Last news in Fakti

26 Юни, 2022 05:17 2 098 22

Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“

  • русия-
  • беларус-
  • ракетни системи-
  • владимир путин

Доставката ще се осъществи до няколко месеца

Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще снабди Беларус със системи „Искандер-М“, обяви днес руският президент Владимир Путин по време на предавана по телевизията среща с беларуския държавен глава Александър Лукашенко в Санкт Петербург, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Доставката ще се осъществи до няколко месеца, добави Путин.

„Искандер-М“ е мобилна управляема тактическа ракетна система с обхват до 500 километра. Ракетите могат да носят конвенционални или ядрени бойни глави.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    46 25 Отговор
    И двете партии от Конгреса на САЩ внесоха проекторезолюция, която ще определи действията на руските войски в Украйна като акт на геноцид. В резолюцията законодателите подчертават, че руската армия в Украйна атакува цивилното население и извършва директен обстрел на родилни домове и лечебни заведения. Сенатът на Чешката република , Сенатът на Канада , Парламентът на Естония и Саеймата на Латвия вече официално признаха руските престъпления за геноцид . Същите решения бяха взети от Литва, Ирландия, Канада и Обединеното кралство.

    Коментиран от #2, #8, #11

  • 2 Хахаха..

    37 37 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Събрали ми се няколко нули,казали "това е геноцид" и почнали да слагат табелки в Историята.Чудо голямо какво е казало куцото муле,сборът от сто нули винаги е равен на нула!

    Коментиран от #3

  • 3 Николенко

    29 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха..":

    Ан маека ит подкада . Боклик
  • 4 оня с коня

    15 7 Отговор
    Традиционно Оскъдна и Едностранчива Информация относно Действията на Русия.Не става ясно от Статията 1/Това ПРОДАЖБА на Ракетите ли е на Беларус и Каква е цената?2/Употребената дума "Снабдяване" означава ли че Ракетите са си Руска собственост и под Руско командване,а е "Снабдена" просто Територията на Беларус с Тях на основание скорошното Споразумение между двете Страни за Ползване на Руска територия от Русия за Военни цели?И последно 3/Ще бъдат ли използвани тия Ракети във Войната с Украйна и КОЙ ще дърпа спусъка им - Путин или Лукашенко?

    Коментиран от #7

  • 5 Фалирали усраняци

    18 26 Отговор
    И от къде ще ги вземат тия искандери, пияните отпадаци?

    Коментиран от #15

  • 6 мдаааа

    19 8 Отговор
    И от къде?!!!!
    Нали им се били свършили?!!!
  • 7 Мдааа

    27 10 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    И още едно! Това означава ли, че НАТО може да напада без предупреждение, след като Русия разполага ядрено оръжие на границата с НАТО? Понеже това беше уж причина на Путин за нападение на Украйна!

    Коментиран от #9

  • 8 мдаааа

    29 12 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И как трябва да бъдат определени САЩ... мироопазващи , мироналагащи, хуманни, свръхдемократични, миролюбиви с употребените от тях единствени в света ядрени бомби в Япония, БОВ, ЛСД, химия(н@п@лм) във Виетнам, обеднен уран в Сърбия, Либия, Ирак, Афганистан, Сирия и т.н. по света където са плъзнали и с какви ли не употребявани от тях специални ОМП!!!
    И за тези си деяния и дума не става и не ставало за наказания и СЪД!!!
    А ако ще има международен съд то за руснаците няма да има място и не могат да се доредят в залата от толкова много американски „хуманитари" и „миротворци", а все пак то трябва и ред да има, ЯНКИТЕ са от години кандидати за това събитие и са по напред в класацията!!!
  • 9 любопитен

    16 7 Отговор

    До коментар #7 от "Мдааа":

    Каква била причината за нападението над Окрайна? Я пак? Какво ядрено оръжие те гони?

    Коментиран от #10, #21

  • 10 Керът

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "любопитен":

    Недей така, виж изказвания на коня, песа и пияната Маша (Лавров, Захарова, Песков) от края на миналата, началото на тая година. Щете глоби Мутростакановна за отклонение от официалната позиция... 🤣🤣🤣🤣
  • 11 АКО БЯХМЕ УМНИ

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    И БЪЛГАРИТЕ ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ТАКИВА!

    Коментиран от #12

  • 12 Керът

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "АКО БЯХМЕ УМНИ":

    Какви? Нарисувани на мултик л, русоробче?
    😁😁😁😁😁

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Васил

    7 4 Отговор
    Ще ги снабди ама с телевизори защото Рашистката пропаганда най добре се продава.
  • 15 Гогогогогог

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Фалирали усраняци":

    От твоето д там има много черни афроамерикански ракети всяка вечер по няколко .А бе скъпа за кой път ще те шият в Пирогов
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иво

    8 7 Отговор
    От тази новина потрепарах от ужас. Джуджето ще дава ядрени ракети на верния си пудел Лукашенко. Смешници. Знаете къде да си сложите ракетите. 🚀🚀🚀🚀🚀
  • 18 Голем смех

    8 5 Отговор
    Двама изкуфели дъртаци си играят с ядрени играчки. Опазил ни Господ ...
  • 19 орво

    4 3 Отговор
    Като за начало е добре тези ракети са много точни с 3 м най-много отклонение от целта . След което ще има нужда от усъвършенстваните ракети СС-18- СС-20 и естествено Воевода. Към тях ще добавят и красавиците Топол и Топол- М. Те ще бъдат "достатъчни "за "цивилизованата " Европа. За Англо-американците имат специален " подарък" "Посейдон" Циркон" Синеvа " и " Булева" най- скъпият и най-хубавият е САРМАТ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мдааа

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "любопитен":

    Ми каква е причината? Прочети по-ранни статии и изказвания! Те причините станаха, като цяло много защото няма нито една истинска. Но едната беше, че НАТО се готви да разполага ядрено оръжие в Украйна и Русия била заплашена и трябвало да нападне! Ръйш ли, била принудена! Та за това питам, сега НАТО също ли ще е принудено да нападне?
  • 22 АЛЬО

    2 0 Отговор
    Айде давай им ги,и да изтрелвате Лукашенко с тях!А със Сърмата може да увиеш Медведев и да го запратиш във вечният космос,че ни писна от жалките му изказвания!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания