Last news in Fakti

2 Юли, 2022 16:53 39 337 88

Путин постави Япония пред сложен избор

  • русия-
  • япония-
  • владимир путин-
  • решение-
  • сахалин 2

Токио ще трябва да избира между собствената си енергийна сигурност и единството на G7

Путин постави Япония пред сложен избор - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Указът на руския президент Владимир Путин за нефтения и газов проект „Сахалин-2“ поставя Япония пред трудна дилема, пише Nikkei.

Според автора на статията Токио ще трябва да избира между собствената си енергийна сигурност и единството на G7. Състоянието на нещата се усложнява преди всичко от факта, че японските компании Mitsui и Mitsubishi имат дялове в „Сахалин-2“. Освен това около 10% от вноса на втечнен природен газ в страната се пада на този проект.

Япония очаква три възможни сценария за развитие на ситуацията. Първият предполага, че Mitsui и Mitsubishi ще изпълнят условията на Москва и ще получат дял в новия оператор Сахалин-2. Те няма да имат гаранция, че ще се запази структурата на собствеността и дела на участие в проекта. Във втория случай е възможно да бъде отказано преминаване към нов оператор и запазване на дългосрочните договори за закупуване на LNG за Токио. През 2009 г. японският вносител на енергия JERA подписа 20-годишен договор за доставка на повече от 1,5 милиона тона гориво годишно по проекта Сахалин-2.

"Обикновено това не би било проблем. Такива договори остават в сила, когато собственикът се промени. Но Русия постави Япония в списъка на "неприятелски страни", така че несигурността остава“ се подчертава в статията.

Що се отнася до третия сценарий, той се счита за най-лош, тъй като тогава Mitsui и Mitsubishi ще се откажат от дяловете си в новия оператор и договорите за внос на LNG ще бъдат прекратени. За Токио това означава сериозен удар върху енергийната сигурност, тъй като ще трябва да купува по-скъп газ на спот пазара.

В резултат на това Япония е изправена пред дилема: ако страната се опита да защити интересите си по „Сахалин-2“, това ще предизвика разногласия в „единния фронт“ на страните от G7, а ако реши да се оттегли от проекта, ще бъде изправена пред сериозни прекъсвания в доставките на втечнен природен газ.

„Сахалин-2“ е нефтен и газов проект, който разработва две нефтени и газови находища в североизточната част на сахалинския шелф - Пилтун-Астохское (основно нефт) и Лунское (предимно газ). Инфраструктурата включва три офшорни платформи, съоръжение за обработка на сушата, терминал за износ на петрол и завод за втечнен природен газ с проектен капацитет от 9,6 милиона тона годишно.

Преди президентския указ операторът на газопровода беше Sakhalin Energy. Сега неговите акции са собственост на Газпром (50% плюс една акция), Shell (27,5% минус една акция), Mitsui & Co. Ltd (12,5 процента) и Mitsubishi Corporation (десет процента).


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 134 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Единството е

    147 8 Отговор
    приоритет. Ни шагу назад. Хехе.
  • 2 Зззз

    313 93 Отговор
    ХАХАХА, ама толкова се кефя .Всичките свраки с двата крака. Чакам с нетърпение рев ,вой сълзи и сополи от тъпите управляващи отвъд атлантика отвъдТихия ,а най големия вой от надупена Европа Обичам Русия безплатно русофоби..

    Коментиран от #5, #16, #29, #42, #52, #78, #79, #80

  • 3 горски

    224 42 Отговор
    Игра на шах...
    Обкръжението/икономическото/ на Русия пропадна.Скоро всеки ще се спасява сам,или ще потъва дружно със приятели и сие.
  • 4 Истината

    92 258 Отговор
    Имам чувството, че съм в РИА Новости! Япония не зависи от руска нефт и газ и всички подобни внушения са мръсна кремълска пропаганда!

    Коментиран от #12, #14, #19, #27, #35, #39, #40

  • 5 Истината

    86 240 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Русофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против
    маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски. А ти просто обичаш да лижеш руски задници

    Коментиран от #8, #11, #13, #15, #21, #62

  • 6 Абе чукнете една жица

    104 8 Отговор
    на Кики да ви обясни как се праи. Хехе.
  • 7 Мамул

    124 9 Отговор
    Либерализацията е форма на неоколониализъм воден от финансовия капитал.
  • 8 Русия ще ни спаси

    165 51 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    от деструктивните имперски амбиции на САЩ. Само те са в състояние.
  • 9 САТЪРА НА ХАНА

    127 20 Отговор
    РУСНАЦИТЕ
    КАЧИХА ЯПОНЕЦА
    ...
    НА СТЕНДА ЗА СПОРТНИ КАМИЛИ
    ...
    И МАЙСТОРА С ДВЕТЕ ТУХЛИ ЧАКА ДА СЧУПИ ЯЙЦАТА :)
  • 10 ЗАВЕЖДАЩПРОФКОМИТЕТА

    34 138 Отговор
    ДА СЕ ИЗСЕРЕМЕ РИТУАЛНО НА РУСКИЯТ УЛТИМАТУМ.УРА ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ!

    Коментиран от #18, #59

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хихихи..

    138 17 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Пишеш се все "Истината" но истината е спокойна и мъдра,а ти все кипиш от нерви и злоба,много фалшив ник си си избрал.А "Истината" е че си поредното комплексирано шорошче,времето ви изтича като еди-кво си в порцелановата чиния,затова сте толкова отчаяни и напрегнати,искрени съболезнования...

    Коментиран от #24, #44, #46

  • 13 Охо-бохо

    90 12 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Тези налудни теории които развиваш се изповядват от шепа сектанти в родствени връзки с хитлеристи от миналото.
  • 14 Някой

    139 13 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Твоето становище е пример за пожелателно мислене.
    Защо Япония да не зависи от Русия за горива? Нима има собствено производство, което да покрива търсенето? Или пък има по-евтин газ от някъде? Примерно LNG от САЩ? дали ще им стигнат доставените количества? А цената?
    Така че, РИА новости или не, реалността е една.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Е, има и умни сред тях...

    134 19 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Британският бизнесмен и бивш пилот от Формула 1 Бърни Екълстоун заяви в интервю за Good Morning Britain, че за президента на Русия Владимир Путин „все още би поел куршум“. Екълстоун, споменавайки и президента на Украйна в интервюто си напомни, че Володимир Зеленски е бил комик преди войната и че според него „иска да си остане такъв“. Бърни Екълстоун в цялото интервю демонстрира одобрение за действията на руския президент. Според него Путин прави това, което смята за правилно за страната си.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Някой

    60 9 Отговор

    До коментар #10 от "ЗАВЕЖДАЩПРОФКОМИТЕТА":

    То нвърху теб вече някой се е изходил. При това, многократно.
    Акъл не давай! Не и по този глупашки начин.
  • 19 Далече си от истината

    66 10 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Фатки припечатват статии директно от украинската агенция УНИАН/Unian. Кажи журналист и се изплюй.
  • 20 От страни

    109 15 Отговор
    Закръшиха го японците. При Путин нема лабаво. Първото му предложение е винаги най изгодно. Отказваш и всичките следващи са по лоши с всяка измината стъпка. Тия Сахалин-1 и Сахалин-2 Путин ги ошушка още в началото - при тях съглащението за разделяне на продукцията (СРП) беше в полза на ония, не ги помня точно цифрата ама беше нещо около 70/30 за Шел. Путин го направи обратното 30/70. А сега въпроса е че Шел почна да прави хохавели - намалил добива с 10% явно с цел спиране на добива...Ама при Вовата грешка няма - веднага го цакна.

    Коментиран от #61

  • 21 болен соросоид

    84 14 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    А психично здрави copосоиди има ли?

    Коментиран от #26

  • 22 Ххх

    89 14 Отговор
    Ма той тоя Вова нали погубваше Русия? Май ще им покаже , мечка мед яде ли …
  • 23 любопитен

    102 7 Отговор
    Какво прочетох? Япония е сключила дългогодишен (20г.) договор с лошата Русия за доставки на газ?
  • 24 От страни

    41 4 Отговор

    До коментар #12 от "Хихихи..":

    Казвал съм му отдавна че като е взел ника това е подсъзнателно желание да убеди себе си че е прав и пише истински неща при това че пише пълни тъпотии. А за злобата точно го забеляза - злобари са и кипят.
  • 25 Оставете Джапания

    70 8 Отговор
    Какво стана с корабите ЛНГ за България? Къде са? Тоз прокурор изобщо някаква работа върши ли? Тия вече почнаха нагло да крадат! Осъзнайте се хора! Всички вие плащате, а те ви го отнемат за лични глезотийки!
  • 26 От страни

    60 4 Отговор

    До коментар #21 от "болен соросоид":

    То самата дума звучи като диагноза от Карлуково. А па като го видиш чичко Шорош е по добре да е денем при слънчева светлина та да не се види как му светят с червено очите. Ако го видиш вечер гаранция цяла нощ кошмари...И всичките са така и Бзежински и Рокфелер - въстанието на живите мъртъвци...имаше таково филмче по видео някога...
  • 27 Шишко

    34 7 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Истината кажи на всички ти бисексуален ли си? И ако си покажи на света че това твоя живот и не се крий слагай роклята лакирай ноктите и газ
  • 28 Иванушка 🇷🇺

    129 118 Отговор
    Всяка страна има специална миризма...
    Италия мирише на пресни пици.
    Франция мирише на вино и парфюм,
    Швейцария мирише на сирене,
    Холандия мирише пикантно -
    кафе, лалета, марихуана.
    Белгия мирише на Европейския съюз,
    Люксембург - на плодово смузи,
    Германия и чехия миришат на бира.
    На продажна любов миришат Малдивите.
    Бразилия мирише на секс и танци.
    Чай и препечени тостове лъхат от британците.
    Щатите миришат на свободата на Америка,
    На нефт мирише пясъкът в Емирствата,
    Китай мирише на труд,
    Япония мирише на пикантно уасаби,
    В Индия Ганг смърди слабо,
    Афганистан мирише на хашиш,
    С мак е ароматизиран Пакистан,
    Колумбия мирише силно на кокаин,
    Пшеница и ръж е миризмата на Украйна,
    Мексико мирише на текила и такос,
    На ароматен тютюн мирише Куба.
    Тяло неизмито, гранива задушаваща смрад, гниене, изпарения, Разложение и кръв, и изгоряла гума. Руzия силно смърди по целия свят!
    Пиянски ругатни и миризмата на тоалетна/"сортир".- Външни признаци на Руzкия свят.
    Плътта и кръвта на плешивия ,, месия,,
    Помиришете вонята! Това е миризмата на Руzия!

    Коментиран от #31, #37, #38, #70

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Иванов

    23 75 Отговор
    Какви ги пишете Япония има голям избор и няма зависимост от Русия не само в енергетиката,точно обратното рашистите сами ще паднат в капана си.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Обществен тоалет

    42 42 Отговор
    И хората миришат. Теб те усетих от монитора, на евтин дезодорант и "бяло сладко".
  • 33 советобезмозг

    17 48 Отговор
    Нека Япония да организира референдум сред местното население за сахалинска република, след което ще може да си добива газ и петрол без участието на руснаците.
  • 34 БПФ

    66 13 Отговор
    Обезумелите бивши самураи ще страдат най-много. С тая нерентабилна икономика, с пълната липса на суровини, с дълг 270% от БВП в период на растящи лихви, пред тях има само един път: към пълен банкрут и национална катастрофа !!!

    Коментиран от #41, #63

  • 35 Ехо

    64 8 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Всички са независими, а никой не се отказва. Дори тези, който уж не ползват руски стоки ги купуват от посредници но на по голяма цена. Когато си купиш руска газ, но от американска посредническа фирма ти спомагаш за поставянето на Русия в икономическа изолация и й намаляваш приходите. Идиоти, не чисто и просто едни посредници си пълнят гушите, а ти си прицакан от където и да го погледнеш.
  • 36 Просветен илюминат

    35 5 Отговор
    Има свободна енергия и изобретатели,които с нея могат да прецакат тази зависимост и страхът да не ги ликвидира ги спират за да пуснат подобни неща на бял свят.
    Потърсете в нета по темата видео материали и вижте как като отидат да се патентоват такива изобретения удрят на камък.
    Така,че отново борбата е за контрол на масите да са зависими и да се работи за пари.
    Голямата печалба за кукловодите е контрола.
    Имат власт да печатат пари,така че те пари не искат от вас,а да сте роби.

    Коментиран от #66

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Е как така

    38 15 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Имам чувството, че съм в РИА Новости! Япония не зависи от руска нефт и газ
    🙄
    Значи знаеш повече от Nikkei, от там е преписана статията, а не от риа новости
  • 40 Ало, ало...

    35 10 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Имаше статия в сайта и заглавието гласеше Светът не може без руския нефт и газ. Бяха ползвани думите на високопоставен японец.
  • 41 До коментар

    16 3 Отговор

    До коментар #34 от "БПФ":

    И още един ХАРАКИРИ
  • 42 Део

    15 41 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Сълзите ще са май на Русия. Не бързай да се кефиш.

    Коментиран от #45

  • 43 Иванушка 🇷🇺

    53 4 Отговор

    До коментар #38 от "ПЕРО":

    Нещо пикантно си написала, ма!
  • 44 Део

    34 27 Отговор

    До коментар #12 от "Хихихи..":

    Сълзите ще са май на Русия. Не бързай да се кефиш.
  • 45 Зззз

    9 7 Отговор

    До коментар #42 от "Део":

    ХАХАХА, ама ти сериозно ли ? -иначе сарказъм ти е забележителен.
  • 46 Ронин

    54 35 Отговор

    До коментар #12 от "Хихихи..":

    Едно се знае че русофилите са мишки. С би полярно разтройство също като техния идол путлер.
  • 47 Иван

    31 25 Отговор
    Нали другия газ беше по-евтин?........Питайте овцата Просто Киро.
  • 48 Войводата

    49 34 Отговор
    Пингвина пак прави циркови номера пред света. Ще плаши японците с нефт и газ...... Ма милиционер прост те ти спряха електроните компоненти за армейските нужди дето без тях и т-72 не можеш да произведете бе ватеняци прости.

    Коментиран от #53, #55, #81

  • 49 КРАЙНО ВРЕМЕ

    32 34 Отговор
    Путин постави Япония пред сложен избор................СКОРО И НА КОЛЕНЕ !
  • 50 До всички подръжници на сатрапа путлер

    45 49 Отговор
    Никога повече руски ботуш в България няма да стъпи. ЕС И НАТО са преоритед за демокрация и достоен свободен живот.

    Коментиран от #51

  • 51 Иванушка 🇷🇺

    24 13 Отговор

    До коментар #50 от "До всички подръжници на сатрапа путлер":

    Сложих ти плюс, но си оправи правописа!

    Коментиран от #85

  • 52 Бесараб

    31 32 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Най голяма терористична мафия, това е путинска. Много руски народ иска да се избави, ми не можи. Та е мафия, уничтожва Русия
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Име

    12 6 Отговор
    Демек ще се правят много харакирита
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ще дойде есен

    26 18 Отговор
    ЦъК....цъК....Цък... За фалиралия отдавна ФаЩ ,за лакейте му , За ХИРОШИМчовците.деменцияTa баЙ Дън ни вони смело към капана които лека полека се затваря..цък..Цък.. цък.. ФаЩ скриват успешно своя фалит за сметка на всички почтени хора по света
  • 57 Павел пенев

    25 13 Отговор
    Всичко се свежда до това,че долара и еврото се признават от Русия за санитарно хигиенни нужди,но не и за разплащания.

    Коментиран от #58

  • 58 Иванушка 🇷🇺

    17 13 Отговор

    До коментар #57 от "Павел пенев":

    Аз не мога да си позволя толкова скъпа тоалетна хартия! Колко са богати Руzнаците?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 немил-недраг

    8 1 Отговор
    Едно гърне се търкаля, търкаля па си намери похлупак. Тоя се мисли за голяма работа, но всичко в този живот е временно.
  • 61 Японеца

    13 19 Отговор

    До коментар #20 от "От страни":

    Няма как Япония да го закъса. Те след 2 атомни бомби се оправиха. Да му мислят руснаците. Останалия свят ще се оправи. Алтернативи и нововъведения се правят в трудни времена, когато няма накъде. Тези игрички ще излязат през носа на твоя Вова. Стой и гледай само.
  • 62 Дянков

    24 14 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Руските мизерници ти осигуряваха газ по 43.00лв на мегават , сега братята ни от сащ по 147.00лв . Мизерниците доставяха евтин нефт , прогнозите сега до зимата над 300.00 $ мизерниците ти зареждаха АЕЦ Козлодуй , сега ще цепиш дърва , ако можеш . Мизерниците доставяха 15 000 тона уран за САЩ сега 15% от електричеството ще им спре , ама чакайте то урана не влиза в санкциите е невлиза но ние вече ви налагаме , разбра ли бе Киро .
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ХА ХА ХА

    11 3 Отговор
    ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОЙ Е ПО МИЛ ....ТИ ....ИЛИ АЗ???? ГОВОРЯ ЗА Г7 И ЯПОНИЯ !
  • 65 В.В.П.

    16 8 Отговор
    Япония са вечни тъпанари..Подлоги на сащ .Част от ядрен експеримент.Ще се молите на Путя ,пък в същото време ще крякате ,че сте в санкциите, пакет 22.
  • 66 Много точно

    11 3 Отговор

    До коментар #36 от "Просветен илюминат":

    казано! Тая секта от дегенерати, на която уж Бог е обещал земята /под това те разбират ЦЯЛАТА земя/, е направила парите цел за целия свят, докато за тях те не са цел, а средство за поробване на хората. И ето ти я цялата конспирация, дето уж я няма - световен заговор на богатите, срещу бедните!
  • 67 ивелин

    12 2 Отговор
    Преди години когато Китайците в ИТ откриха G5 Америка направи всичко възможно много страни да се откажат от използването й. ( Това е ако се върнем ХIV същото преди Ренесанса когато църквата забранявала всичко от науката до елементарното - хората да се къпят ако трябва най много на година и то веднъж защото било грях) Същото за съжаление не след години а след векове се повтаря да се приготвим от сега за зимата ако трябва и на глад и на студ .Въпросът е - Защо ? Когато преди няколко месеца всичко беше съвсем различно.

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Челябинск 30

    10 21 Отговор

    До коментар #67 от "ивелин":

    Защото т.ъпите рушляци почнаха непредизвикана и варварска война, друг довод нужен ли ти е за глобалната ситуация?!

    Коментиран от #74

  • 70 СС Вафен

    38 10 Отговор

    До коментар #28 от "Иванушка 🇷🇺":

    Бай Иване, поздравления - подкрепям те за точния изказ и коректната оценка
  • 71 Брей ...

    6 1 Отговор
    Та,те още са във война.Нямат подписан договор до ден днешен.
  • 72 Не мога да разбера

    9 18 Отговор
    Сега като махнаха 70 орки от България, кой ще ви дава Копейките другари? Ще трябва да обичате Кочината безплатно! Даже без газ, а надявам се скоро и без петрол!

    Коментиран от #75, #76

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ама не се плашой

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Не мога да разбера":

    Нашата вepбовка и заплащане е към ДъeБъ-то т.е. дедо шopoш ни плаща по 10K американеца... а другото към рашата ни е от сърце безкористно!!!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 АРИЕЦ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Обичаш е защото подобието ти на "мозък" се намира в зад....а ти !!!!
  • 79 Сергиус

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Ако чакаш сьлзи, вой, рев и сьполи, скоро ще се дочакаш. Ама това ще се обьрне, към теб или твоята семья.
  • 80 този който

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    ТИ, русофиле ...си РОБ .!.
  • 81 Кривоглед

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Войводата":

    Нещо си се объркал ми се струва. Знаеш ли откога китайците правят вече чипове?

    Коментиран от #82

  • 82 Войводата

    1 4 Отговор

    До коментар #81 от "Кривоглед":

    Да и китайците правят чипове ма какви.???. Що не купиш китайска битова техника или телефон. А купуваш от вражеските държави техника и предимно ,, мадеин джапан,, Южна Корея, който работят с японски технологии, а да не говорим за по сложни военни технологии и космическите проекти на китайците са със японски технологии и части. Ма за русофилчета само руското и китайското е наййй...... Лумпери и от техника не разбирате ма пишете
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Страхливи пияни роби

    2 3 Отговор
    Японската икономика е в пъти по голяма от тази на пияните скотове, как пияното жужето ще определя нещо, смешно и нелепо е!
  • 85 Лежал в Белене

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Иванушка 🇷🇺":

    Не разбрах ,България на какво ти мирише.

    Коментиран от #86

  • 86 Иванушка 🇷🇺

    7 1 Отговор

    До коментар #85 от "Лежал в Белене":

    Труден въпрос! Този отговор ще те удовлетвори ли? "Добър ден, Гробария, която не се вълнува📌 Със Сикаджийски крем за бръснене, със СеДеСарски син костюм. И сапунката в неделя по телевизията. Добър ден Гробария с дългото кафе, с новите кюлчета злато в първото чекмедже❕Добър ден Гробария! Добър ден Сийче, с очи, изпълнени със Сълзи❕ Добър ден ГОСПОД ГЕШЕВ! Знаеш ли че и аз съм тук❔/Перефразирана песен на Тото Кутуньо"🔳 С други думи, България мирише на мафия...
  • 87 Япония

    2 3 Отговор
    Русия се разпада.
  • 88 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 3 Отговор
    Дасвидане чибурашки
Новини по държави: