Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юли, 2022 19:47 1 443 42

Зеленски зове за ускорено приемане на Украйна в ЕС

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • ес-
  • европейски съюз-
  • членство

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за ускоряване на процеса за приемане на страната му в Европейския съюз

Зеленски зове за ускорено приемане на Украйна в ЕС - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за ускоряване на процеса за приемане на страната му в Европейския съюз, съобщава Би Би Си. По думите му процеса за членството не трябва да отнема години или десетилетия.

"Трябва да извървим този път бързо", каза той и добави, че атаката срещу Одеса е засилила спешността за присъединяване към ЕС.

"Призовавам всички, които заемат държавни постове, да възприемат своя дълг, работата за членство в ЕС, като битка на първа линия за нашата държава, за Украйна, за вас и мен", каза украинския държавен глава.

"Трябва да работим по подготовката за присъединяване към ЕС със същата интензивност и отговорност, която влагаме в подготовката за кандидатурата.", добави Зеленски.

Припомняме, че ЕС даде статут на кандидат-членове на Молдова и Украйна през изминалата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    48 1 Отговор
    ЕС: твърдо НЕ!
  • 2 55112

    41 2 Отговор
    Краварския слуга и ползвател на бели прахчета реди поредните небивалици! Червенаки да те няма, разкарай се, ходи реви на бай дън!
  • 3 Свят без граници..

    41 1 Отговор
    Това разми понятията..Европа няма ясни контури вече.Но ако укрите влязат в ЕС,все едно Факултето да се премести в центъра на София и столицата трябва да се прехвърля отново в Търново.Всичко се окарикатури..
  • 4 Зелен

    35 1 Отговор
    Зеленски иска в ЕС за да може НАТО да се намеси във войната и да изпрати вофйски, защото неговата не иска да се бие вече за него
  • 5 Хахаха

    31 1 Отговор
    Този на кое небе е ????? Неговият съветник вече намеква за обединение с Русия

    Коментиран от #30

  • 6 смешно е

    23 1 Отговор
    Още утре влизате !
  • 7 Крайна и Македония

    23 1 Отговор
    нямат място в ЕС.Да се успокоят и да пробват в БРИКС,поне няма да се греят с борови шишарки и клечки от гората..
  • 8 Синьожълтия

    24 1 Отговор
    Стига е зовал ! АМАН !
  • 9 Tърновец

    19 1 Отговор
    Преди няколко дена журналистка от БНР
    информира че в Украина живеят милиони Евреи
  • 10 ТОЯ ДОКОГА КАДИРОВ ЩЕ ГО ДЪРЖИ

    16 1 Отговор
    С ТАЯ ВИСОЧИНА ? ПО ЩЕ МУ ОТИВА ДА СТАНЕ МАЛКО ПО НИСИЧЪК !
  • 11 Бързак

    20 1 Отговор
    Не ускорено ,светкавично трябва да е ,че като те гледаме какъв ти е хала , на които сам си се нанизал! Айде за тебе на никой не му пука , ама тия хора дето ги изтъпани на унищожение и главния виновник си ти!
  • 12 Кикимора

    27 1 Отговор
    Какъв ЕС?! Те нямат граници, водят война, руските войници и тях ли ще приемаме?

    Коментиран от #13

  • 13 Хихихи..

    27 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кикимора":

    Те руските солдати май ще влязат в ЕС преди укрите..
  • 14 Хаха

    4 22 Отговор
    Русофилите в България реват България да излезе от ЕС и НАТО... Това е,че не мислят нищо добро за България и българския народ. Хора от цял свят искат в ЕС, всеки се стреми да живее е една европейска общност, защо според вас нашите русофили искат ние да излезем от ЕС. Такива хора според вас доброто на България и българите ли мисли

    Коментиран от #15, #16, #18, #20, #32

  • 15 пппп

    24 3 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    Абе иди ото, я кажи какво се промени в България от 2007 година досега ?? Изминаха 15 години от както сме в ЕС и вместо да сме дръпнали на пред стана по голяма мизерия?? Кьорав ли си или ди ска пан еврейн ??
  • 16 Като сме в ЕС

    30 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    да не сме влезли в Рая? Преди,когато бяхме в СИВ се живееше в пъти по-човешки,по-нормално и по-смислено,сравнено със сегашния мизерен Прайд!

    Коментиран от #26

  • 17 Българин

    12 5 Отговор
    Харесвам го, разбирам доколкото е възможно ситуацията, пред която е изправена Украйна, но малко взе да прекалява.

    Знаем, че имат нужда от ЕС, но макар и другите кандидат-членки нямат? Направете си реформите нужни за това както всички друхи, следвайте каналния ред и няма проблеми. Не може най-корумпираната страна в Европа след Русия да се даде достъп до ЕС без промени. Съжалявам, но това е истината. Първо борба с масовата корупция, тогава ЕС.
  • 18 Хо,хо

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    Че ти Англичаните ще ги изкараш по прости от Европейците ли за дето се изтеглиха и само спечелиха от членството си в Евро блатото ,знаеш ли колко малко им трябва на доста държави да се отърват. За какъв Евросъюз говорите изобщо!

    Коментиран от #23

  • 19 хаха

    26 0 Отговор
    Този нашмъркания пак се е превъзбудил.
    Май не видя какво каза... и каква физиономия направи Шолц, когато го попитаха какви гаранции ще дадат на Украина!
    Ако го беше видял, веднага би разбрал с осакатеният си мозък от дрога, че това беше смъртната му присъда.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 пппп

    23 0 Отговор
    От 2 седмици насам в столичния кавартал Подуяне се настаниха група украинци с две нови S - Klasse Мерцедеси и един нов Майбах с украйски регистрации !! Тия защо не се бият за Зеленски, а са оставили бедните украински момчета насила да се бият заради тия с Майбасите и ЕС класите !
  • 22 ЗЕЛЕНИЯ ГО ЛЪЖАТ ЗА ЕС - ПРИЕМАТ ЛИ ГО

    14 0 Отговор
    ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЧЕ СА ПРИЕЛИ РУСИЯ В ЕС И НАТО .......... ТО НЯМА ЛОШО АМА И В ЕС НЕ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ КОЛКОТО ИЗГЛЕЖДАТ НА ПРЪВ ПОГЛЕД ! ЕС СА ЕМАНАЦИЯ НА МОШЕНИЦИТЕ - ТОВА ТРЯБВА ДА СИ ИЗЯСНИ ТОЯ ЗЕЛЕНЧУК БАНДЕРСКИ !
  • 23 Хахаха

    1 12 Отговор

    До коментар #18 от "Хо,хо":

    Къде сравняваш Великобритания с една България....не ти ли е достатъчно името й,Велика Британия под крилото й са Нова Зеландия, Австралия,Канада....къде си тръгнал да се сравняваш с Велика Британия...А иначе добре помним глада и мизерията преди да влезем в ЕС

    Коментиран от #34

  • 24 Соломон

    20 0 Отговор
    САЩ, ЕС и НАТО са абсолютна КОМЕДИЯ през последните месеци.
    Не бих се УЧУДИЛ, ако ПРЕДСТАВЯТ ДОКУМЕНТ, че Украйна, е ПРИЕТА за ЧЛЕН на ЕС преди 1 година и Русия с военната си операция в Украйна е ОБЯВИЛА ВЕЧЕ ВОЙНА на ЕС ! :)
  • 25 От страни

    10 0 Отговор
    Бърза човека, щото още малко и няма да има кво да приемат. Па то откак русняците приберат южна и източна Украйна то на десния бряг не остава нищо. Ама НИЩИЧКО!!! В Украйна са три "басейна" "въглещния" в Донбас, "железо-рудния" в Кривой Рог и "черноморския" Одеса и крайбрежието. И трите са изгубени вече или почти както за брега на морето. А освен това всичката атомна генерация е пак тук. Централна и западна Украйна няма нищо осен сено и "рогули" (техните "селяци", не бъркаме с селяните).
  • 26 Хаха

    1 12 Отговор

    До коментар #16 от "Като сме в ЕС":

    Да в Рая сме.....ако не вярваш питай руснаците. Бъди сигурен, че откак сме в ЕС живеем много по добре от руснаците,а такива като вас искат българите е блатото. ....и другото откак сме в ЕС няма режим на тока,а когато бяхме с Русия, когато бяхме в СИВ във всяка къща на стената висеше газена лампа и имаше режим на тока

    Коментиран от #38

  • 27 Дзверцов

    2 8 Отговор
    Приветствам! Украйна трябва да бъде източната шенгенска граница. А гривната сменена с евро, едно към едно. Киев да поеме следващото председателство след Чехия. Отказваме се от евро средствата за възстановяване в полза на Украйна и правим "Швейцария" под носа и за ужас на руснаците.

    Коментиран от #31

  • 28 БАНДЕРОВЕЦА ИСКА БЪРЗИНА В ПРИЕМАНЕТО ..

    6 0 Отговор
    ...............................................................................
  • 29 Тъпан

    3 0 Отговор
    Тъпан приемат ли Окрайна значи че обевяват война на Русия.
  • 30 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Ако говориш за ЛЮСЯ (женско име) АРЕСТОВИЧ - той е зает - сложил си е хубава рокля, червила, сенки, парфюми и се върти пред огледалото......Такъв е. Обаче гласът го издава - кдин бас та тонколоните се късат.
  • 31 КАКВОТО И ДА ПРАВИ ЕС НЕКА ПИТА ПУТИН

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дзверцов":

    КАКВО МИСЛИ ....... ПОСЛЕ ДА НЯМА ................ ЩО ЛИТНАХА ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ ! А АКО ЕС ТОВА ИСКА ОЩЕ УТРЕ ДА ПРИЕМЕ ТОЯ ФАШИСТ В НАТО И ЕС !
  • 32 От страни

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    Такива като вас не са усетили още хватката на гърлото щото ЕС е в криза ама като мине кризата ще те видим. Как си спомняш детската градина? Вкусна храна, леличките и креватчето? Майка ти като те прибира си бъьре с учителката за успехите ти? Детската е хубава сграда? Там няма такова нещо... Водил съм племеника във Франкфурт на детската - не е за цял ден, храна не дават, почиват облечени на едни матраци, детската е в мазето на сградата и прозорци или няма или са малки.....и в тая детска е невъзможно да се уредиш.....
    Ами като дойде времето за половото възпитание на твоето дете? Ще търсиш СИБИР - гаранцияфранция. Ще молиш на колене Путин да те пусне из снеговете ама с нормална детска и нормално училище.....
    Още нищо не сме видели от ценностите.... Между друго - племеника го изгониха от градината щото е българче та сега седи в къщи и надува главата на баба си...
    щ

    Коментиран от #33, #36

  • 33 Шишо

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "От страни":

    Стига си лъгал.... детските градини в Германия са в сгради,има полудневни,има целодневни,има за няколко часа, разбира се, че им дават храна,има и след обяд къде да си оставиш детето.... немците толкова много държат на децата си нямаш и на идея, само се запитай защо в Германия детски надбавки за дете са 200 евро,а в България 20 евро. Скрий се някъде с лъжите си

    Коментиран от #35

  • 34 Матей

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    С таз разлика,че Англия им е под крилото,те я хранят и издържат. Вече им е писнало и не се знае кога ще скочат и изгонят кралицата . До сега да да я изгонили,ама не могат да го направят със сила, НАТО им пречи, ще търсят дипломатически път. Кефи и се на Англия колкото си искаш,но не забравяй,че тя съсипа Сан Стефанска България!!
  • 35 От страни

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Шишо":

    Теб няма да те пуснат да припариш до ония градини ве....И пари толкова нямаш за ония градини....Щото за германеца си унтерменш а не човек. И такъв ще останеш завинаги...

    Коментиран от #37

  • 36 Въй Въй

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "От страни":

    Племенника изгонили защото бил българче 😂😂😂,а в същото време хиляди българчета са в детските градини в Германия ,в същото време хиляди българчета са в училищата,в гимназиите сред немските дечица
  • 37 Шишо

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "От страни":

    Стига си лъгал, всеки има право да бъде в коя и да е градина,както тези 200 евро на дете са за германчето,така е и за българчето
  • 38 дончичо

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хаха":

    Хе,Хе,а сега си направи сметки колко продажници сте: При 6 шест ядрени реактора режим на тока!?!? Продажници!
  • 39 Кую

    0 0 Отговор
    Китай също.
  • 40 Гост

    5 0 Отговор
    Няма да стане, защото тогава страните, които не са съгласни, ще започнат преговори за напускане на Съюза. Няма да позволят една Украйна да ги управлява.
  • 41 Чудно!

    0 0 Отговор
    И аз зова лотарията, ама ей на, не ме чува.
  • 42 екстра

    2 0 Отговор
    Приемайте държавата ръководена от нацисти та по бърза да разберете от къде изгрява слънцето. Те още не са в ЕС а налагат мнение после няма да налагат а ще ви .... Както казва народа бития бит а .....продължението ще го усетят
Новини по държави: