Last news in Fakti

20 Юли, 2022 09:19 895 4

Продължава борбата с пожара край Атина

  • пожар-
  • атина-
  • борба-
  • гърция-
  • столица

Сили на противопожарната служба и на гражданската защита продължават борбата с големия пожар, който избухна вчера в района на Пендели

Продължава борбата с пожара край Атина - 1
Източник: БГНЕС

Сили на противопожарната служба и на гражданската защита продължават борбата с големия пожар, който избухна вчера в района на Пендели край гръцката столица Атина и доведе до евакуацията на населени места, съобщи тази сутрин АНА-МПА.

През цялата нощ огнеборците са се опитвали да ограничат фронта на пожара, но силните ветрове в района, които постоянно сменят посоката си, разпалват нови огнища. Скоростта на вятъра на моменти надхвърля 80 км/ч, съобщи БТА.

До момента полицията е евакуирала около 600 жители на зоната. Има данни за щети, нанесени от огъня на жилищни сгради, но оценка ще се направи след като пожарът бъде поставен под контрол.

По информация на телевизия Скай 84-годишен мъж в зоната на пожара се е самоубил с огнестрелно оръжие, след като видял, че огънят застрашава къщата му. В миналото домът на мъжа е горял вече три пъти.

36 деца са били евакуирани снощи от детска болница в Пендели. Евакуирана е и Атинската национална обсерватория.

По суша действат 485 пожарникари със 120 противопожарни коли, както и доброволци, а от въздуха участват 3 самолета и 5 хеликоптера. В операцията участват и 28 румънски пожарникари, които са разположени в Гърция да помогнат в борбата с честите горски пожари в летния сезон, съобщи информационният сайт in.gr.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпите гърчоля

    2 1 Отговор
    Всяка година горяти не си купиха един добър самолет и техника за гасене

    Коментиран от #3

  • 2 Хахаха...

    1 0 Отговор
    Ами за сметка на пожарите вместо самолети за гасене на пожар си купиха Рафал.
  • 3 Гамимене

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъпите гърчоля":

    Турцин

    Коментиран от #4

  • 4 Турски Сатанист

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гамимене":

    Научи се да пишеш
Новини по държави: