Last news in Fakti

10 Юни, 2022 14:35 817 0

Малайзия отменя смъртната присъда

  • малайзия-
  • смъртна-
  • присъда-
  • наказание-
  • съд

Заменя я с други наказания по преценка на съда

Малайзия отменя смъртната присъда - 1
Снимка: Shutterstock

Малайзия се съгласи да премахне задължителната смъртна присъда и да я замени с други наказания по преценка на съда, съобщава агенция Ройтерс. Това заяви нейният министър на правосъдието, преразглеждайки обещанието, направено преди повече от три години, цитира news.bg.

Кабинетът също така се съгласи да проучи заместващи присъди за всички престъпления, носещи смъртно наказание, каза министър Уан Джунаиди Туанку Джаафар.

Малайзия има мораториум върху екзекуциите от 2018 г., когато също така обеща да премахне задължителното и дискреционното смъртно наказание.

Но правителството се отдръпна през 2019 г., заявявайки, че ще премахне задължителното смъртно наказание, но ще остави на съдилищата да решат дали човек, осъден за тежко престъпление, трябва да бъде обесен.

Уан Джунайди каза, че решението е последвано от препоръка на правителствена комисия за преразглеждане на алтернативните наказания, но не предоставя времева рамка, в която ще започне процеси за промяна на законите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА