Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Юни, 2022 15:45 5 282 69

Русия ще постави точка на войната в Украйна там, където ѝ е нужно

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • москва-
  • кремъл-
  • сергей рябков

Москва е готова да защитава до смърт позициите, които е заявила в началото на войната

Русия ще постави точка на войната в Украйна там, където ѝ е нужно  - 1
Снимка: Оля Ал-Ахмед

Русия ще сложи край на военната си операция в Украйна там, където ѝ е нужно. Москва е готова да защитава до смърт позициите, които е заявила в началото на войната. Това заяви в сряда заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в ефира на местна телевизия, предава ТАСС.

„Нашата реакция е да докажем, че тези планове (за постигане на поражението на Русия) ще бъдат сринати, че ще се провалят, че ще сложим край там, където ни трябва, а не там, където някакви стратези, идеолози, военни плановчици във Вашингтон или други столици си представят тази ситуация. Ние трябва да докажем със силата на волята, със силата на оръжията, с нашата готовност да стоим твърдо, да застанем изцяло на позициите, които бяха декларирани от нашето ръководство, и да гарантираме тяхното постигане“, категоричен бе той, отговаряйки на въпрос дали Руската федерация има отговор на безразличието на американците към изявленията на Москва.

„Ако [украинският президент Володимир] Зеленски, неговият екип не е готов за преговори, ако тези, които стоят зад него, са решени да продължат своето необмислено или по-скоро безумно помпане на Украйна с оръжие, това е техен избор, тъжно е, трагично е, но не можем да отстъпим“, добави Рябков.

Русия ще постигне целите на специалната военна операция в Украйна, независимо какви решения вземе Западът, подчерта Рябков.

Русия ще постави точка на войната в Украйна там, където ѝ е нужно
Снимка: Оля Ал-Ахмед



Русия няма основания за претенции към съюзниците си в ОДКБ, ШОС, БРИКС по въпроса за подкрепа на позициите си във външната политика, отбеляза още висшият руски дипломат.

„Това не е така, ние си сътрудничим по всички аспекти на случващото се и с Пекин, и с Ню Делхи, и с нашите съюзници в ОДКБ, с нашите съюзници в ШОС, с колегите от БРИКС. Няма основания за претенции от наша страна и виждаме колко тясно и по същество се осъществява това взаимодействие на многостранни платформи. В двустранен формат ние продължаваме да работим върху спецификата на икономическите въпроси. Специалното стратегическо партньорство не е лозунг, то е практика“, заяви заместник-министърът, отговаряйки на съответстващ въпрос.

„Не мога да навлизам в подробности за някои от обстоятелствата, изхождайки от логиката, че опонентите не трябва да виждат всички карти, не трябва да „копаят“ в спецификата на това, което правим в работата с колегите от други държави. Вероятно , някои просто симпатизират, други се стремят да запазят неутралитет, но [има] много държави, които са съпричастни с нашата логика. Много политици, които декларират, че виждат двойна игра, виждат двойно дъно в политиката на Запада, в политика на Съединените щати и техните сателити“, добави Рябков.

Вашингтон продължава да си играе с огъня в ситуацията около Украйна, Руската федерация призовава Запада да прояви максимална предпазливост и да се въздържа от ескалация, подчерта още заместник-министърът на външните работи на Русия.

Още новини от Украйна

Русия ще постави точка на войната в Украйна там, където ѝ е нужно
Снимка: Оля Ал-Ахмед



„Въпреки това САЩ продължават да си играят с огъня, опасно е. Сега е моментът да проявим максимална предпазливост от западната страна, да се въздържаме от ескалация, да се въздържаме от напомпване на режима в Киев с оръжия и особено дестабилизиращи, особено тези ракетни и артилерийски системи HIMARS“, заяви той.

Отговаряйки на въпрос за рисковете от пряк сблъсък между Русия и колективния Запад, Рябков отбеляза, че западните страни „се опитват да обвинят Руската федерация, че играе някаква „риторическа игра“ по темата за хипотетичното използване на ядрени оръжия“. „Това е напълно невярно. Това отново са безполезни и несъвместими с реалността аргументи. Но ние сме свикнали с факта, че на Запада не остава нищо друго освен изопачаване на фалшификати, освен опитите да се изкриви сложната реалност, за да отговорят на собствените си геополитически идеи и предпочитания. Това е норма на живот. Особено силно се забелязва в медиите“, продължи висшият дипломат.

„Разбира се, ние сме предупреждавали много пъти воденият от САЩ Запад, че техните хипотетични опити за пряка намеса ще доведат до тежки последствия. Нашето политическо ръководство, президентът, нашите военни лидери, външният министър многократно са говорили по тази тема. Мисля, че въпреки това предупрежденията са чути. Надявам се да са фактор, който да се вземе предвид“, заяви зам.-министърът.

Рябков каза, че Съединените щати и техните съюзници нямат мнозинство в много многостранни форуми.

„Съединените щати и техните „суфльори“ не задават тона на много платформи. Русия не може да бъде изолирана по дефиниция, но работата от последните седмици и месеци демонстрира на ниво резултати от гласуване в редица случаи, че едностранчиви, , налудничави във формулирането на проблема подходи на западняците не срещат подкрепата и разбирането на огромното мнозинство от членовете на международната общност, които не са обвързани със „северноатлантическата“ дисциплина“, заяви той.
Москва е изключително негативно настроена към доставката на тежки оръжия от Вашингтон за Украйна, включително реактивни системи за залпов огън (РСЗО), каза заместник-министърът.

„Изключително негативното отношение към доставката на тежки оръжия, особено далекобойни, ако в случая говорим за РСЗО, беше и остава неразделна част от нашата позиция. Ние го представяме на вниманието на американците, правим го непрекъснато под формата на демарши, подаване на ноти, предупреждения за последствията“, заяви руският дипломат.

Както подчерта Рябков, Москва многократно е подчертавала, че конвоите с оръжия, доставени на Украйна, ще станат легитимни мишени за руските въоръжени сили.

В началото на юни американските власти обявиха отпускането на нов пакет за военна помощ на Украйна, който включва доставката на РСЗО HIMARS и боеприпаси за тях. Първата партида включваше четири системи.

Източник: ТАСС.

Русия ще постави точка на войната в Украйна там, където ѝ е нужно
Снимка: Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще постави

    82 20 Отговор
    точка точно на границата с Полша...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Матрософ

    26 84 Отговор
    Точката е в София! Да не допуснем да ни окупират за трети път!

    Коментиран от #6, #47

  • 4 сила

    20 58 Отговор
    ВЕЧЕ ИМАТ НАД 30 000 ЧЕРНИ ТОЧКИ..... пардон , запълнени дупки в земята

    Коментиран от #22

  • 5 Пълен провал на рашаните

    24 70 Отговор
    Пекин и те биха шута на фашистка раZZия ,изтеглят от раша хуавей
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българин

    25 75 Отговор
    Путлер май ще сложи точка само на Руската федерация
  • 8 Вова

    18 68 Отговор
    Когато целите не са обявени, всеки провал може да се поднесе като успех.

    До момента РФ търпи пълен провал на всички фронтове. Тотална загуба на хибридната война, хленчене по медиите, идеологически провал в представянето пред света. Само ватниците продължават да се самонадъхват, но и това ще е до време.

    Коментиран от #33, #64

  • 9 Летописец

    74 17 Отговор
    Прав е Рябков ! А глутницата "колективен запад" на практика започна война срещу Русия , като въоръжава украинските я клоун-психопат .

    Коментиран от #18

  • 10 Софиянец

    23 66 Отговор
    Точката ще я сложи НАТО скоро, спете спокойно деца - комунизмът си отиде

    Коментиран от #68

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вова

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Жокера":

    Ми оди у друг, Баце!
  • 15 Дедо ми казваше:

    11 0 Отговор
    Кучи,дет ни мой да лай и влък,чи и мечка биля ша привика у кошерта ти,пази Боже!
  • 16 Точков

    50 10 Отговор
    А, е това вече е приказка ясно и точно ! Другите наоколо само да гледат как ще стане работата ,и никой да не се бърка на РУСНАЦИТЕ ,че нали знаят как е малко се намесиш -маймун ставаш! ПУТИН бръсне без сапун.
  • 17 ихтамнет

    15 45 Отговор
    Демек Русия е терорист и окупатор който създаде войната само ,за да открадне още територии.
  • 18 Вова

    16 56 Отговор

    До коментар #9 от "Летописец":

    Кой е започнал войната вече не е важно. Това беше преди повече от сто дни, забравено е.

    Колкото по-бързо РФ се разпадне, толкова по малко загуби ще претърпи.

    Коментиран от #37, #54

  • 19 защо

    51 6 Отговор
    нашите демократични медии не пишат,че вчера са застреляни в гръб 32 украински войника,тръгнали с бял флак да се предават от бандеровци???

    Коментиран от #42

  • 20 Жокера

    12 3 Отговор
    И да ми махаш коментарите, истината е една. Имате личностно разтройство и проблеми в детството!
  • 21 Поредния руски провал

    12 46 Отговор
    рашките пак ще бягат преоблечени като жени,както навремето в Афганистан,тогава бяха победени от някви облечени с чаршафи по джапанки, въоръжени с прапава лопата и ножове

    Коментиран от #39

  • 22 Теле

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    А колко са укрите
  • 23 ИНЖ

    10 36 Отговор
    Комплексарщина, която ще струва скъпо на РФ. Но най-важното е, че разкри престъпния си характер.
  • 24 Матей

    38 6 Отговор
    Така или иначе на запада ще му се наложи да преглътне загубата, колкото по се бавят, толкова ще им е по-трудно. Жалко само за повечето жертви

    Коментиран от #28

  • 25 матадор

    10 33 Отговор
    А нас не ни интеруват руските мародерски цели. Искаме свобода и разбирателство между народите . Русия не разбира това , тя е като диво животно, което трябва да се социализира , ако не успее следва евтаназия .

    Коментиран от #55

  • 26 Ами ...

    2 10 Отговор
    Приказки.
  • 27 ДОСТ

    20 8 Отговор
    АКО ТРЯБВА ЩЕ ИДЕМ ДО ПОЛСКАТА ГРАНИЦА. МАЛКО И ТЕ ДА ПЪЛНЯТ ПАМПЕРСИТЕ. ПЪК СЛЕД ТОВА ЩЕ МИСЛИМ ДО КЪДЕ ЩЕ ОПЪВАМЕ ЧЕРВЕНАТА МРЕЖА. НИЕ ПО-СИЛНИ, ЗАТОВА НИЕ РЕШАВАМЕ.
  • 28 Ами ...

    4 17 Отговор

    До коментар #24 от "Матей":

    Каква точно загуба ще преглъщане Запада, отче Матей? 😀

    Коментиран от #65

  • 29 го шо

    12 1 Отговор
    заглавието казва всичко. точка.
  • 30 9*19мм

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Точката е по средата":

    Обичаш афроамериканци,нали джен….дер?!
  • 31 кирил

    4 15 Отговор
    до разпада на рашастан
  • 32 ха сега де!

    7 13 Отговор
    " Москва е готова да защитава до смърт позициите, които е заявила в началото на войната. Това заяви в сряда заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в ефира на местна телевизия, предава ТАСС. "

    Добре, че Путин е в кома защото ако чуе какво говори този, моментално го праща в архипелага Гулаг. То бива, бива самоинициатива, но това вече е своеволие. Никога Путин не е обявявал начало на война, а който говори за такава е най големия престъпник и предател на руската федерация!
  • 33 9*19мм

    28 4 Отговор

    До коментар #8 от "Вова":

    Страшен провал да знаеш,за 100дни,си приватизираха 1/3 от славната Усссраина.

    Коментиран от #61

  • 34 Мдаааа...

    17 3 Отговор
    Както САЩ си играят с огъня, може и да изгорите.
  • 35 кортес

    4 18 Отговор
    от русия ще остане москва и околията, московията от 15 ти век
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 9*19мм

    29 3 Отговор

    До коментар #18 от "Вова":

    В грешка си! Вижда се разпада на ЕС,не на РФ.
  • 38 Да знаете

    3 25 Отговор
    Вие все още не сте разбрали какво се случва. Украинската победа се надига, героичната съпротива на украинския народ срещу евраZийската орда превърна Украйна в лидер в свободния свят. И тя ще решава съдбата ви.

    Коментиран от #41, #56

  • 39 Кабул

    17 3 Отговор

    До коментар #21 от "Поредния руски провал":

    Ти тъп ли си или се правиш изгледай филмите как си тръгнаха руснаците и
    как американците не се излагай даже
    ги даваха по телевизията ама извинявай ти не си бил роден Лек ден
  • 40 Катъра на хана

    1 22 Отговор
    Рашистите сега вият да не дават на Украйна , далекобойно оръжие хахаха .защо ли бе орки такива ,че иначе още по голямо дърво ви чака . Не е като да крадете парфюми.

    Коментиран от #43

  • 41 любопитен

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да знаете":

    Къде ти е ризата с дългите ръкави?
  • 42 Митраджия

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "защо":

    Вярва ли някой ?
  • 43 Хахаха

    22 2 Отговор

    До коментар #40 от "Катъра на хана":

    Ами ,, вият," защото на челото на Украйна стоят ето такива, като теб. Не знам кого обиждам - теб или тях.
    Ще ударят някой град в Русия от безмозъчният, а ти ще ревеш на глас след това. Русия мисли за оцеляването на света.

    Коментиран от #51

  • 44 От страни

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Точката е по средата":

    Като гледам си майстор по наемането на афроамериканци и то за какви работи - не се издавай така...
  • 45 Пусин

    24 2 Отговор
    Ако скоро не се предадат, скоро от Украйна няма да остане нищо ! Сваляй гащите Зеленски !
  • 46 Машала

    3 16 Отговор
    Тя на Русия, ако питаме вас и трябва излаз на Атлантика! Едно е ясно - историята и хората ще ви съдят! Фашизмът е обречен! Ще си отидете безславно като Хитлер! Чудя се как Руснаците го позволиха отново. Как забравиха сатрапа Сталин, избил повече руснаци от самия Хитлер. Жалки подобия на хора сте!
  • 47 Въпрос

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Матрософ":

    Това ли пишеше на листчето което получи от американския посланик? Гледай да не объркаш нещо, че ти замина кариерата.
  • 48 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Точката е по средата":

    ама пробва ли го преди това?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ха ха

    1 10 Отговор

    До коментар #43 от "Хахаха":

    Да, бе... досега сякаш нямаше ударени градов в Русия... Хайде, леко с пропагандата. Ще отрежат мераците на Путя за Змийзския остров из корен... И други мераци ще изрежат в Донбас и Херсон...
  • 52 Точката е след превземането на крим

    1 8 Отговор
    От Украйна. Рано или късно ще стане
  • 53 ПУТИН В ШОК

    1 9 Отговор
    Точката я влага НАТО.
  • 54 ШАЛТЕТО

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Вова":

    Надай се .....на пияна жена.....Ще ти се разпадне главата.
  • 55 ШАЛТЕТО

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "матадор":

    ......ум патки пасе!
  • 56 ШАЛТЕТО

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да знаете":

    Блажени,блажени са лудите и вярвашите!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ШАЛТЕТО

    7 1 Отговор
    Дните на гъгнещият клоун са преброени!Слава цоцаина!Бум!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 64 КМ КОЛОНА В НЕБИТИЕТО

    1 4 Отговор
    Путин го е шубе от колоните......мъчи се с малки отряди
  • 61 Вова

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "9*19мм":

    1/3 от територията на Украйна?

    Ти картата на Украйна виждал ли си я?

    Коментиран от #63

  • 62 Мишел

    5 2 Отговор
    Русия ще спре специалната операция когато може да вземе всички области с преобладаващо рускоговорящо население . Дотогава тя трябва да е постигнала споразумение с Унгария, Полша, Румъния и Словакия за разделянето на останалата част на Украйна. Това разделяне ще осигури както денацификация без участието на Русия на останалата западна част на Украйна, така и признаването на Крим, ДНР, ЛНР, и другите републики от Новорусия.
  • 63 9*19мм

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Вова":

    Да виждал съм я! Говоря за градове,индустрия и пристанища. Не за нивя и стърнища. А сега погледни я ти и се актуализирай.
  • 64 Роко Сифреди

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Вова":

    Много си далеч,миси.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 До всички заблудени

    5 2 Отговор
    Вие още ли не сте разбрали, че Русия никой и никога, ама никога не може да победи. Другото е само колосални разходи и жертви за галактични интереси.
  • 68 Банишора зона б18

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянец":

    СЛАВА ВЕЛИКОМУ НАРОДУ ПОБЕДИТЕЛЮ...БОЙ ПО АМЕРИКАНСКАТА КАСКА ДОКАТО МЪРДАТ .ВИДЕХ ДО КЪДЕ ВИ ДОКАРА В НРБ ВЕЛИКАТА ДЕМОРАТИИИА И КАПИТАЛИЗЪМ ..ОТ 9 МЛН ..4 ...В СПОРТА ЗЕРО ..ВСИЧКО В КАНАЛА ..ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА 55 ГОДИНИ И НЕКРОЛОЗИ НАВСЯКЪДЕ ..И ПЛАЩАНЕ НА ДОКТОРИ ЛУДИ СПЕСТЯВАНИЯ
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания