Last news in Fakti

15 Юли, 2022 14:17 3 193 2

Извънредно положение заради горещините

  • извънредно-
  • положение-
  • великобритания-
  • горещини-
  • рекорд

Британската метеорологична служба обяви извънредно положение в страната заради очаквани високи температури

Извънредно положение заради горещините - 1
Източник: Shutterstock

Британската метеорологична служба обяви извънредно положение в страната заради очаквани високи температури, съобщава "Ройтерс".

Издадено е червено предупреждение за "екстремни горещини" за части от Англия за понеделник и вторник следващата седмица, когато температурите могат да достигнат рекордно високи стойности, предаде news.bg.

"Изключителни, може би рекордни температури са вероятни в понеделник, както и във вторник. Възможно е нощите също да бъдат изключително топли за Великобритания, особено в градските райони", предупреждава метеорологичната служба на своя уебсайт.

Най-високата регистрирана някога температура на Острова е 38,7 градуса по Целзий. Тя е била отчетена в ботаническата градина на университета в Кеймбридж на 25 юли 2019 г.

По-рано тази седмица Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство и Метеорологичната служба издадоха предупреждение за жеги от ниво 3 за някои части на страната, което изисква социалните и здравни служби да предприемат допълнителни мерки за защита на уязвимите.

Съгласно критериите на Метеорологичната служба ниво 4 - червено предупреждение, се обявява, "когато горещата вълна е толкова тежка и/или продължителна, че последиците от нея излизат извън системата на здравеопазването и социалните грижи. На това ниво може да възникне заболяване и смърт сред здрави лица, а не само във високорисковите групи".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зимата

    7 1 Отговор
    Ще е заради студовете, важното е положението да е извънредно.
  • 2 Факт

    7 3 Отговор
    Зимата заради глад и студ!
Новини по държави: