Last news in Fakti

27 Май, 2022 22:50 1 263 0

Продажбите на дребно в Словения са спаднали

  • словения-
  • продажби-
  • спад

Продажбите на дребно в Словения в началото на второ тримесечие са намалели, сочат днес данните на словенската статистическа служба

Продажбите на дребно в Словения са спаднали - 1
Снимка: Shutterstock

Продажбите на дребно в Словения в началото на второ тримесечие са намалели, сочат днес данните на словенската статистическа служба, цитирани от ДПА.

Оборотът от търговията на дребно е спаднал със 7,8 процента на месечна основа през април. Като се изключат автомобилните горива, месечният спад на показателя е един процент.

Продажбите на храни, напитки и тютюневи изделия са намалели с 3,2 процента, а на горивата с 2,4 на сто. Същевременно продажбите на нехранителни стоки са се увеличили с 0,9 на сто.

На годишна основа оборотът на търговията на дребно е скочил с 29,5 процента.

През първите четири месеца на годината оборотът от търговия на дребно е нараснал с 27,3 процента спрямо същия период миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: