Last news in Fakti

12 Юни, 2022 11:35, обновена 12 Юни, 2022 11:53 16 788 192

Наследникът на "Макдоналдс" в Русия отваря врати

  • русия-
  • макдоналдс-
  • собственик-
  • ресторанти-
  • бърза храна

Бившите ресторанти на "Макдоналдс" отварят врати с ново име и нов собственик

Наследникът на "Макдоналдс" в Русия отваря врати - 1
Снимка: БГНЕС

Новото име на "Макдоналдс" в Русия е "Вкусно – и точка" ("Вкусно - и толкова"). Това съобщи пред журналисти генералният директор на веригата Олег Пароев, предаде ТАСС.

"Радвам се да ви представя нашето ново название – "Вкусно – и точка", каза той.

Агенцията припомня, че "Макдоналдс" затвори всичките си 850 ресторанта в Русия на 14 март.

Днес е мечтаният ден за всички почитатели на бързата храна в Русия. Бившите ресторанти на "Макдоналдс" отварят врати с ново име и нов собственик, след като американската верига се изтегли от страната заради инвазията в Украйна след повече от тридесетгодишно присъствие, разказва Ройтерс.

Новото начало идва на съвсем неслучаен ден - Деня на Русия, патриотичен празник в чест на независимостта на страната, и на съвсем неслучайно място - площад "Пушкин" в Москва, където през 1990 г. отвори врати първият ресторант на "Макдоналдс" във все още неразпадналия се Съветски съюз, предаде БТА.

В началото на 90-те години на 20 век по време на краха на съветската система "Макдоналдс" олицетворяваше затоплянето на отношенията между Изтока и Запада в края на Студената война и беше начин милиони руснаци да се докоснат до американската храна и култура. Краят на присъствието на бранда сега е ясен знак, че Русия и Западът отново си обръщат гръб.

Миналия месец "Макдоналдс" обяви, че продава всичките си ресторанти в Русия на един от своите местни представители - Александър Говор. Сделката е сред най-знаковите последици от инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари, довела до излизането на стотици бизнеси от владенията на Владимир Путин.

Добре познаните "златни арки" на "Макдоналдс" бяха свалени от фасадите на ресторантите в Москва и Санкт Петербург, за да направят място за ново лого - две пържени картофчета и питка за хамбургер на зелен фон. Като начало новите ресторанти ще бъдат открити на 15 места в Москва и околностите ѝ.

Говор обяви, че планира за разшири новия бранд, чието име се пази в дълбока тайна, до около 1000 ресторанта в цялата страна и да отвори всички заведения на веригата до два месеца. Амбициите му обаче може да се сблъскат с определени трудности.

Да създадеш нов бранд са нужни десетилетия, казва Петер Габриелсон, професор по международен маркетинг в университета Вааса, а началото е особено важно за успеха на всяка марка. "Откриването е важно, тъй като тогава клиентите за пръв път могат да видят и опитат това, което марката предлага", казва той. "Интересно е да се види реакцията им и сравнението с "Макдоналдс".

Най-голямата световна верига за бързо хранене притежаваше 84 на сто от близо 850-те заведения на бранда в Русия и ги продаде за 1,4 милиарда долара на Говор, който преди началото на войната управляваше едва 25 ресторанта.

През миналата година "Макдоналдс" генерира около 9 на сто, или 2 милиарда долара, от своите приходи в Русия и Украйна. Компанията си запази правото да изкупи заведенията обратно до 15 години, но много от условията на сделката с Говор така и не станаха публично достояние.

Някои франчайзи като например "Ростинтер" дори биха могли да запазят бранда и да оперират като "Макдоналдс" до 2023 г., твърди ТАСС. Самата "Росинтер", както и "Макдоналдс", запазват мълчание по въпроса.

А Говор се готви за тържественото откриване на първите заведения на новата марка. Не са много обаче онези, които вярват, че каквато и е да имитация ще успее да замени любимия на милиони руснаци хамбургер на "Макдоналдс".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    43 94 Отговор
    Ще има ли банички и пирожки със запек - врага на комерсиалния запад !

    Коментиран от #10, #83

  • 2 КОНТРАТА

    136 44 Отговор
    Цялата говедарска из.мет се храни в такива заведения за бързо хранене, докато соро.снята от високите етажи ходи на изискани ресторанти!
  • 3 Севернокореският рай...

    47 52 Отговор
    Идваааааа !

    Коментиран от #48

  • 4 Пич

    202 31 Отговор
    Храната на Макдоналдс винаги е била отвратителна ! Ядат я или хора без никакво себеуважение , или задръстени селяндури , които мислят , че така ще изглеждат модерни !!!

    Коментиран от #15

  • 5 Читател

    168 8 Отговор
    Само да ви кажа че Магдоналтс не са ресторант а закусвалня

    Коментиран от #34

  • 6 Бърза закуска

    69 18 Отговор
    Логото на новата верига - два картофа и една франзела.
  • 7 Бесен _Язовец

    108 23 Отговор
    Средностатистическия американски клошар който взима 2500 долара на месец и повече от парите дава за данъците се изхранва в такива заведения.
  • 8 Гоуст

    42 88 Отговор
    Пак ще има опашки от гладни рушняци

    Коментиран от #180

  • 9 Иван

    33 58 Отговор
    Сигурно и лого им са изкопирали като на всички “алтернативи”, които бълват.

    Коментиран от #188

  • 10 Гошооооо

    72 41 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    Не знам банички ще има ли , но прочети кога е бил първият MC-D там 1990 година!!!
    Ти тук 90-та освен кисело мляко и лимонада , друго не си виждал
    Сега Ганя си мисли че е в центъра на вселената, но пак си 20 г. назад

    Коментиран от #36, #93, #148, #154

  • 11 Майна

    30 76 Отговор
    Има достатъчно опушени руски останки ,които Украйна може да ви прати , ако си платите за доставката . Ще ви излезнат по-евтини рускамубурите. Да ви е сладко !

    Коментиран от #18, #35

  • 12 Зззз

    83 9 Отговор
    Вие как разбрахте ,че примират да ядат в тези закусвални ,където няма нищо естествено за ядене. Да не е като ентусиазмът на българите говоря за София, където в две от закусвални не се виждат ни хора ни коли .А прехвалената верига Донат,с на Лъвове мост какво стана ,от хубавиня ли го затвориха.

    Коментиран от #23

  • 13 мечо

    20 14 Отговор
    дядя путя
  • 14 От страни

    88 18 Отговор
    Това пък кой го яде - не знам. Най гадната храна. Един американец си прави опити - цял месец е ял само хамбургери и пил кола. Към края на месеца се разболял та се лекувал после три месеци. Аз некога се натрових с кола - 4 дена пих само кола и на 4 ден ми стана лошо и някак си интуитивно го ударих само на вода та се оправих. Цялата им храна е такава. Боклуци. Боклуци ядат боклуци...

    Коментиран от #32

  • 15 Иван

    21 48 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Гроздето е кисело, а?

    Коментиран от #25, #58

  • 16 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    88 36 Отговор
    Аз съм руснак, не ме интересува, отвориха и затвориха Макдоналдс, никога не съм ходил там и няма да ходя. Миризмата от кухнята на "Макдоналдс" ме накара да повръщам, когато минавам.

    Коментиран от #20, #33, #46, #54, #175

  • 17 Рошко

    89 18 Отговор
    Повеч от 15 години не съм ял макдоналдс нямам и намерение да се тъпча с гмо продукт с неизвестен произход. Това е един голям плюс за руснаците има дори държави където макдоналдс е забранен
  • 18 сила

    22 8 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    ММММММММММММ , ВКУСНО......вечна слава на малкото човече
  • 19 Хаха

    23 21 Отговор
    Наследника на Макдоналдс в Русия се казва Мария Захариевна
  • 20 Кокорчо🙄

    30 8 Отговор

    До коментар #16 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    Почти еднаква с тази в тоалетните им
  • 21 Много интересно

    52 12 Отговор
    Защо всички медии мълчат за изтеклият запис със Кирето и Лена Бориславова

    Коментиран от #26, #129

  • 22 Цветан

    25 16 Отговор
    Ще продават само антикапиталистически сандвичи против либералната демокрация. Да живей! Слава на руския сандвич! Истински тряфиционно-християнски! Хвала!

    Коментиран от #30

  • 23 копейката

    23 39 Отговор

    До коментар #12 от "Зззз":

    Нямат право на избор. В Русията всичката купешка храна е сурогат.

    Коментиран от #45

  • 24 Сър Пичук

    28 37 Отговор
    Руснаците продължават да припадат по всичко американско и да го копират, забравяйки, че копието винаги е по-лошо от оригинала.
  • 25 Пич

    51 7 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Не се излагай , човече ! Щом мислиш Макдоналдс , за грозде , че и кисело , при това , значи положението при тебе наистина е много зле !

    Коментиран от #29

  • 26 Заека

    8 28 Отговор

    До коментар #21 от "Много интересно":

    Щото е фалшив. Не може медиите да пишат за някакви си измислени фейк записи, такива по 200 на ден се публикуват. Поради тая причина не се пише и за нищо руски - защото в фалшива пропиха да. Айде спирай радио чиста вече.
  • 27 Голямо браво на, Краварите

    43 12 Отговор
    Първи са, по диабет на деца под 10 години... Веригите за, бързо хранене и разни енергийни напитки и сникърси разболяват собственото им пщново поколение и целият свят
  • 28 Браво на руснаците

    53 23 Отговор
    С един куршум два заека. Изхвърлиха алчните западни кърлежи и сега печалбата ще остава в страната. Трябва да вземем пример.

    Коментиран от #42

  • 29 Иван

    7 35 Отговор

    До коментар #25 от "Пич":

    Който не може да си поволи му е кисело гроздето. Айде отивай да просиш, че няма кой да плати сметката а идва края на месеца.

    Коментиран от #41, #44, #105

  • 30 Механик

    10 24 Отговор

    До коментар #22 от "Цветан":

    С човешко пушено месце ? Да , рашките харесват това , но нека да е тяхно .
  • 31 реру

    26 1 Отговор
    Важно е да си креативен...

  • 32 Мефистофел

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "От страни":

    Това документално филмче за експеримента съм го гледал. Жал ми стана за човека как си жертва здравето.
  • 33 Ежко Бежко

    32 14 Отговор

    До коментар #16 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    Аз съм българин и правя същото. Честит празник братушка.

    Коментиран от #37, #43

  • 34 Ник.а

    35 4 Отговор

    До коментар #5 от "Читател":

    Смао да ти кажа,че Макдоналдс е заведение за бързо хранене. Долнопробно, но факт...

    Коментиран от #90

  • 35 Тайна

    17 14 Отговор

    До коментар #11 от "Майна":

    Има достатъчно опушени Украински останки ,които Русия може да ви прати , ако си платите за доставката .... !Например ония ,,евакуираните" Азовци ,с татуираните хитлеристки пречупени кръстове...!Или пък ония тримата наемници-убийци,осъдени на смърт от ДНР...!

    Коментиран от #40, #51

  • 36 Наблюдател 1

    19 7 Отговор

    До коментар #10 от "Гошооооо":

    Е и? Днес вече ги няма в РФ. България и по соц. време беше на светлинни години пред СССР, като стандарт на живот.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 руска мизерна действителност

    19 22 Отговор
    Демек взимаме ви Мерцедеса и ви даваме Лада 😂

    Коментиран от #55

  • 39 И 112 място

    13 1 Отговор
    ви е много...
  • 40 Заека

    15 23 Отговор

    До коментар #35 от "Тайна":

    Те в Русия са канибалите, не тук. В Русия останаха гладни и боси, не тук. Тука най-бедните и глупави хора само поддържат Русия. Другите сме си добре. Или както казва вашата пропаганда - живеем на ваш гръб. Ами сладки се живее на ваш гръб да ти кажа. Добре ми е доста. Айде у лево!

    Коментиран от #67

  • 41 факти веле

    22 6 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    Простия селянин се припозна, отивай да теглиш кредит за да ядеш ГМО в макдоналдс...
  • 42 И ква стана тя...?!

    33 9 Отговор

    До коментар #28 от "Браво на руснаците":

    Тия ,,санкции",доведоха до развитие на частният бизнес в Русия...!И удар под кръста на Макдоналдс,губейки такъв голям пазар,като руския...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Зззз

    17 14 Отговор

    До коментар #23 от "копейката":

    Да ,да, те руснаците ядат доматите с колците,аре бегай .

    Коментиран от #60, #77, #84

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 !!!!!!!!

    9 3 Отговор
    Това трябва да го кажат клиентите,нали.🤣
  • 48 Кремъл

    5 17 Отговор

    До коментар #3 от "Севернокореският рай...":

    Севернокореският рай... ИДВАааааа заедно с есента в ГЕЙропаИкраварника....хахаха
  • 49 Мето

    21 6 Отговор
    Мокдоналдс е вредна, ГМО уж храна.

    Коментиран от #57

  • 50 Хамбургери с ГМО

    25 8 Отговор
    руснаците само печелят от липсата им
  • 51 мразя руските roвeдa

    12 34 Отговор

    До коментар #35 от "Тайна":

    Това да не са руските терористични донори ? Пушечното месо винаги е било руско.Това го запомни.През ВСВ умират над 25 милиона руски говедара.Във Финландия близо 300 000 и то избити от няколко хиляди фонландеца.В Афганистан за 10 години измират над 20 000.Дори и сега в Украйна са ликвидирани до момента около 50 000 руски говедара.Истината е ,че русогейците стават само за пушечно месо да наторяват бойното поле и нищо повече

    Коментиран от #66, #70, #81, #185

  • 52 Вкусна мизерност ,

    12 15 Отговор
    като руски квас ! Всичко в Русия е такова .
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Дали пък

    6 13 Отговор

    До коментар #16 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    ЦЕНАТА НЕ ТИ Е ПО ДЖОБА , А ИВАНУШКА ?!
  • 55 Уффф ..., Божкеее...!

    24 6 Отговор

    До коментар #38 от "руска мизерна действителност":

    Ама то един...,,Мерцедес",тоя ,,Макдоналдс"...!Пълен с ГМО-та ,Канцерогени и Q-та...!Но те разбирам,манталитета ти е такъв-нисичък и робски...!

    Коментиран от #59

  • 56 Тапет Нула

    20 6 Отговор
    И кой е дуракът сега? В природата няма празно, господа западни капиталисти
  • 57 БЪЛГАРИН

    26 6 Отговор

    До коментар #49 от "Мето":

    В Швейцария Мак Доналдс е ОТДАВНА ЗАБРАНЕН, защото е отрова.

    Коментиран от #63, #72

  • 58 дойче зеленски

    20 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    То пък едно грозде, трябва да си доста простоват да ти харесва!

    Коментиран от #61

  • 59 Наблюдател 1

    1 9 Отговор

    До коментар #55 от "Уффф ..., Божкеее...!":

    Не твоето ума дело, мужик. 😀

    Коментиран от #62

  • 60 Изобщо си нямаш представа

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "Зззз":

    какви иванушки са , ако схващаш !
  • 61 Ами ...

    3 13 Отговор

    До коментар #58 от "дойче зеленски":

    Кисело е, кисело, нали? 😀

    Коментиран от #89

  • 62 Наблюдател 2 !

    14 3 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател 1":

    Само един Гладен Мужик може да отиде и яде от това ГМО...- ,,Мерцедеса"...-,,Макдоналдс"...
  • 63 зелен тутун

    11 6 Отговор

    До коментар #57 от "БЪЛГАРИН":

    Интересна фалшива новина на тема Швейцария сте съчинили.
  • 64 Милен

    4 2 Отговор
    Това е очевадно фиктивно изтегляне на Макдоналдс от Русия, прехвърляйки бизнеса на подставено лице, така и вълкът сит и агнето цяло.
  • 65 Фрао

    27 3 Отговор
    Макеоналдс ли?Нашите закусвални и бг кухнята са 100 пъти по-качествени!

    Коментиран от #86

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 дойче зеленски

    13 1 Отговор

    До коментар #40 от "Заека":

    Бягай ти у лево жендър, българския народ мизерства, добре са продажните амбриажи, като теб!

    Коментиран от #82

  • 68 д-р Косев

    17 11 Отговор
    В Щатите и Европа Макдоналдс е закусвалня за бедняци и наркоманчета, но за рашките е престижно място. Осемстотин и петдесет ресторанта не е шега работа. Раша никога няма да стане велика сила докато не преодолее комплексите си в областта на масовата култура. Запада ги унижава всекидневно, а те продължават да му подражават, доста унизително е това.
  • 69 Hадървен философ

    17 0 Отговор
    Алоооу, Mакедоналдс е верега на славния македонски народ от средновековието бе
  • 70 Без Коментар!

    9 2 Отговор

    До коментар #51 от "мразя руските roвeдa":

    ,,Съветник на украинския президент Володимир Зеленски заяви пред Би Би Си, че всеки ден на фронтовата линия загиват между 100 и 200 украински войници, предаде БТА."

    Коментиран от #88

  • 71 АУУУУУ

    8 13 Отговор

    До коментар #53 от "Кремъл":

    КАК БЕШЕ ДУМАТА....ИМПОРТОЗАМЕЩЕНИЕ ....ПЪК МАГАЗИНИТЕ В РУСИЯ...ПРАЗНИ...И КОЛКО РУСНАКА БЕЗРАБОТНИ....И ТОВА НА САНКЦИИ ОТ 3 МЕСЕЦА....КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД ГОДИНА 😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #76

  • 72 Наблюдател 1

    8 14 Отговор

    До коментар #57 от "БЪЛГАРИН":

    Ти пък кога си бил в Швеция. 😀 Русофилите не сте българи. Само говорите български.
  • 73 наблюдател 2

    17 5 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател 1":

    А сороспийските амбриажи българи ли са???
  • 74 И какво излиза?

    20 5 Отговор
    Веригата за ГМО отрови няма да изсмуква 2 милиарда от Русия и няма да трови народа.
  • 75 Иван

    4 17 Отговор

    До коментар #44 от "Пич":

    Както казах, гроздето е кисело. Бедняк. Брой стотинки там и събирай за вноската, че ще ти вземат бараката. От ден за ден живее, акъл ми дава. Смях!

    Коментиран от #78, #95

  • 76 Паулу Курелю

    15 7 Отговор

    До коментар #71 от "АУУУУУ":

    А руснаците знаят ли, че са им празни магазините? Ти казал ли си им?

    Коментиран от #98

  • 77 матадор

    8 4 Отговор

    До коментар #45 от "Зззз":

    Не , бе хвърлят ги и ядат само колците .Колхозници, какво да правиш ?!
  • 78 Hадървен философ

    22 1 Отговор

    До коментар #75 от "Иван":

    Оао, за теб макдоналдс е лукс ли бе, лек?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ами ...

    7 12 Отговор

    До коментар #53 от "Кремъл":

    И ние така. За да видим края на РФ. След година вече няма да имате граждански полети, например. Ще се върнете в 20-те години на XX-ти век. А после все по-назад, към пещерите. 😀
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Заека

    7 12 Отговор

    До коментар #67 от "дойче зеленски":

    Ми ше мизерства като слуша руски пропаганди по цял ден как да не мизерства. Аз си живея на ваш гръб и съм си топ. Ти броиш стотинките. У лево!
  • 83 Е друго си е

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    да се тровиш с гмо буламачите. Престижно и демократично.
  • 84 копейката

    10 7 Отговор

    До коментар #45 от "Зззз":

    Да, така е. Ако палмовата мазнина, пълнителите, овкусителите, сгъстителите и всякакви E-та, които братушките поглъщат могат да се нарекат "колци".

    Коментиран от #102

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ами ...

    10 3 Отговор

    До коментар #65 от "Фрао":

    Закусвални имаше при соц.-а. 😀
  • 87 Ежко Бежко

    9 4 Отговор

    До коментар #37 от "Вълчо":

    Честитя празника на руснаците, те ми честитят нашите пазници. Ако това е предателство....айде няма да те коментирам.

    Коментиран от #91, #92

  • 88 Наблюдател 1

    5 9 Отговор

    До коментар #70 от "Без Коментар!":

    И два да три пъти повече ушанки.
  • 89 Еми...

    17 6 Отговор

    До коментар #61 от "Ами ...":

    На теб и американско ла ... й но да ти дадат, ще го облизваш като течен шоколад...🤑🤑🤑

    Коментиран от #99

  • 90 Читател

    15 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ник.а":

    Точно така долнопробна закусвалня,но не и ресторант както пише авторката.Сигурно небе ходила на истински ресторант.😀
  • 91 Вълчев

    6 14 Отговор

    До коментар #87 от "Ежко Бежко":

    Честити и на американците бе, те даже излизат с обръщения на български език. Руски посланик никога не съм чул да говори български… предател си.

    Коментиран от #101, #115

  • 92 Ами ...

    8 5 Отговор

    До коментар #87 от "Ежко Бежко":

    Кои български празници ти честитят? 9-ти септември, 9-ти май? 😀
  • 93 Предпочитам боза и лимонада,

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гошооооо":

    пред "цивилизования" макдоналдс. А българското кисело мляко е върха в сравнение с онея гадости Все едно Друмев за такива соросни като тебе е писал на времето "Криворазбраната цивилизация". Не е лошо да го изгледаш. Много актуална е постановката.
  • 94 Амон Ра

    5 10 Отговор
    Ахахаха. И какво ще предлагат ва.те.нките ? Картон и тухли?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Милиардиен

    6 0 Отговор
    бизнес от нищото !
  • 97 Ежко Бежко

    13 3 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател 1":

    А любещите америка българи какви са. Отговори.
    Русофили са били нашите възрожденци и бунтовници. Русофили са били нашите антифашисти. С малки изключения.
    Ти можеш ли да опишеш кои са американофилите? Или такива няма в България?

    Коментиран от #110, #113, #116

  • 98 АУУУУУ

    9 4 Отговор

    До коментар #76 от "Паулу Курелю":

    ТЕ ГО ВИЖДАТ, КАТО ВЛЯЗАТ В МАГАЗИНА...... НО КАКТО ГИ УСПОКОИ ПУТИН......ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО.....НО ЩЕ СВИКНЕМ 😂😂😂😂😂
  • 99 Ами ...

    9 6 Отговор

    До коментар #89 от "Еми...":

    "Двама дядовци си говорят по едно време единия пита другия:
    - По кое време ти беше най-хубаво?
    - По времето на Бай Тошо! - отвърнал той.
    - Защо? - попитал той зачудено.
    - Ами, защото тогава ми ставаше!"

    Коментиран от #112

  • 100 егати

    9 1 Отговор
    Делнали са ми дори постинга в който споменавам ,че в моя град има няколко напълно неизвестни малки семейни бизнеса с уникално яки сандвичи.
    От какъв зор са го делнали?
    Вече не е политкоректно да се допусне, че човек може сам да си праив сандвич?
  • 101 Ежко Бежко

    5 0 Отговор

    До коментар #91 от "Вълчев":

    Бих честитил и на тях, ако ги смятам за приятели. Ти например ако искаш честити им, няма лошо.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 хахаха

    3 1 Отговор
    Новото име на "Макдоналдс" в Русия е "Вкусно – и точка" ("Вкусно - и толкова") симонке, що си си правила тойзи тежък труд да ни преведеш "Вкусно - и точка"??? :)))))
  • 104 Шаурма кебаб

    8 4 Отговор
    Никога не съм си купувал макдоналдс(опивал съм)и никога няма да си купя. Имаме си дюнери, пиле на грил с разфасовки на крила и бутове отделно, имаме и пици, има и някои много хубави сандвичи. Сто пъти ще предпочета дюнер пред макдоналдс

    Коментиран от #118

  • 105 В щатите

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "Иван":

    само от най - ниската прослойка на населението плющят в макдоналдс.
  • 106 В.В.П.

    11 3 Отговор
    Русия е велика държава,!!.Сащ може би също!!.А Макдоналдс е едно смачкано изпражнение..Трябва да се забрани за консумация ,като опасно ,токсично за човека..И точка
  • 107 Кво ми дреме

    8 9 Отговор
    Кво ядът ватниците.Ако ще и чорба от брезова кора и шишарки да готвят
  • 108 Руски пом.ияри

    9 11 Отговор
    Тия руски жалкари предизвикват само смях с техните явни кражби на индустриална собственост...
  • 109 интересна подробност

    5 6 Отговор
    Бизнесът им в Русия е към 25 пъти по-малък , отколкото бизнесът им в Китай.
    Дали смеят да напуснат и Китай?
  • 110 Наблюдател 1

    7 5 Отговор

    До коментар #97 от "Ежко Бежко":

    „Нѣма славянинъ юженъ или западенъ, нѣма свѣстенъ човѣкъ, който би можалъ да съчувствува на такава абстрактна идея, каквато е тази на руситѣ, съ осѫществяването на която се поглъщатъ цѣли народности, отдѣлени една отъ друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цѣло столѣтие болната Полша.” Христо Ботев,
    вестник "Дума” през 1871 г.
    И Ботев ли е "американофил"? 😀 Отговори.

    Коментиран от #124, #125, #127

  • 111 копейката

    5 2 Отговор

    До коментар #102 от "шекелчето":

    Да, същите боклуци ядем, и това е така, защото българските кадесари-бизнесмени копират всички мизерни технологии и практики от батковците си – кагебешчиците-единороси, яхащи Русия.

    Коментиран от #135

  • 112 дойче зеленски

    11 5 Отговор

    До коментар #99 от "Ами ...":

    Два български жендара си говорили:
    -Кога ти беше най-хубаво?
    -Ами сега, по време на демокрацията.
    -Защо само сега.
    -Защото при бай Тошо нямаше паради, нямахме шарено знаме и гумени играчки, криехме се в градските тоалетни...
  • 113 Наблюдател 1

    7 10 Отговор

    До коментар #97 от "Ежко Бежко":

    „Послушайте, братя Българе, русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.” Георги Раковски. И той ще да е "американофил", по ресофилските критерии. 😀

    Коментиран от #123

  • 114 Ежко Бежко

    13 3 Отговор
    Един общ коментар към тези, които смятат русофилите за предатели. Трябва да сте наясно, че русофил не е непременно мутра или бивш комунист пребоядисан в синьо след 89та година. Тези гореизброените са предатели, докарали България до това жалко състояние. Мутра управляваше БГ 12 години, а преди това мъдрите софиянци го ибрзха за кмет. За пребоядисаните политици знаем всички.
    Няма за какво русофилите да се наричат предатели. Или вие не знаете значението на думата предател, или....

    Коментиран от #121

  • 115 така е

    5 4 Отговор

    До коментар #91 от "Вълчев":

    Българите разбираме руски език, а по ... маците, като теб, не.
    Кой е предателя, живеещ в България?
  • 116 Наблюдател 1

    8 8 Отговор

    До коментар #97 от "Ежко Бежко":

    Ето какво козва Левски, когато отговаря на въпроса на съселянина на бай Иван Арабаджията Божил Гергев в присъствието на Ангел Кънчев, Димитър Общи и Сава Младенов „какъв ще стане, когато се освободим?“ „Когато се освободи България, за мен не остава вече работа помежду ви - отговорил той. - Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.“ И Левски ли е "американофил"? 😀 Отговори.

    Коментиран от #126

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 копейката

    6 3 Отговор

    До коментар #104 от "Шаурма кебаб":

    Къде в бегето се предлага истински халал дьонер-кебап по арабска или турска рецепта, а не ГМО пилешки сурогат?
  • 119 Мак Фати Бум Бум

    14 7 Отговор
    Малък пример за манталитета на Сащисаните! Преди около две седмици спорих с Американец като го направих за две стотинки, накрая той ми каза че нямам право на мнение защото живея в страна от третият свят а той моля ти се имал плейстейшън, кока кола, пепси и макдоналдс!

    Коментиран от #122, #128, #177

  • 120 В.В.П.

    15 3 Отговор
    Най вкусния шашлик го ядох в Туапсе,Краснодар..В един арменски ресторант..Крехъкк и овкусен..А най гнусния стек ,пробвах във рест рутиер във Франция .В Германия дюнера е по хубав от Мака,,!.Чудесен е в сравнение с тая пов.рня...Една мешена скара от комунизъмъ,е 100 пъти по хубава храна от Мака..
  • 121 Наблюдател 1

    8 8 Отговор

    До коментар #114 от "Ежко Бежко":

    Русофилите си имат друга родина - Русия. Нея си обичат, на нея се кланят. Не са българи. А ако са били, значи са най-обикновени родоотстъпници.

    Коментиран от #132

  • 122 Електроник

    3 7 Отговор

    До коментар #119 от "Мак Фати Бум Бум":

    И като се събуди? 😀

    Коментиран от #169

  • 123 дойче зеленски

    6 5 Отговор

    До коментар #113 от "Наблюдател 1":

    Раковски е бил масон и заблуден англофил, останалите наши революционери, от които 20 % също масончета, са му викали Кръстника. Трябва да се чете, но на ограничените алчни центаджии, това не им се отдава, предпочитат макдоналдс и кола в комплект с бтв и нова тв.🤑🤑🤑🤑
  • 124 ами

    4 2 Отговор

    До коментар #110 от "Наблюдател 1":

    папурко, ако не си разбрал още, не сме 1871 година, а 2022....
  • 125 Ежко Бежко

    8 2 Отговор

    До коментар #110 от "Наблюдател 1":

    Да има възрожденци и Ботев, които не са били русофили, аз имам в предвид болшинството. Тук става въпрос кой е или не е предател. Вазов е русофил, но не е предател. Но за Соломон Паси не съм съвсем сигурен. Трябва да извадиш някакви факти, доказващи русофилите са предатели. Не обичам макдоналдс и имам руснаци приятели. И това за вас е достатъчно да ме смятате за предател? Апропо имам приятели южноафриканци, това дали ме прави pacист, или предател?

    Коментиран от #131, #134

  • 126 ами

    2 2 Отговор

    До коментар #116 от "Наблюдател 1":

    явно не е , щото не се запътил към Америка да освобождава негрите...и пак да ти напомня коя година сме - 2022
  • 127 Ежко Бежко

    9 0 Отговор

    До коментар #110 от "Наблюдател 1":

    Ботев не е американофил, не знам по каква логига питаш. Той е българин, дал живота си за България. Сега щеше да е терорист, щото се бори срещу законната власт с недемократични средства. Жалки сме.

    Коментиран от #133

  • 128 въпросче

    4 11 Отговор

    До коментар #119 от "Мак Фати Бум Бум":

    С тея измислени и скалъпени историйки ако мислиш ,че някой ще ти вярва..И как ще спечелиш спор с американец ,че не ми е ясно ? Какво ще изкараш като предимство пред САЩ ? Свинарникът русия е една от най-бедните и мизерстващи държави на тоя свят ,която е с 100 години назад и с 50 в страни от света.Стандартът на живот в русия може да се сравни с този в Бангладеш.Та много интересно на каква тема си спечелил спора.

    Коментиран от #163, #170

  • 129 ИВАН

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Много интересно":

    Това истина ли е?!!
  • 130 сноу

    1 8 Отговор
    Дали пък руснаците съвсем не изтрещяха от "любимия си хамбургер"...
  • 131 Наблюдател 1

    6 8 Отговор

    До коментар #125 от "Ежко Бежко":

    "О, руси, о, братя славянски,
    защо сте вий тука? Защо сте
    дошли на полята балкански
    немили, неканени гости?
    .......
    Вий някога знаме Христово
    развяхте за благо човешко —
    строшихте ни игото тежко,
    а днеска ни носите ново!
    .....
    За тоз кумир ние се бием
    и с чужд, и със близък упорно
    и няма ний врат да превием
    пред никакво иго позорно!"
    Иван Вазов

    Коментиран от #136, #143

  • 132 дойче зеленски

    10 5 Отговор

    До коментар #121 от "Наблюдател 1":

    Няма по-долно и алчно същество от говедофилите, за центове майките си ще продадете, а какво остава за родината си!!

    Коментиран от #137

  • 133 Наблюдател 1

    5 5 Отговор

    До коментар #127 от "Ежко Бежко":

    По твоята логика питам. Щом не е русофил, значи ще да е "американофил", така ли. 😀 Жалки сте, наистина.

    Коментиран от #139

  • 134 Наблюдател 1

    6 7 Отговор

    До коментар #125 от "Ежко Бежко":

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….” Захари Стоянов.
    Ами те възрожденци май не останаха. 😀
  • 135 шекелчето

    11 7 Отговор

    До коментар #111 от "копейката":

    А защо по комунизма не ядяхме боклуци, а сега в "демокрацията" или мозъчето ти е пълно с гмо и трудно функционира?

    Коментиран от #138, #140

  • 136 Ежко Бежко

    10 4 Отговор

    До коментар #131 от "Наблюдател 1":

    Кат Русия няма втора
    Тъй могъща на свете
    Тя е нашата опора
    Тя е нашата висота.

    Ти явно не разбираш за какво спорим. Цитатите са неуместни. Аз отказвам да приема, че тук във форума ме наричат предател, защото съм поздравил руснак с празника на Русия. Давам пример възрожденците, които в огромната си част са били русофили. Ти тикаш примери за възрожденци, които не са нили русофили. Да има и такива. Сега да се върна на спора. Не обичам макдоналтс и честит празник на всички руснаци, включително и тези, които избягаха в Израел и къде ли не.

    Коментиран от #145

  • 137 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    17 9 Отговор

    До коментар #132 от "дойче зеленски":

    Няма по-долно и алчно същество от русофилите, за копейки майките си ще продадете, а какво остава за родината си!! Продавате я непрекъснато и се гордеете с това.

    Коментиран от #146

  • 138 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    16 6 Отговор

    До коментар #135 от "шекелчето":

    Точно боклуци се продаваха в НРБ. Хубавото качество се изнасяше на безценица с приоритет за СССР.

    Коментиран от #153

  • 139 Ежко Бежко

    8 0 Отговор

    До коментар #133 от "Наблюдател 1":

    Нее, това не е моята лгика. Ако не е русофил не е непременно американофил. В никакъв случай. Не мипреписвай неща които не съм казал. Питах какви са американофилите. Но не съм казвал, че русофобите са американофили, има изключения. А има хора, които не са нито едното нито другото.

    Коментиран от #147

  • 140 копейката

    10 7 Отговор

    До коментар #135 от "шекелчето":

    Яли сте, защото сте били "активни борци" и всичко ви е принасяно от УБО. Ние, които не бяхме такива се редяхме на опашка за "деликатеси" като: кренвирши от велпапе и соя; заводски хляб с плънка от умряла мишка и фасове; "марципан" Люлин от стъклена вата.

    Коментиран от #151

  • 141 Ми, не са йесмени!

    7 10 Отговор
    Руснаците са патриоти. Дреме им за американската храна. То пък една храна!
    Браво на рашъните!
  • 142 И КАКВО БЪЛГАРИЯ Я ИНТЕРЕСУВА

    10 2 Отговор
    ЧЕ РУ.ТЕ ЩЯ ЯДАТ ДВА КАРТОФА С ХЛЯБ🤔
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Ехото на Москва

    11 6 Отговор
    Смях! Тези ги върнаха в Соца, ама и по назад ще стигнат. Няма по-багата на прирородни ресурси държава(със заграбените територии) и по беден и жалък народ от руския, с богата партийна номенклатура и няколко олигарха изсмукващи почти всичките природни русурси за себе си. За биомасата остава само правото да дава живота и труда си( почти без пари) за гореописаните.
  • 145 Наблюдател 1

    8 3 Отговор

    До коментар #136 от "Ежко Бежко":

    Там е работата, че не даваш примери с възрожденци - русофили. 😀 Хванал си се за ранния Вазов, защото друго нямаш. Само, че Вазов престава да бъде русофил, след като поживял в Русия. 😀 Българските възрожденци, с много малки изключения НЕ СА РУСОФИЛИ. Сами са го казали. Просто ти ги цитирах. Не ти харесва позицията им? 😀 Харесвай си каквото си искаш и си поздравявай когото си искаш. Твоя работа. Но когато става дума за България, това вече не е само твоя работа. Опита да пробуташ понятието "американофили" като антипод на "русофили". Т.е. който не е русофил е "американофил", така ли? Е, аз ти цитирах Ботев, Левски, Раковски, Вазов, Захари Стоянов, които явно не са русофили. "Американофили" ли са? 😀 Очевидно не. Сега схвана ли сега, защо не те приемаме за българин, а за русофил? 😀

    Коментиран от #149, #165

  • 146 краварски жендър

    4 10 Отговор

    До коментар #137 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Говедоподлогите сте и безмозъчни папагали, от къде акъл да измислиш нещо друго, препиши и това!
  • 147 Наблюдател 1

    4 3 Отговор

    До коментар #139 от "Ежко Бежко":

    Имаш плюсче от мен, развиваш се. 😀 Няма такова нещо като "американофили", както и "русофоби". Никой не е длъжен да обича Русия, освен руснаците. Следователно само руснаците са русофили. Или русофилите са руснаци. Както ти харесва повече. 😀

    Коментиран от #159

  • 148 До Гошо, момче не, лошо!

    10 8 Отговор

    До коментар #10 от "Гошооооо":

    Приятелю, имаше невероятно вкусна, истинска храна. Сега, такива истински зеленчуци, плодове, меса, сирена и още много неща, можеш да ядеш само при братята македонци и сърби. Затова често им ходим на гости през уикенда.
    Е, сигурно си млад, така са ти казали да пишеш. Пиши, ние знаем, как живяхме. Имаше пристотии и престъпления, но имаше и много хубави неща. Ходехме с карти, евтини за по две седмици на море, после една - на планина. Който работеше, живееше нормално., прилично. Пак имаше привилигиривани, но много по-малко и крадяха по-малко. Но нямаше умиращи от глад, студ и липса на лекарства. В домовете за стари хора нямаше филми на ужасите! Всъщност, тогава, старите хора, от пенсиите заделяха за младите, да помагат. Гледаха животинки, градинки и прочие. Ееех, какво знаеш, детенце, ама и няма откъде да го знаеш! Днес всичко е лъжи и мародерски грабеж!

    Коментиран от #158

  • 149 Ежко Бежко

    4 2 Отговор

    До коментар #145 от "Наблюдател 1":

    Любен Каравелов, Николай Катранов, Сава Филаретов, Спиридон Палаузов, Иван Денкоглу.
    Ти си като счупена грамофонна плоча.

    Коментиран от #150

  • 150 Наблюдател 1

    3 0 Отговор

    До коментар #149 от "Ежко Бежко":

    Пропусна Петко Кирков. 😀
  • 151 шекелчето

    5 12 Отговор

    До коментар #140 от "копейката":

    "Яли сте, защото сте били "активни борци" и всичко ви е принасяно от УБО. Ние, които не бяхме такива се редяхме на опашка за "деликатеси" като: кренвирши от велпапе и соя; заводски хляб с плънка от умряла мишка и фасове; "марципан" Люлин от стъклена вата."

    Все едно ми описваш сегашното положение с храната в БГ. Не може 8 млн. души, всички да сме били от Убо и ятаци, ама как да го обясня на селска куха глава! Това, че едно време си ги ял тези боклуци в забутаното си село, не значи че в градовете е било така, липсваха само бананите, всичко друго си го имаше натурално чиста природна храна, ама либерастките жендъри, винаги изопачавате истината както ви е удобно...

    Коментиран от #155, #156, #162

  • 152 ПРОПАГАНДАТА!!!

    9 7 Отговор
    РУСОФИЛИЯТА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА!!!
    ХУБАВА РАБОТА АМА МИЗЕРНА!
  • 153 сигурен ли си?

    10 8 Отговор

    До коментар #138 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    А сега какво се продава в БГ или храната ти харесва, защото само на умствено изостанали може да им се услажда?

    Коментиран от #157

  • 154 Правописни грешки допуснах, Sorry!

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гошооооо":

    Гадно ми е да се пишат глупости и лъжи! Затова не проверих коментара си. Но, това е истината.Лимонада, а!? Споко, знаехме какво е кока- кола, уиски и шам- фъстък. Баща ми, Светла Му Памет!, беше уникален проектант, не обаче партиен член. Обиколи три континента и работеше месеци наред в Европа, Азия и Африка, защото беше способен! А, комунистите, за разлика от днешните, назначаваха за работа умни и кадърни хора. Не, като днешните- преходници! Назначават "калинки" - любовници, баджанаци, шуреи. И си прехвърлят милионите на любовчовците, дето се крият зад дърветата. Пфу, отврат!
  • 155 Наблюдател 1

    5 5 Отговор

    До коментар #151 от "шекелчето":

    Пак ли започна с бананите? 😀 Явно кренвирш с тоалетна хартия в него, не ти е попадал при соц.-а. Или хляб с фас. На тебе явно от УБО са ти носили всичко. АБПФК, нали? Къде се слагаш в 8-те милиона? 😀

    Коментиран от #168, #171

  • 156 Много си зле или ти плащат!?

    4 1 Отговор

    До коментар #151 от "шекелчето":

    Тая злоба и лъжи, се плащат, нали!?
  • 157 Ами ...

    4 5 Отговор

    До коментар #153 от "сигурен ли си?":

    Дядка, що не си гледаш пенсията, ами си се хванал да манипулираш младите хора?

    Коментиран от #166

  • 158 Един

    4 9 Отговор

    До коментар #148 от "До Гошо, момче не, лошо!":

    Много вкусна да. Кисело мляко, което вкисва и мухлясва след ден, защото буркана никой не си е направил труда да го измие. Бирата и тя беше супер, особено тея с мишките в бутилките...натурално баце! Саламчето ако нямаш връзки да си купиш трябва сам да си правиш. Приказно!!! Как да не ти липсва подобна гавра с хората!

    Коментиран от #160, #164, #172

  • 159 Ежко Бежко

    4 0 Отговор

    До коментар #147 от "Наблюдател 1":

    Тука имаме нещо общо. Според мен няма русофили, фоби, американофили, фоби и т.н. използвам тези понятия, защото ми залепихте етикета русофил, което е неправилно. Ти забележи, че не съм те нарекъл русофоб или американофил. Използвам общо тези етикети, защото така е наложено в чата. Обръщам ти внимание, че надменния ти тон не е аргумент в спора, нито наричайки ме предател и жалък. Сравних те с грамофонна плоча, сравнението не е епитет.
    Поне си заслужих правото да поздравявям когото си искам, щото в началото на чата бях хвърлен на лъвовете заради едно поздравление.
    За България отначало ме болеше, сега ми е жал, постепенно преминава в абе що ли не ви тегля една първо на тези, които търпят този грабеж и предателсво 30 години, пък и наглеят да обиждат непознати хора, пък с България да става каквото ще. Негрите в Африка след 70 години още винят колониализма, тъй че имаме още време да виним СССР и Русия. И паметника на съветската армия.

    Коментиран от #161

  • 160 копейката

    5 8 Отговор

    До коментар #158 от "Един":

    Единственото качествено прясно краве мляко, което се произвеждаше и можеше да се намери в НРБ през 80-те беше сухото мляко - няколко различни проценти масленост. Беше в херметични опаковки от триплексно фолио и го правеха по вносна технология. Масово в млекарнициците обаче продаваха прокиснало, в едни полиетиленови пликове по 1л., по-голямата част от съдържанието на които изтичаше през дупките в мръсния леген. От това мляко не ставаше нищо друго, освен извара.
  • 161 Наблюдател 1

    5 5 Отговор

    До коментар #159 от "Ежко Бежко":

    След като използваш етикети, защо се изненадваш, че и ти получаваш етикет? 😀 За съжаление русофили има. Това е съзнателно култивирана от друга държава пета колона. Следователно антибългарска. Грабежа и предателството не са от 30 години, а от 77. 😀 България се справя много добре при все тежките зависимости от РФ, създадени именно от петоколонници. И все по-добре ще се справя, с тяхното изчезване. На теб ти е жал за съветското време. То свърши. Няма да се върне. На мен не ми е жал. Точно обратното.

    Коментиран от #167

  • 162 Глупостиии!

    5 3 Отговор

    До коментар #151 от "шекелчето":

    Малко бяха тия от УБО!
    Сега са мнооого лапачите!
    ВеЕрвай ми, приятелю!Костовчо, Кобургчо, Станишчо, Орешарчо- Седянчо, Бойчо, Про100Киро!!! Все сладурчета, народът ги "обича"!
  • 163 отговрче

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "въпросче":

    Тези измислени факти в Енциклопедия Британика ли ги чете или така ти диктуват от НПО - то, излез от село и виж реалността, жалко е да си умреш задръстен и ограничен!
  • 164 Ами ...

    5 5 Отговор

    До коментар #158 от "Един":

    По времето на социализма, не обичах масло. Миришеше ми зле. Едва в "гнилия" капитализъм разбрах, че истинското масло не мирише на гранясало и всъщност е много вкусно.

    Коментиран от #174

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Еми...

    2 1 Отговор

    До коментар #157 от "Ами ...":

    Селски, казвам истината, това че ти е лоботомирано мозъчето и ти плащат да лъжеш, не значи че аз си измислям...
  • 167 Ежко Бежко

    2 3 Отговор

    До коментар #161 от "Наблюдател 1":

    Не ми жал за съветските времена. Продължаваш да слагаш думи в устата ми. Прилепваш ми теза, и започваш да я оспорваш.

    Коментиран от #176

  • 168 шекелчето

    2 3 Отговор

    До коментар #155 от "Наблюдател 1":

    Не не ми е попадал, тези неща си ги намирал в зад ... ника си 😂😂, а ти къде се слагаш, в шорошките НПО -та? 🤣🤑🤑
  • 169 Мак Фати Бум Бум

    4 0 Отговор

    До коментар #122 от "Електроник":

    Ето , май вие трябва да се събудите: """ ibb.co/tmNJjqh """
  • 170 Мак Фати Бум Бум

    4 1 Отговор

    До коментар #128 от "въпросче":

    Доказателство за измислената ми история: "" ibb.co/tmNJjqh ""
  • 171 дойче зеленски

    4 5 Отговор

    До коментар #155 от "Наблюдател 1":

    Да и котки, кучета, коне и др. съм намирал в хляба и млякото, само това ли измисли малката ти празна главичка или след малко ще ти продиктуват още глупости за да си заслужиш центовете селски? 😂🤑🤑🤑
  • 172 бъркаш

    9 4 Отговор

    До коментар #158 от "Един":

    Ох свещенна простота, сегашното "кисело мляко" и след 2 месеца става за ядене, а онова беше истинско и за това се разваляше бързо, а мишки има само в главата ти празна!
  • 173 Павел пенев

    11 12 Отговор
    Браво на руснаците че изхвърлиха емблемата на краварите терористи и наркомани. И от други държави искат да изгонят Макдоналдс, но те са като кърлежи, където са залепени трудно се махат.
  • 174 Еми...

    5 3 Отговор

    До коментар #164 от "Ами ...":

    Гренясъл ти е мозъка, щом харесваш днешния маргарин, наречен масло, сигурно и филийки с мас си мажеш?
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Наблюдател 1

    6 3 Отговор

    До коментар #167 от "Ежко Бежко":

    "този грабеж и предателсво 30 години" Значи преди 30 години не е било грабеж и предателство, според теб. За НРБ жалиш, за съветските времена. 😀

    Коментиран от #186

  • 177 АУУУУУ

    2 1 Отговор

    До коментар #119 от "Мак Фати Бум Бум":

    това къде се случи .....във Факултето ...... на какъв език си говорихте .....ХА ХА ХА
  • 178 Па съм я бе

    5 3 Отговор
    Това е смешно.на кой му пука за хляб с кюфте и картофи
  • 179 Бобо

    3 6 Отговор
    Ще продават, чибуреки и хачипури.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 ФАКТ

    6 5 Отговор
    МИЗЕРИЯ- И ТОЧКА!
    (ОЩЕ 50 ГОДИНИ)
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Коко

    4 5 Отговор
    Егати кефа ! Американците сега губят от това поне 500 000 долара на ден!
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Про100 100

    3 3 Отговор

    До коментар #176 от "Наблюдател 1":

    Някои ги влече руската мизерия. Още мумията Ленин е казал за полезните идиоти...
  • 187 Истината и само истината

    4 0 Отговор
    Не се казва Макдоналдс, а МакЕдоналдс!
    Както и МакЕнтош!
    Да не се разправяме пак, ей!
  • 188 То па

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    едно лого… И що да не, платили са 1.5 млрд
  • 189 Факт

    2 1 Отговор
    Навремето децата ми когато бяха малки, искаха да ги заведа в "Макдоналсд" (в града нямаше!) Случи се едно лято - заведах ги - и ... за 20 години не са повторили!
  • 190 Войводата

    0 1 Отговор
    Путдоналтс, отваря врати с нови видове бургери. Граната бургер, двоен с динамити витилче, балестипчен хотдог с картошки безаналогиви, чеченски принцеси със пластичен експлозив.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания