Last news in Fakti

5 Юни, 2013 15:09 1 995 0

МВнР: Отлагайте пътувания в Германия

  • наводнения-
  • обстановка
МВнР: Отлагайте пътувания в Германия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По информация на Посолството на Република България в Берлин, ситуацията във Федерална република Германия, във връзка с усложнената метеорологична обстановка от последните дни, продължава да бъде тревожна, съобщи МВнР.

Нивата на реките Дунав, Елба, Ин, Некар, Вайсер Елстер, Мулде и езерото Кимзее във федералните провинции Бавария, Баден-Вюртемберг, Саксония, Саксония-Анхалт и Тюрингия са повишени до степен, наложила обявяването на извънредно положение.

В момента са залети старите градски части на градовете Регенсбург, Пасау, Грим и Пирна, както и на други по-малки населени места по поречията на посочените реки. Затворена е единствено магистралата Мюнхен-Розенхайм-Залцбург поради наводняването й от езерото Кимзее.

Съществува опасност от преливането на река Елба вследствие на повишения поток от вливащите се в нея реки.

МВнР съветва българските граждани, които планират пътуване в тези части на ФРГ, по възможност да го отложат до пълното нормализиране на обстановката. Препоръчва се на българските граждани, които все пак предприемат пътуване в засегнатите от наводненията германски провинции, да следят с повишено внимание метеорологичната обстановка и да спазват стриктно указанията на местните власти.

При необходимост българските граждани могат да се обръщат за информация и съдействие към дипломатическите представителства на Република България в Берлин, Мюнхен и Франкфурт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: