Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Юни, 2022 14:29 1 901 6

Индонезийският президент пристигна в Украйна

  • индонезия-
  • президент-
  • украйна-
  • русия-
  • посещение-
  • зеленски-
  • путин

След това ще замине за Русия, където ще се срещне с руския президент

Индонезийският президент пристигна в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Индонезийският президент Джоко Видодо пристигна на посещение в Украйна, което има за цел да помогне за възобновяване на мирните преговори между Русия и Украйна и да проучи възможностите за освобождаването на износа на зърно към международните пазари, предаде Ройтерс. Видодо и съпругата му пристигнаха в украинската столица Киев с влак, отбелязва сайтът на индонезийското президентство, съобщи БТА.

Тази година индонезийският президент е ротационен председател на планираната за ноември среща на Г-20. Той е и един от шестте лидери, които ООН обяви за „шампиони“ на Глобалната група за реагиране при кризи, която беше формирана в отговор на заплахите от глад и бедност, предизвикани от войната в Украйна.

Индонезийският лидер заяви, че се е ангажирал да се справи с нарастващата продоволствена криза и с проблемите с увеличаващите се цени на енергията, след като украинският конфликт доведе до недостиг на храни и енергия и до инфлация в много страни. Преди войната Украйна беше един от най-големите доставчици на пшеница за Индонезия.

Видодо ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, а след това ще замине за Русия, където ще разговаря с руския президент Владимир Путин. Индонезийският президент каза, че ще призове Путин да приеме спиране на огъня.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    12 11 Отговор
    за какъв мир говорит тоя, НАТО каза само военна победа а Песков рече до довечера спираме ако Зеленски се обади по телефона.

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 8 Отговор
    дано от индонезия са му донесли качествена дрога на тоя наркоман че напослък голям проблем
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 7 Отговор
    Украйна беше към Русия! Значи признавате нейното отделяне от Русия, финансирано и подготвяно от САЩ, защото такава е волята на народа, но не признавате части като Крим, Донецк и Луганск, които не искат да са част от Украйна! Пак волята на народа! Нещо аршина ви много двоен! Не знам как Европа стои зад тази лъжа и пропаганда! Не знам и как има толкова прост народ, за да се замисли над фактите, а чака пропагандата да му направи такива!

    Коментиран от #6

  • 4 СПИРАМЕ

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    АКО ЗЕЛЕНСКИ СЕ ОБАДИ ПО ТЕЛЕФОНА И СЕ ПРЕДАДЕ

    АКО ОБИЧАШ!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    До 3 ком -другар -я кажи и за беларус Казахстан и другите -путин и тях ли ще си взима
Новини по държави: