Last news in Fakti

6 Юли, 2022 09:10 1 294 9

Русия остава най-важният партньор и приоритет в политиката на Виетнам

  • виетнам-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • буй тхан шон

Прогресивното развитие на отношенията с Русия е приоритет за Виетнам, заяви виетнамският министър на външните работи Буй Тхан Шон

Русия остава най-важният партньор и приоритет в политиката на Виетнам - 1
Снимка: Shutterstock

Прогресивното развитие на отношенията с Русия е приоритет за Виетнам, заяви виетнамският министър на външните работи Буй Тхан Шон на среща с руския външен министър Сергей Лавров в Ханой днес, предаде ТАСС.

"Искам да ви уверя, че Русия винаги ще остане най-важният партньор и основен приоритет в политиката на нашата държава", заяви виетнамският министър. По негови думи прогресивното развитие на връзките между Русия и Виетнам и решението те бъдат издигнати до нивото на стратегическо партньорство отговаря на интересите на народите на двете страни. "Дълбоко съм убеден, че високото ниво на политическо доверие и дългосрочният интерес към развитието на нашите отношения ще продължат да се засилват", добави той.

От своя страна, Лавров отбеляза, че Виетнам е ключов партньор на Русия в рамките на АСЕАН и на други процеси на евразийския континент. "Както казахте, отношенията ни се основават на обща история и борба за справедливост. Сега международната обстановка се развива по такъв начин, че отново са необходими обединени усилия за отстояване на международното право, принципа на суверенно равенство на държавите и ненамеса в делата им", добави Лавров.

Руският външен министър започна посещението си в Ханой с поднасяне на цветя пред паметника на загиналите герои. При пристигането си в министерството на външните работи на Виетнам той остави послание в книгата за гости, в което отбеляза, че служителите на виетнамското външно министерство заедно с руските си колеги "отстояват справедливостта в световните дела въз основа на принципите на устава на ООН". "Нашата славна съвместна история укрепва усилията за предотвратяване на неоколониалния диктат в отношенията между държавите", написа също Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Евразия

    21 4 Отговор
    Докато Европа спи, Русия само за последните 2-3 месеца посети и си заздрави връзките с Индия, Афганистан, Туркменистан, Сирия, Иран и Виетнам!

    В Ю. Америка Куба, Венецуела и Никурагуа са с руснаците, а в Африка - Судан, Еритрея(сигурно има и други)

    Та, кой умник каза "светът се обедини срещу Русия" ?

    Коментиран от #3, #5

  • 3 даааааааа

    4 21 Отговор

    До коментар #2 от "Евразия":

    най важните за този сят го казаха, кремлюха! А твоето мнение е без никакво значение!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 пффф

    5 19 Отговор

    До коментар #2 от "Евразия":

    Ами те всичките тия държави дето си ги изброил са били със СССР още преди 80 години, така че нищо ново под слънцето както се казва.Само че се чудя, ако трябва да избираш в коя от тия държави би отишъл да живееш?Може би Афгфанистан или Туркменистан?А може би в Судан или Еритрея а?Явно много ти е тесен мирогледа щом за тебе светът се заклчва до Еритрея,Судан,Туркменистан и др. дето си изброил.
  • 6 малки тигри

    12 1 Отговор
    Виетнам са 100 млн. човека.
  • 7 Добре Звучи

    8 1 Отговор
    "....отново са необходими обединени усилия за отстояване на международното право, принципа на суверенно равенство на държавите и ненамеса в делата им", добави Лавров.
  • 8 БПФ

    1 0 Отговор
    Май скоро ще видим и Виетнам в БРИКС...
  • 9 ОСМАН

    1 0 Отговор
    ЗАЩО НИКОИ НЕ ЕМИГРИРА В РУСИЯ