Last news in Fakti

23 Юни, 2022 15:03 2 816 18

С нечовешка жестокост: сексуални насилия над деца и бебета

  • сексуално насилие-
  • секс-
  • деца-
  • бебета-
  • жестокост-
  • германия-
  • педофили-
  • педофилска мрежа

Бруталността на насилниците често е чудовищна и изненадва дори криминалните комисари

С нечовешка жестокост: сексуални насилия над деца и бебета - 1
Снимка: Shutterstock

Поредица от случаи на сексуално насилие над деца бяха разкрити в Германия. Дигиталните мрежи и платформи улесняват разпространението на сексуализирано насилие. Само на един месец е било най-малкото от 12-те деца, които 44-годишен мъж от Вермелскирхен, близо до Кьолн, е насилвал сексуално, докато е работел като детегледач. В някои случаи издевателствата са продължавали с години. Полицията го е арестувала в момент, в който си обменял с други заподозрени от педофилска мрежа снимки и видеоклипове с насилие над бебета, малки деца и деца с увреждания.

Началникът на полицията в Кьолн Фалк Шнабел казва, че не е вярвал, че подобно нещо е възможно. "Досега не съм се сблъсквал с такава нечовешка жестокост и бездушно безразличие към страданията на малките деца, към тяхната болка, плач и очевиден страх", казвай той.

Разследванията за други потенциални жертви и заподозрени от същата педофилска мрежа продължават. Това е само последният от поредицата подобни случаи с престъпна мрежа от извършители, разкрити в Северен Рейн-Вестфалия.

Сексуалното насилие в мрежата

Прокурорът от Кьолн Маркус Хартман казва, че от юли 2020 г. досега са били образувани предварителни производства срещу близо 9900 заподозрени. Криминалните служби и местните прокуратури от германските провинции преценяват кога е нужно да се действа незабавно. Ако има данни за актуално насилие над деца, се действа "в рамките само на няколко часа", посочва Хартман.

Полицейската статистика сочи, че броят на разкритите случаи на сексуални насилия срещу деца се увеличава от години. Маркус Хартман би желал да има повече международно сътрудничество и правна помощ в тази сфера. Форумите на престъпниците в мрежата не са национални, а международни. Фактът, че проследяването на принадлежността на IP-адресите е възможно само в рамките на седмица, затруднява успешните разследвания. Министърката на вътрешните работи на Германия Нанси Фейзър обяви, че ще се бори за удължаване на срока за съхраняването на данните.

Какво затруднява разследванията

Децата често остават "подвластни на своите мъчители в продължение на месеци и години, често в собственото си семейство или близкото обкръжение“, подчертава Керстин Клаус, която отговаря за случаите със сексуално насилие. Колко голям е броят на нерегистрираните престъпления? Със сигурност е многократно по-висок от известните, смята тя. Две трети от всички разследвания обикновено се прекратяват, поради невъзможност да се съберат категорични доказателства.

Във Вермелскирхен са иззети повече от 30 терабайта данни. Един терабайт се равнява на купчина хартия с височина 25 километра. В помощ на разследващите се използва и изкуствен интелект. Над 90 процента от изображенията на детска порнография биват правилно разпознавани, посочва Хартман. Така разследващите могат да направят бърз преглед на големи количества информация. Но в крайна сметка отново се опира до нуждата от човешка преценка.

Хора от най-близкото обкръжение

В миналото на разказите на жертвите за сексуално насилие често никой не е обръщал сериозно внимание. Днес това вече не е така. Фаталното е обаче това, че подобно насилие над децата обикновено се упражнява от хора в тяхното най-близко обкръжение - семейството, съседите, приятелския кръг. Предполага се, че във всеки училищен клас има поне едно или две деца, които са преживявали подобни издевателства.

"Сексуалното насилие над деца има толкова по-лоши и по-дълготрайни последици, колкото по-малки са били те, когато са станали обект на престъпление. Това е най-голямата катастрофа за тяхното развитие", казва психоаналитикът Матиас Франц пред ДВ. Емпатията към другите обикновено се развива до шестгодишна възраст. "Много от извършителите не са изпитвали емпатия като деца. Нуждаем се спешно от повече изследвания по този въпрос. Какво не е наред с тези хора? Как те са станали такива? Може ли това да се лекува?", пита психологът.

Автор: Андреа Грунау


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    30 1 Отговор
    Срещу маниаци!

    Коментиран от #3

  • 2 ГЕНАДИ ОТ КАЗАНЛЪК

    6 7 Отговор
    и нашия редовен юзър от град козлудуй като малък е изнасилван от дядо си и вуйчо си , дори мисля и комшията се е възползвал, затова сега е толкова въртогалв
  • 3 АХМАТ СИЛА

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Съжалявам че Ислямска Държава падна. Там на такива им отделяха главата от раменете.

    Коментиран от #5

  • 4 Дъ-Ге

    24 0 Отговор
    Нямам думи. Без коментар!!!
  • 5 Дъ-Ге

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "АХМАТ СИЛА":

    На такива първо и отделяха нещо друго на един дръвник на площада пред насабралото се множество, което чака възмездие. После преди да умре от кръвозагуба му резват тимберицата.
  • 6 И после

    22 1 Отговор
    говорите, че Русия била прокълната, нали?
  • 7 И тези учат света

    24 1 Отговор
    Фашисти.,..
  • 8 Саки

    29 1 Отговор
    Работил съм в Кьолн. Много от германците там са с психични отклонения. Стоят си сами в къщите, събират наеми и от това живеят. Но понеже са самотни ,това им избива в извратени начинания. Като цяло са доста кофти хора.

    Коментиран от #12

  • 9 53261

    24 2 Отговор
    Точно ТОВА е "цивилизованият запад" към който ни набутаха. Такива извратени изчадия са от край време и по-зле стават. Нищо добро не очакваме от тия изчадия адови! Това е истината.
  • 10 сила

    14 0 Отговор
    прокурор Борислав Джамбазов......заинтересувайте се от неговите профили и контакти.....Германия е далече , в София сме
  • 11 кофти разбира се

    23 0 Отговор
    Пропагандата много добре си мълчи за хроничните недъзи на големи западни страни - педофилията в Германия и някои католически държави и убийствата на десетки мирни хора в училища, църкви и т.н. в САЩV
    Сакън да не се споменава.
  • 12 56323

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Саки":

    Абсолютна истина! И не само германците, а и холандците, датчаните, а да не говорим за норвежците. Тия са може би най-извратените. Абе целия западен свят е изчекнат, никаква ценностна система. Нищо общо нямаме с тях и надявам се, никога да нямаме. Там е тотал щета.
  • 13 така е

    11 2 Отговор
    Англосаксите са жестоки и кръвожадни. Всичко на запад от Линията Кързън да си оди...
  • 14 Стършел

    12 1 Отговор
    Това не са хора и не трябва да се отнасяме с тях като такива! Задължителна кастрация-незабавно и останалото затворниците си го знаят! Чул съм, че в затвора на такива изверги не се прощава!
  • 15 Дед Мароз

    12 1 Отговор
    Вижте се. Извратена нация а тръгнали да разпространяват демокрация.
  • 16 Хахаха

    2 10 Отговор
    Русия о Китай са рай за педофилската мафия. Тия неща там даже не се разследват. Да пребиеш жена в Русия не се пррслрдва, камо ли някаква педофилия
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Раданч Татлъту

    1 1 Отговор
    Германците и австрийците са убави хора,не мое да бъде!🚾🚻🚾
Новини по държави: