Last news in Fakti

20 Юли, 2022 14:09 2 699 9

Огромен пожар гори близо до България

  • пожар-
  • горски пожари-
  • атина-
  • гърция-
  • пожарникари

До момента в резултат на пожара са хоспитализирани 30 души

Огромен пожар гори близо до България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Големият пожар, който започна вчера следобед северно от гръцката столица Атина, продължава да се разпространява въпреки усилията на огнеборците, подхранван от силни ветрове, които се очаква да отслабнат частично по-късно днес, съобщават гръцките медии.

Според сателитни наблюдения, оповестени от Атинската национална обсерватория и цитирани от „Катимерини“, димът от пожара достига на разстояние от 400 км от пожара в южна – югозападна посока. Поривите на вятъра тази сутрин са били до 113 км/ч. До момента в резултат на пожара са хоспитализирани трийсет души, от които трима с изгаряния, а останалите – с дихателни проблеми. От евакуираните около 600 души 50 са откарани в болници с превантивна цел, предимно обитатели на домове за възрастни хора и лица с увреждания.

По последни данни стотиците пожарникари, военнослужещи и доброволци са подпомагани от въздуха от 9 самолета и 10 хеликоптера. Все още няма данни за размера на щетите в населени места, но гръцките медии разпространяват картини от горящи къщи в селища в община Пендели северно от Атина, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисирка

    31 0 Отговор
    Атина на българската граница ли се премести?
  • 2 Къде е Атина

    24 0 Отговор
    Къде е България? Димът, не е пожар!
  • 3 Идва и в България

    9 3 Отговор
    Пригответе си буркани да събирате топлина за зимата !Нали ви беше много забавно ?Само като си представя техниките на България и ми става тъжно,богатите държави още не могат се оправят .
  • 4 голям успех

    15 2 Отговор
    Госпожа Атанасова заприлича на цар Иван Асен , набързо прибави 800км. към държавата ни.

    Коментиран от #5

  • 5 сила

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "голям успех":

    и то без война .......БРАВО , така се прави , цивилизовано
  • 6 Свързочник

    5 2 Отговор
    Пожарите са умишлено запалени, чрез кръстосването на два лазерни лъча, които се пускат планирано от хилядите сонди пратени в Космоса, уж с цел за по-бърз интернет. Самия лазерен лъч сам по себе си не води до пожар, но при кръстоска, да! Така, че когато и където искат могат да направят пожар.

    Коментиран от #7

  • 7 Като не даваш пари, огин ша та гории

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Свързочник":

    На някои хора определено им трака кофата! Какви лазери, бе момче? Купи на един сиг.анин един кибрит обещай му 50 евро и ще ти запали каквото пожелаеш!

    Коментиран от #9

  • 8 Пръцко

    1 0 Отговор
    Гърчулята ги мързи повече и от нас - едно дърво не са засадили последните 30 години около Атина, та пейзажът им е лунен, накъдето и да погледнеш - гъсти покриви и голи бели чукари. Пожари, порои и торнада все по-често ще им очукват канчетата...
  • 9 Свързочник

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Като не даваш пари, огин ша та гории":

    Вземи да четеш повече, живеем във времена на нови технологии... Ако ти палиш горите за 50 евро, това е отделен въпрос!
Новини по държави: