Last news in Fakti

31 Май, 2022 08:01 1 547 45

Над 86% от компаниите в Русия са засегнати от наложените санкции

  • русия-
  • бизнес-
  • санкции-
  • компании-
  • анкета

Това показват резултатите от "Мониторинг на текущото състояние на бизнеса"

Над 86% от компаниите в Русия са засегнати от наложените санкции - 1
Снимка: Shutterstock

Работата на повече от 86% от компаниите в Русия е засегната от наложените санкции, цитира news.bg.

Това показват резултатите от "Мониторинг на текущото състояние на бизнеса", представен от кабинета на Борис Титов, комисар на президента на Русия за защита на правата на предприемачите.

"86,8% от анкетираните предприемачи са засегнати от санкциите, 77,4% според тях са се приспособили към санкциите или се надяват да го направят, но 11,7% не са успели да направят това и спират бизнеса - изцяло или частично ", се казва в доклада, цитиран от "Интерфакс".

Проучването включва мениджъри и собственици на 6 хиляди 3 компании от 85 региона на Руската федерация.

Едва 10,4% от анкетираните отговориха, че бизнесът им все още е стабилен и се наблюдава растеж.

В същото време, повече от половината от анкетираните смятат действията на правителството за недостатъчни спрямо санкциите, а около 35% ги характеризират като "спокойни и ефективни".

В същото време, повече от половината предприемачи заявяват, че в настоящата ситуация "необходимо е да се откажат от козметичните промени и да променим радикално правилата на играта - имаме нужда от нов икономически модел, при който да бъде удобно, печелившо и безопасно да се работи."

Бизнесът очаква намаляване на данъците и отписване на част от натрупания данъчен дълг като помощ от държавата.

Освен това предприемачите разчитат на намаляване на ставката на застрахователните премии до 15% от цялата заплата, на по-евтини и по-достъпни револвиращи заеми и замразяване на тарифите на естествените монополи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Ха

    32 7 Отговор
    най-добре сме ние.......защото нямаме компании......има само прекупвачи и шмекери !
  • 2 Бай село

    26 5 Отговор
    Ха санкциите явно не действат добре и на руския бизнес сигурно и на тях са спрели газа и петрола..щото не си плащат с рубли. Хаха.
  • 3 Петьо Петров

    31 9 Отговор
    Никой ли не разбра, че в Русия на никой не му пука за измислените санкции. Искат единствено да им се освободят незаконно задържаните капитали. Санкциите са единствено проблем на налагащите ги.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пенсионер

    16 4 Отговор
    ама, то и аз съм засегнат ! какво бе итерват руските компании !
  • 6 Дааа

    20 7 Отговор
    Алиекспрес скоро ще е само на руски. На никой не му пука за санкциите.
  • 7 Денег нет, но вы держитесь!

    17 26 Отговор
    Тия не осъзнават ли, че до няколко месеца ще са като Северна Корея ?!

    Коментиран от #20, #41

  • 8 Фори

    14 16 Отговор
    Нищо им няма.Има ли пари за бомби и пиене нищо не може да ги уплаши. Те са свикнали с мизерия. Това да не са ти разглезени европеци в това число и българи?
  • 9 Ми тото

    21 10 Отговор
    Айде бе-от десетилетия ги чакаме рашаните да фалират...Още оня банановият алпинист Обама ни говореше,че руснаците след седмица ще фалират..-още чакаме....

    Коментиран от #18

  • 10 Русо-пytе-нист

    10 4 Отговор
    Купувайте рубли! Една приятелка ми каза, че рублата щяла да се вдигне много и който сега купи ще стане милионер. Във Варна много се търсили

    Коментиран от #21, #27

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сандо

    13 5 Отговор
    Това добре - накривихме им шапките.А колко от нашите компании пострадаха?За населението не споменаваме,защото всички сме в групата на лузърите /казано по новому/.

    Коментиран от #19

  • 13 Маки

    16 7 Отговор
    Преди точно 30 години на СРЮгославия бяха наложени санкции и тотално ембарго което потрая цели 10 години.Заради санкции и забраните в родилен дом в Баня Лука(град в Босна)до 12 бебета не стигнаха бутилки с кислород заради забрани от ООН!!Починаха всички новородени,13 бебе живя до 14.годишна възраст а 14.бебе има последици за цял живот.Е това са "хуманни" европейски санкции. Лека им пърст на бебетата.
  • 14 Владимир Путин

    11 5 Отговор
    Нашата страна напълно банкрутира.
    Ще се обадя на Киев и Вашингтон, за да им кажа че победиха.
  • 15 В България всички са засегнати без

    13 3 Отговор
    Санкции, най вече населението, най много бедните пенсионери са обречени след 12г Крадене на Борисов и Шайката му Работи Бизнеса, на които държавата може да помага, по точно Бизнеса, който успее да Изнуди държавата!! Ако имаше и Санкции за Държавата и Крадците на Борисов, вече да не съществуваме !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ами да

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Лузъри сме всички благодарение на Русия. Ако си бяха седели кротко, и газ щеше да има, и северен поток и бизнес и тинтири минтири 1000 неща

    Коментиран от #44

  • 20 А ПО ЛЕКО

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "Денег нет, но вы держитесь!":

    АМА ТИ ВЕРНО ЛИ ТАКА МИСЛИШ, ДА НЕ ПОЛЗВАШ СЪШИЯ "ПРАХ" КАТО НА ЗЕЛЕНИЯ КОМИК ........?????
  • 21 Трън

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Русо-пytе-нист":

    Трудно ще разбереш, ама все пак да обясня. Ако в началото на войната си купил рубли за 1млн. долара и сега ги продадеш, ще спечелиш 250хил.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай село

    9 6 Отговор
    Ужас кво ще правят без дънки и маратонки и без телефони от ЕС ..хм дали китайците няма да се смилят над тях..а още по лошо инвеститори като на Байдън сина сега няма да има. Ужас кой ще им краде благата .тия дето драскат против Русия някой ходил ли е там..ако не да отиде по нашето Черноморие и да види 500000 жилища имат купени руснаците в бг Бах маааму много бедни са бе тия руснаци .друго си е да живееш в гарсониерата купена от дядото по време на комунизма в бг..това е да си богат българин.
  • 24 куът

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Лизач русовил":

    Жокерче- с много малко изключения (под 3%) фирмите в Русия се чувстват нормално. Прякото ми наблюдение е над 500 фирми в разни сфери и сигурно 420+ от тях са експортно ориентирани и има фирми с над 10 000 работника- имахме някои трудности в началото заради неясноти кое как се прилага и заобикаля, но вече се изясни всичко. При мен март месец имаше застой, април се раздвижиха нещата, сега през май имаме близо 35% ръст в стокооборота и 60% ръст в приходите- толкова съм "засегнат" от санкциите, че се чудя как да убедя собственика на съседният имот да ми го продаде и да разширя бизнеса. Просто след още 2 месеца с такива приходи (а се очакват и по-големи) спокойно ще мога да купя 2300м2 бизнес площи в кеш, без да ползвам кредит...

    Та толкова по засягането, фалита, купоните, глада в Русия и т.н. глупости които ви се спускат като опорка от К,озяк... Но както е тръгнало тази схема с фалити, купони и глад ще я преживеете вие, у великият ес и т.нар. "цивилизован" свят...
  • 25 Закс

    8 4 Отговор
    А над 100% от българите са засегнати от спирането на газа !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 тгъху

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Русо-пytе-нист":

    Късно е вече да "инвестирате" в рубли, изтървахте момента. Аз лично превъртях няколко милиона $ в рубли при средна цена над 130 рубли за $1 и "случайно" си закупих същото количество $ при курс под 70 рубли за $1- за период под 1 месец капитала на фирмата ми буквално се удвои... Как беше- риба се лови в мътна вода...

    Коментиран от #31

  • 28 Налагането на санкции

    7 6 Отговор
    убива единствено Европа и нас! Русия ще оцелее, но Европа, може и да не остане цяла!
  • 29 путинофили

    4 6 Отговор
    Да видят путинофилите малко зор. Ще карат каруци Москвич и ще слушат ВЕФ!
  • 30 Урюрвкос

    3 4 Отговор
    санкции не се отменят те са доживотни въпреки че има и по дълготрайни например СССРето си замина но санкциите против него работеха още 15год. (поправката Джексън-Уеник)
  • 31 Русо-пytе-нист

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "тгъху":

    Аз пък имам стотина двеста милиона долара и се чудя дали да не купя рубли, а със тях газ. Ще го закарам в щатите да ми го втечнят и го връщам в Европа с танкера. Виждам ги така едни милиард долара да ми влязат във фирмата

    Коментиран от #42

  • 32 оня с коня

    4 4 Отговор
    Ръководството на Русия заяви твърдо още в началото на налагането на Санкциите ,че Страната си е "САМОДОСТАТЪЧНА".Освен това Западните Санкции ДОРИ бяха Приветствани от Руските политици,защото по този начин се СТИМУЛИРАЛО руското производство,като по тоя начин Русия ставала Икономически още по-стабилна и независима.В Статията обаче се говори за ПОВСЕМЕСТНА ЛЕШ сред Фирмите и Компаниите в Русия,което предполага БЕЗКОНТРОЛНА БЕЗРАБОТИЦА И ГЛАД .Това противоречие се отразява МНОГО СЕРИОЗНО наПсихичното ми Равновесие,защото съм РАЗКЪСВАМ ВЪТРЕШНО от Въпроса- На Статията ли да вярвам,или на Руските политици...Ама недейте тъй бе Другаре,и ние душа носим!!!
  • 33 Сър Пичук

    6 2 Отговор
    Аз мисля, че 100% от бизнеса са засегнати - едните пряко, другите косвено.
  • 34 Жоро

    5 6 Отговор
    Мизерията идва! Каквото почукало такова се обадило. Най големите бедняци в Русия ще ги удари вълната съвсем скоро ако вече не се е случило ще се случи до края на годината. Инфлация + безработица = 100% катастрофа

    Коментиран от #36

  • 35 Механик

    7 3 Отговор
    Абе не ги знам колко са засегнати, ама бензина и храните не са мръднали като цени, за разлика от тези в несанкциониранта България.
  • 36 За жалост

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    това ще се случи с нас и Европа! Санкциите към русия, засягат предимно внос на някои стоки и малка част от износа! Това не бута икономика! Но тези санкции, засягат, почти всяка сфера в Европа! Ще има пълен срив на производство и огромна инфлация! Та пак помисли, кой ще го отнесе! Мислете! Не оставяйте медиите да мислят вместо вас!
  • 37 Дьф

    3 1 Отговор
    Али Експрес не беше ли китайска фирма? Сигурно ще отседнат някъде около Сибир или Чукотка?
  • 38 Не бе вие не разбрахте

    4 0 Отговор
    Тя фалирала тази малка незначителна икономика, те ватенките гладни умират вече, щото са "бензиностанция с картонени ракети" и т.н. Те не са никаква икономика и няма да издържат, ейги украинците вече яко настъпват. Нищо не разбирате вий

    Коментиран от #45

  • 39 Ако платя 20 лева

    1 0 Отговор
    дали ще порастнат с още един процент фирмите?
  • 40 Поп

    3 0 Отговор
    Научете руски идиоти и не публикувайте глупости!
  • 41 Име

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Денег нет, но вы держитесь!":

    назад си с инфото. Рашките вече ги няма на картата и на Еленски армията вече настъпва към Пекин, след като поставиха укропското знаме на кметството във владивосток и сега вече от ванкувър до владивосток е украйна. Остана само Пекин. Северна Корея са радостни че са освободени и от полка на язов... опа Азов, и са ги посрещали с хлеб и сол.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Горкички руснаци

    3 2 Отговор
    Те сигур нямат газ ,нефт и работна сила?! Тея идиоде руаняците само космическата програма да спрът и ще ги превземем и кофите им за боклук ще превземеме и в Бр.ксел ще ги пълниме с кисело брюкселско зее.
  • 44 Сандо

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ами да":

    Нали целият западен цивилизован,натъпкан с демокрация и евроатлантически ценности,Запад ни е приятел,другар и брадър.Защо ни държи в бунището,а не ни помага?
  • 45 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Не бе вие не разбрахте":

    Вие наистина не мислите! Ако в твоя град има 100 завода и 86 от тях изведнъж,едновременно затънат икономически, как ще се отрази това на града и хората му?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания