминик Рааб обеща страната да окаже пълна подкрепа за започване на дело за военни престъпления срещу Путин и неговите военни командири в Украйна. Така те няма да могат да напускат Русия поради риск от арест, отбеляза той.

Рааб каза още, че Западът трябва да покаже стратегическа издръжливост при преследването за военни престъпления, и припомни, че в миналото е имало скептицизъм дали може да бъдат изправени пред съда Слободан Милошевич, Радован Караджич и Чарлз Тейлър, които в крайна сметка бяха осъдени.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Makica

    70 10 Отговор
    Англия и Америка са най-голямо зло на тази планета и никой не може да ме убеди да е обратно, всички мърсни игрички тръгват от тях.

    Коментиран от #6, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Истината

    8 58 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
  • 5 Hhhhhhh

    62 7 Отговор
    Има си ред. Първо всички президенти на САЩ от последните 35 години и на Англия разбира се.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сали

    59 8 Отговор
    Пристъпници ще правят требунал. Путин ще им лъсне задниците кой пусна Короната.
  • 8 Ако бяхте го чули Путин

    62 9 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
    Петко Добрев – анализатор
  • 9 Гост

    41 5 Отговор
    Съгласен съм да го съдят, но заедно с Обама, Буш и Клинтън.
  • 10 Николай

    48 3 Отговор
    Не ,че защитавам Русия ,но Англия и САЩ са избили най-много невинни през годините.Най-големите лицемери в света са точно тия две държави.Особенно фалшивия морал на бритиша ,с който пазят и се борят срещу расизма ,а дефакто са клали африканци ,индийци и прочие..ЦРУ колко латиноси затриха с тяхните секретни операции..
  • 11 Механик

    47 2 Отговор
    А онзи с епруветката с прах за пране, която той обяви за доказателство на факта, че Ирак има химическо оръжие и по тоя наичн изпрати самолетоносачите и погромаджиите там, за него ще има ли трибунал, че бая хора измряха там, избити от наглосаксонската орда? Невинни хора, съвсем невинни бяха.

    Коментиран от #36

  • 12 Стивън Кинг

    4 46 Отговор
    Путин трябва да умре преди да избие всички нас. По един или друг начин.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Механик

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "Makica":

    Привидно си прав, но не е точно така.
    От много векове насам, най-голямото зло за света са едни хора, които са обсебили парите и държат останалите в немотия, за да могат да ги използват лесно.
    Тия хора с многото пари, те нямат националност. Те са всякакви. Естествено или неестествено но ако се вгледаш по-подробно ще се окаже, че те поредимно са евреи по родословие, но в същност те са си отедлна категория. Тия хора са обсебили САЩ и Англия, но не са само там. Такива има и в Русия, и къде ли не.
    Просто на тия не им е изгодно да има независима Русия и за това хвърлят бясни пари, за да я скапят. Естествено, това няма да стане, но те си вярват.

    Коментиран от #33

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    2 30 Отговор
    Психопата Путин започна войната за да поправи "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. Без да завземе Украйна тази маниакална мечта не може да бъде осъществена. Цената на тази авантюра досега са десетки хиляди човешки животи, но за психопата човешкият живот, дори този на собствените му войници не струва и пукната копейка. Помагайки на Украйна помагаме и на себе си за да не станем следващата руска жертва.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А питам

    31 1 Отговор
    А кога ще има международен трибунал, който да съди Т.Блеар и Дж.Буш и представители на американското и английското правителство за престъпленията срещу иракчаните??
  • 20 Я па ти

    34 2 Отговор

    До коментар #14 от "Подкрепяш Путин":

    А ако подкрепям Америка, това означава ли че подкрепям убийците на индианците? Ирак, Виетнам, Либия, България...........! От 30тина години насам Сащ унищожават България и народа!!
  • 21 Подкрепяш Буш

    35 2 Отговор

    До коментар #14 от "Подкрепяш Путин":

    Подкрепяш убийството на иракски деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш САЩ, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
  • 22 Турчина

    30 3 Отговор
    Той Путин ще ви съди вас нещасници.Зеления си продаде народа като агне за курбан.Това ще направят и нашите продажници.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мокрите сънища

    23 1 Отговор
    на западния елит.
  • 25 Истини

    0 11 Отговор
    Кгбдс като ти вземат парите, а вий ги съдете. Законите са правени за кгбдс хората. При 3000 лева за Долар. Купиха си кога долара бе евтин и като стана 3000 лева го обърнаха в български левове и Днес българина се чуди от къде са му имотите. Как стана така, че след 1944 си учил над 11 клас и не можеше да работиш по специалността, ясно, все те, българите бяха от дс, след 1989 е същото. Ако родителите са ти били враг на народа и децата ти след висше нямат право на реализация в България, нищо, че в библията от или след 1944 държат снимки на Америка безпартийните и до днес. Всичко е ала бала лъжи и измама. Бг е зависима до днес от Русия, Путин, нека Ахмед Доган от КГБ да потвърди. Имаме очи и виждаме, имаме уши и чуваме. Едни и същи, днес те дс, кгб са капиталисти бизнесмени, на високи постове, а безпартийните 99.99 процента си бяха роби преди и след. Лично мнение.
  • 26 Най големият агресор

    24 2 Отговор
    „Русия е агресор!“, „Русия застрашава световния мир!“, „Русия настъпва!“, „Русия е абсолютното зло!“, пищи „цивилизованият“ Запад. Който за последните 50 години извърши над 170 преврата, интервенции, бомбардировки и политически убийства срещу над 180 суверенни държави и погуби между 17 и 20 млн. души, разбомби Белград, разлюля Близкия изток, истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини. Същият Запад, който за последните 18 години организира и финансира серия държавни преврати, наречени „Цветни революции“. Справка: 2000 – Сърбия; 2003 – Грузия; 2004-2005 – Украйна; 2005 – Киргизстан; 2006 – Беларус (опит), 2008 – Армения (опит); 2009 – Молдова; 2010 – Киргизстан (втори път); 2011-2013 – Русия (провокации); 2013-2014 – Украйна (втори път); 2015- 2016 – Молдова (втори път); 2015 – Армения (втори път). Под егидата на USAID, Freedom House, институтите на Маккейн, Олбрайт и Джийн Шарп.
    И плач Йеремиев за Крим! Напомням: Според „Целевия план“ Украйна-НАТО (2008), до края на май 2014 г. на мястото на Руския Черноморски флот (създаден през 1783 г. от княз Потемкин-Таврически по заповед на Екатерина тт) трябваше да се насади НАТО. Затова е плачът Йеремиев. Не за демокрацията.
    …...
  • 27 Тиквата е нищожество

    17 0 Отговор
    Първо ,победителите никой не ги съди ,второ зеленски бил казал -това няма никакво значение .А пък великобритания вече не е велика сила за да казва какво да става.
  • 28 Истината

    1 21 Отговор
    Ако на руснаците се даде възможност да си избират водач, те избират най-лъжливият, най-подлият и най-жестокият и заедно с него убиват, грабят и насилват и накрая стоварват върху него своята вина. А след време църквата го обявява за светец.

    Коментиран от #38

  • 29 Перо

    17 2 Отговор
    Сега ще създават извънредни съдилища,в които не участва Русия и Съвета за сигурност към ООН! Абсолютно незаконни органи,нямащи нищо общо с международното право!
  • 30 Истината

    1 21 Отговор
    Русофили, от 24 февруари до днес руските "освободители" са убили 240 украински деца. Пресметнете колко коментара в подкрепа на Русия сте написали, разделете ги на 240 и вижте какъв е вашият принос в "денацификацията" на украинските деца.

    Коментиран от #34

  • 31 tomito

    16 0 Отговор

    До коментар #23 от "Баба Ванга":

    Ако не си разбрал ,всички един ден ще отидем при Ленин .Въпроса е ,че докато Путин е жив ,той ще определя политиката на Русия ,а не тези които ни командват нас
  • 32 Боа

    20 0 Отговор
    Кой ще отговори за бомбардировките на Белград?
  • 33 Обикновен Беден бЪЛгарин

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    БРАВО.
    !!!! Много приятно ме изненадахте, вече си мислех, че тука на Територията има само дебили с олигофрения.
  • 34 Още по-истина

    14 0 Отговор

    До коментар #30 от "Истината":

    Сащофили, до днес американските "освободители" са отговорни за смъртта на половин милион иракски деца. Пресметнете колко коментара в подкрепа на САЩ сте написали, разделете ги на 500 000 и вижте какъв е вашият принос в "денацификацията" на иракските деца.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 kjgfg

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Ако говориш за Колин Пауъл, той почина. Преди това призна, че това е било позорно петно в кариерата му.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Още по-истина

    12 1 Отговор

    До коментар #28 от "Истината":

    Ако на американците се даде възможност да си избират водач, те избират най-лъжливият, най-подлият и най-жестокият и заедно с него убиват, грабят и насилват и накрая не стоварват върху него своята вина. А след време го обявява за съпер герой.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Адвокат

    9 0 Отговор
    А кога ще съдят лъжеца и инсценировчика Тони Блеър за войната в Ирак?
  • 41 Ххххх

    9 0 Отговор
    А кой ще съди Великобритания и САЩ, за всички извращения които са извършили. Крадеца вика дръжте крадеца. Не само са престъпни държави, но и не спират да фабрикуват "доказателства", че други са такива.
  • 42 Човек с памет

    8 0 Отговор
    Аз подкрепям трибунал, в който да бъдат съдени Джордж Буш (и двамата), Тони Блеър, Колин Пауъл. Английският ще бъде веднага след моя !
  • 43 Бай Манчо

    3 0 Отговор
    Като знаем колко и е акъла на лиз тръс и какво тъпо парче е нищо чудно и да го изтърси това някъде по медиите и да предизвика шеги и закачки по неин адрес .
  • 44 С.П.

    9 0 Отговор
    Лиз Тръс - министър на външните работи и член на правителството на Борис Джонсън. 62% от британските граждани НЕ одобряват Правителството си, а само 21 % го одобряват. Кого представлява Лиз Тръс? - та тя няма политическата легитимация да представлява британския народ, който категорично не я одобрява! Огромният крах на икономиката и вътрешните проблеми - надигащото се социално напрежение и драстичното обедняване на британците, Лиз Тръс се опитва до тушира със силна антируска реторика, но много скоро, шумът от празния хладилник на британците ще надвика кресливата русофобия на британското правителство.
  • 45 1234

    2 0 Отговор
    По повод това, че Путин е агресор:
    1- избитите цивилни ги избиха самите украински военни криейки се зад тях.
    2-предтавете си, че вашите деца, братя или сестри са тероризирани, бити, ограбвани всеки ден(не 8 год. като в Донбас), а 1 месец. Обръщате се към полицията, пресата, опитвате да говорите с насилниците, но не се променя нищо. Е питам ви, няма ли да вземете нещата в свои ръце?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бай село

    1 0 Отговор
    Чик.ята с ръце или без ще му я направите на Путин..
Новини по държави: