Last news in Fakti

19 Юни, 2013 14:13 1 141 0

Лидерът на Северна Корея се оказа фен на "Моята борба"

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • южна корея-
  • адолф хитлер
Лидерът на Северна Корея се оказа фен на "Моята борба" - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

 В доклад излязъл от Северна Корея се заявява, че на рождения си ден, лидерът на страната Ким Чен Ун е раздавал на длъжностни лица копия от автобиографичната книга на Адолф Хитлер- „Моята борба“, съобщава Би Би Си.

Докладът е публикуван от новинарски сайт, управляван от северно-корейски бегълци.

Правителството на тоталитарната страна определи въпросните бегълци като „човешка измет“ и дори ги заплаши със смърт.

Хитлер пише „Моята борба“ докато лежи в затвора през 1924г. Книгата описва неговия ранен живот и първоначалните му расистки възгледи.

В публикувания доклад се казва, че  Ким Чен Ун  е заповядал извършването на задълбочено изследване на управлението на Третия райх, като е поискал от него да бъдат извлечени практически приложения. Той е бил впечатлен от бързия начин по който Адолф Хитлер е успял да възстанови Германия след нейното поражение в първата световна война.

Корейското министерство на сигурността излезе с гневен отговор, реализиран от местната информационна агенция KCNA. В него то отхвърля въпросния доклад, определящ го като част от клеветническа кампания, започната от „шепа човешка измет“, отчаяно опитваща се да спре напредъка на Северна Корея. В изявлението си министерството заявява, че въпросните предатели са контролирани от САЩ и Южна Корея.

Взаимоотношенията между двете Кореи са изключително обтегнати след извършените ядрени опити от Пхенян на 12 февруари. Според последни данни над 20 000 човека са избягали от Северна Корея към нейната съседка от 1950г. до днес. Бегълците от страната се считат за закононарушители, като ако бъдат заловени, те могат да бъдат изпратени в трудово-наказателни лагери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА