22 Май, 2022 06:39 1 409 5

Дълъг разпит за Рудолф Джулиани

  • рудолф джулиани-
  • разпит-
  • капитолия-
  • комисия

Бившият адвокат на Тръмп говори с часове пред комисията на Камарата на представителите за щурма на Капитолия

Дълъг разпит за Рудолф Джулиани - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руди Джулиани, който като адвокат на тогавашния американски президент Доналд Тръмп представи лъжливи основания за оспорване на резултатите от президентските избори през 2020 г., бе разпитван с часове от комисията на Камарата на представителите, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Изслушването на Джулиани се е провело по видеоконферентна връзка и е продължило почти целия ден в петък, според източника, пожелал да остане анонимен. Говорителят на комисията засега не е отговорил на запитванията за коментар.

Изслушването на Джулиани пред комисията бе първоначално насрочено за по-рано този месец, но нейният говорител каза, че то е било пренасрочено.

Бившият кмет на Ню Йорк е смятан за ключов свидетел от комисията, която вече е разпитала близо 1000 свидетели, включително членове на семейството на Тръмп и съветници от вътрешния му кръг. Комисията планира нова поредица от изслушвания през юни, посочва АП.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    7 2 Отговор
    Отвсякъде демократи ,та дрънкат!Всички отрицателни качества на човешкия характер събрани в представителите на "най демократичната " нация.
  • 2 Дааа

    7 2 Отговор
    Най големият грях на Джулиани, е че като прокурор нанесе много тежки удари на мафията, от които тя не можа да се съвземе! Мафиотите обаче не забравят, либерастите също.
  • 3 Аналог

    3 1 Отговор
    Звучи като Народния Съд след 9 IX в България

    Коментиран от #5

  • 4 То на цял свят стана

    3 0 Отговор
    ясно за "легитимността" на изборите. Направо си бяха пладнешки обир. безаналогов акт в световната история. Сега от 99 кладенеца вода носят, само и само да замажат положението. Ако беше истина това което твърдят, отдавна да е приключил тоя фарс. Печелят време за да го разводнят и да приключи.
  • 5 Народният съд

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аналог":

    осъди тъпаците, вкарали държавата във война със САЩ, Англия и СССР, което давежда до бомбардиране на страната ни от съюзниците, тежките последствия от това и исканията на победителите след това да раздадат огромни наши територии на съседите ни, като компенсации.