Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Юли, 2022 11:45 2 723 34

След Лисичанск руската армия насочва вниманието си към Славянск

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • северск-
  • соледар -
  • бахмут-
  • лисичанск

Руските сили се опитват да изтласкат украинските към нова отбранителна линия между градовете Северск, Соледар и Бахмут

След Лисичанск руската армия насочва вниманието си към Славянск  - 1
Снимка: Telegram

Град Славянск е новият фокус на вниманието на руските войски след превземането през уикенда на Лисичанск, съобщи украинският генерален щаб, цитиран от ДПА.

"Руснаците се опитват да овладеят селата Богородичное, Долина и Мазановка, намиращи се в посока Славянск", отбеляза генщабът в ежедневната си сводка за бойните действия.

И трите села са разположени на по-малко от 20 км в северна и североизточна посока от Славянск, на южния бряг на река Северски Донец. Украинският генщаб отбелязва, че руските войски на практика са пресекли реката, предаде Укринформ.

Руските сили се опитват да изтласкат украинските към нова отбранителна линия между градовете Северск, Соледар и Бахмут, се допълва в сводката. Тези три града са на около 30-40 км от урбанизирания район Славянск-Краматорск, последната останала твърдина на украинската армия в Донбас.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бяло знаме

    75 6 Отговор
    Зеленски можеше да спаси десетки хиляди животи, ако беше приел руските условия преди и малко след началото на войната.

    Коментиран от #8

  • 2 Теле

    47 3 Отговор
    Да им върви по вода
  • 3 Урюрвкос

    41 4 Отговор
    Славянск и Краматорск са превърнати в крепости. Няма смисъл да ги превземат, достатъчно е че спряха доставките от юг към север и могат да вървят към Одеса.
  • 4 2222

    67 3 Отговор
    Нещо западните лъжи се разминават с реалността. Нали славната украинска армия вече трябваше не само да изтласка руснаците от източната част на страната, но и да си върне Крим? Нали западните санкции за 1 месец щяха да разрушат напълно Русия и да накарат руснаците да си ядат танковете и ракетите от глад? Нищо подобно. Зеленският наркоман води Украйна към пълно унищожение. А можеше с преговори да спаси голяма част от нея.
  • 5 фен

    39 3 Отговор
    Да вземе да носочи внимание към България , че ми писна...
  • 6 жаба

    53 2 Отговор
    Мръсотиите на Запада нямат край, сега готвят полски войници да влязат в Западна Украйна, иначе Русия ще си я вземе цялата. Така направиха и през ВСВ - "давайте да влизаме в Германия, че Сталин ще я вземе цялата"
  • 7 Донецк

    40 4 Отговор
    Славянст и Краматорск са следващите цели. И изобщо цялата магистрала М-03 да бъде под контрол.
  • 8 Марионетка

    42 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бяло знаме":

    Зеленски не може нищо да направи защото е кукла на конци. Макрон и Меркел можеха да го направят, но явно и те са послушковци.
  • 9 Диванен Геостратег

    40 2 Отговор
    Донбас скоро ще падне. После предстои обявяване на новите териториални цели. Току виж Харков и Одеса сменили притежателя си. Вярно, че те са доста укрепени, ама то и Донбас беше...
  • 10 Лоша армия

    44 3 Отговор
    Само отстъпва...... А украинците смело настъпват и се прегрупират. Само че настъпват към Киев..... малко са объркали посоката.
  • 11 дано не се сети

    16 0 Отговор
    за с. Славяново (бъдещо с. Генерал Радево).
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 43 Отговор
    Има една бг-приказка.....Пилците се броят на есен.....да не стане,като мачовете на бг....накрая винаги губят......Очевадно е:В много по лоша интерпретация,руснаците повтарят ходовете на хитлер.......Хитлер е имал Съюзници за разлика от тях.не мога да разбера,не виждате ли,че русия е обречена след тази"Операция" на разпад???Един ме пита кои са 5те държави,които ще изникнат от смърта на русия.Другата година ще започнеш да ги виждаш и ти......Виж от къде са руските...оператори....

    Коментиран от #17, #19, #24, #29

  • 14 НАГЪЛ ЯДРЕН ТЕРОРИСТ

    2 37 Отговор
    Путлер си показа завоевателната физиономия. За това целия свят го санкционира! Руската кочина си е самодостатъчна!Да си карат на воля москвичи и да летят с транспортни самолети!

    Коментиран от #18, #20, #21

  • 15 боил

    23 0 Отговор
    Егати имената на села и градове в Украйна, мъка да ти стане докато ги прочетеш и кажеш ...виж руското име Одеса е произносимо и красиво име , за Киев не съм на ясно от кога съществува А по темата .... Победа Вова !
  • 16 ми 6 - джони инглиш / мистър бийн/

    29 1 Отговор
    путин в кома .украинците напредват неумолимо.до часове зеленски сяда на голямата маса в кремъл
  • 17 Продали съ

    26 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Аз виждам Русия победител, както и Китай. Надявам се нямаш проблем с моето виждане, защото ако има проблем, то си е изцяло твой.
  • 18 Соломон

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "НАГЪЛ ЯДРЕН ТЕРОРИСТ":

    Открийте ТЕРОРИСТА !?

    Държавен тероризъм - Уикипедия

    Женевска декларация за тероризма
    ---------------------------------------------------
    През 1987 г. в Женева се провежда международна конференция, посветена на тероризма, която приема декларация, определяща като държавен тероризъм следните явления:

    - Държавни доставки на ядрени оръжия на територията на други държави, в техните териториални води или в международни води.

    - Военни маневри и/или учения, провеждани в близост до границите на друга държава, заплашващи нейната независимост и териториална цялост

    - Създаване и поддръжка на въоръжени отряди от наемници с цел да се унищожи суверенитета на друга държава

    - Тайните операции на разузнаването или други сили на държавата с цел дестабилизация или подчинение на друга държава, на националноосвободително движение или международното движение мир.

    - Дезинформационни кампании за дестабилизация на други държави.

    - Продажбите на оръжие в подкрепа на продължаването на регионални войни и задържане политическото решение на конфликтите.
  • 19 Диванен Геостратег

    29 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ами брой. Те западните анализатори от 20 години говорят за тая война, още след Оранжевата революция. После след Майдана даже бяха очертали територията на разделение на страната.
    Не стига това, ами "съюзниците" на Украйна я подкокоросваха и надъхваха, че може да победи.
    Е, успехите на кокаинимуса ги виждаме - яко губи територия, войска и население, страната му е затънала в дългове, обезкръвена и с разрушена инфраструктура. Ква победа, кви 5 лева?

    Коментиран от #25

  • 20 Съгласен съм с теб

    28 0 Отговор

    До коментар #14 от "НАГЪЛ ЯДРЕН ТЕРОРИСТ":

    И не трябва да дават на западняците газ Петрол зърно торове суровини... В никакъв случай не трябва да се вземат от Русия такива продукти. Трябва строги санкции..
    Докато не извие Европейския съюз на умряло и после глад студ и мизерия.
  • 21 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    27 0 Отговор

    До коментар #14 от "НАГЪЛ ЯДРЕН ТЕРОРИСТ":

    ДОКАТО НЕ ВИ НАПЪЛНЯТ ЗАДНИЦИИТЕ С ИСКАНДЕРИ НЯМА ДА МИРЯСАТЕ МРЪСНИ СЛУГИ НА КОЗЯК ...И ТОВА ЩЕ СТАНЕ . НЕ РАЗБРАХТЕ ЧЕ С РУСКИТЕ РАКЕТИ РУСИЯ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА ..КАКТО АМЕРИКА СИ ПРАВЯШЕ ...И ЗА ТОВА ИЗБЯГА ОТ ДОГОВОРИТЕ
  • 22 Чебурашка

    19 0 Отговор
    След Славянск иде София. И навсякъде денацификация...
  • 23 Дезинформация

    19 0 Отговор
    До скоро всички медии съобщаваха как руските войски губят позиции, колко са демотивирани и как едва ли не всеки момент ще хукнат да бягат и заблудените хора им вярваха, радваха се и аплодираха украинските победи и злорадстваха искрено над руските поражения. Апелирам към медиите по-безпристрастно и по-умерено да представят фактите, защото колкото и да им се иска да правят проукраинска пропаганда, все ще се наложи да ни информират за горчивата истина, че нещата не стоят точно така, както се опитват да ги представят.
  • 24 Твоите анализи

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    са на дълбоко заслепен.
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 18 Отговор

    До коментар #19 от "Диванен Геостратег":

    Не знам от колко години тръбят великите ви анализатори.Но лично аз написах във факти преди 2години и нещо,че"НЕЩОТО" е за предпочитане пред това,което ще дойде след него визирайки тази война.За мен грешката на руснаците е,че се напъхаха в този капан.Трябва да разберете,че русия е обречена.Независимо колко локални победи и завоевания ще направи.Накрая ще се разпадне.Това не зависи нито от мен нито от вас.това са сили,които владеят земята от много векове.В момента повечето от вас са ,лудинофилите сте като шофьор на автомобил,който влиза с неподходяща скорост в различни участъци на пътя и все още ангел-хранителят му го пази,защото той му създава ежеминутна работа.......В момента,който АНГЕЛ-ХРанителят ви се поумори....ще разберете.......тежестите на неспазването на законите.....Имате от две години и доста месеци вси написано от мен и трито от вас фуражки.Виждате Процента на познаване е огромен.Защо смятате,че аз ,който съм Българин искам лошото на русия или доброто на англосаксонците???Повтарям-след 2 ден на войната русия трябваше да седне и да покани украинците за преговори.Трябваше да се задоволи с по-малко,но сигурно.Сега иска много ,но ще получи.........нищо и разпад!!!

    Коментиран от #28, #30, #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ммм...да

    8 0 Отговор
    Пиши ги укрите бегали.
  • 28 Напълно погрешно

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    нищо подобно няма да се случи.
  • 29 Дивуй

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Имаше тука един полуидиот,,примати,, та той два месеца ни убеждаваше че до 10 ЮНИ РУСКИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ БЪДАТ РАЗБИТИ И ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ украйна.Ми нещо се загуби това момче ,но се появи пък ти с нова прогноза за поредното разпадане на Русия.Ти самия вярваш ли си на това което пишеш?За 3 месеца тука минаха хиляди никове,всъщност са няколко десетки сороски трола пишещи под всяка статия с различно име.Та ти кой си ?
  • 30 Сигурно

    14 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Хаха кое е от много гидини САЩ ли или Английската империя? Точно Английската империя се разпадна а САЩ бавно вървят към залез. Сигурно и Русия ще се разпадне един ден, но по вероятно е САЩ да се разпадне. В Русия кое д се разпада Чукчите ще направят нова държава или тюлените 😊. Виж в САЩ там са различни хора държащи се само на това, че икономически са добре. В момента в който гребена на вълната тръгне надолу всичко ще се разцепи. Същото и с Европа. Какво общо има България с Полша с Испания. Въпрос на време е Европа да тръгне надолу и Бууум.
  • 31 дълбоко проникващ

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ооо пак ли ти бе спИциалиста и аналлизатора? Кога каза, че им свършвали ракетите на руснаците? Преди два месеца или станаха три?

    Коментиран от #32

  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "дълбоко проникващ":

    Нал знаеш:Простотията ходи по хората ,а не по гората.....още не си се научил да вадиш процент ,а шизо.....
  • 33 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 0 Отговор
    Идва РЕД на гов НАТО да покаже своите кукури !
  • 34 хахаха

    1 0 Отговор
    Гледайте
    Донбаска пролет и
    Украинска агония.Премълчаната война

    И тогава коментарчета,а ;)
Новини по държави: