Last news in Fakti

27 Май, 2022 17:20 856 2

Туристите в Черна гора да се подготвят за високи цени

  • черна гора-
  • туристи-
  • цени-
  • петър голубович

Директорът на Центъра за  изследване и развитие на туризма  Петър Голубович заяви, че очакванията  за този туристически сезон в Черна гора са много добри, но увеличаването на цените ще предизвика недоволство сред  гостите

Туристите в Черна гора да се подготвят за високи цени  - 1
Снимка: Shutterstock

Директорът на Центъра за изследване и развитие на туризма Петър Голубович заяви, че очакванията за този туристически сезон в Черна гора са много добри, но увеличаването на цените ще предизвика недоволство сред гостите, особено от региона. В предаването "Добро утро, Черна гора" по черногорската телевизия Голубович изтъкна, че вече е видимо, че цените в кафенетата, ресторантите и магазините са увеличени.
Той каза, че ако един турист миналия сезон е давал по две и половина евро за една бира на крайбрежието, то тази година за същата бира ще плати пет евро.


Така че вместо досегашните две, три или четири бири, ще изпие два пъти по-малко, заяви Голубович, добавяйки, че именно скокът на цените може да повлияе негативно на туристите от региона, на които черногорският туризъм разчита до голяма степен. Поради това той очаква недоволство сред туристите, които в предишни години са плащали за някои продукти двойно по-малко. Туристическият експерт е на мнение, че войната в Украйна със сигурност ще повлияе на туристическия поток в Черна гора, "но с фокусирана маркентингова кампания и всичко, което имаме, много свободно мога да кажа, че през новия туристически сезон туристите от тези пазари ще бъдат заместени от други", каза Голубович.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мис Вучич

    6 3 Отговор
    Да му мислят сърбите, само такива ходят в Черна гора!
  • 2 Нъц

    6 1 Отговор
    5€ за бира!? Както викаше ония" За бога братя не купувайте"! Бойкот на такива спекуланти!