20 Май, 2022 16:45 611 8

Испания: Подкрепяме присъединяването на Украйна към ЕС

  • хосе мануел албарес-
  • испания-
  • украйна-
  • ес-
  • присъединяване-
  • одобрение

Каза днес външният министър, Хосе Мануел Албарес

Испания: Подкрепяме присъединяването на Украйна към ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Испания подкрепя амбицията на Украйна да се присъедини към Европейския съюз, каза външният министър, Хосе Мануел Албарес, пред Ройтерс днес.

Европейската комисия ще издаде доклад през юни за това дали да приеме молбата на Украйна да стане кандидат за членство в ЕС, което вероятно ще бъде продължителен процес, който вече предизвиква несъгласие в блока, предаде Ройтерс.

Украйна търси бързо приемане в Съюза, срещу което държави като Холандия и Хърватия възразиха.

„Ако докладът на Европейската комисия е положителен, Испания ще подкрепи стремежите на Украйна да стане кандидат, а оттам държавните и правителствените ръководители ще се срещнат, за да обсъдят начините това да се случи“ заяви той.

Той също така приветства неотдавнашното предложение на френския президент Еманюел Макрон за създаване на нов тип политическа европейска общност, която ще позволи на страни извън блока, включително Украйна и Великобритания, да се присъединят.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матадор

    11 2 Отговор
    Ей така де , айде хаирлията да е халал да ви са урките , давай и Макитата и хвърляй шапката и викай ура - на това му се казва късмет за нас се отнася -акълиите!
  • 2 А бре

    9 1 Отговор
    Сите фашисти ли станаате у тая пуста Европа бре?

    Коментиран от #3

  • 3 Уточнение

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "А бре":

    Бай Путин ще ви излекува !
  • 4 Мухаа,хаа! -

    6 1 Отговор
    А холандците- нидерланци защо ли се опъват? При условие,че са върли ястреби към РФ.С много голяма вероятност се дължи на факта,че преди месец,в техния парламент една от техните партии,изнесе фактология,подкрепена документално,че зеления заек за няколко години притежава във външни банкови сметки 852 милиона зелени хартийки.Същата партия зададе въпрос: Трябва ли да помагаме на държава с толкова богат президент.И дали това богатство не е за наша - на ЕС сметка? Този материал изтече във западните медии,но тук пълна завеса.Това е повода холандеца да е толкова резервиран.Отдрлно,че си имат едно наум,за евентуално нахлуване в държавата им,като мигранти,който не може да спре.Става въпрос за 43 милиона души.От тях милиони ще се насочат към най уредените и богатите.Да си сложат таралеж в гащите,и то- холандците? Абсурд!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Уточнение

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мухаа,хаа! -":

    що се отнася до нашите медии - аз лично не ги чета. И тук почти не чета, особено на този Дениз Джамбазоглу боклуците.
  • 6 Хахаха

    6 1 Отговор
    Старата Украйна или новата Украйна! Смешници.Тя няма граници още.Какво ще присъединявате.След военни действия има мирни споразумения и договори, в които се описват новите граници.
  • 7 свидетел

    3 1 Отговор
    фашист при фашист отива ! ама ние, какво правим там !?
  • 8 свидетел

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мухаа,хаа! -":

    да добавим и 500 000 серопозитивни, поне !
Новини по държави: