Last news in Fakti

21 Юни, 2013 17:54 5 106 1

Земетресение с магнитуд от 5.2 по скалата на Рихтер удари Италия

  • италия-
  • земетресение-
  • милано-
  • тоскана
Земетресение с магнитуд от 5.2 по скалата на Рихтер удари Италия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Земетресение с магнитуд 5.2 по скалата на Рихтер удари централните и северните части на Италия, съобщава Ройтерс.

Трусът е причинил щети в някои от селските райони, но да момента няма данни за жертви.

Италианският институт по геофизика заяви, че епицентърът на земетресението е определен в пространството между градовете Маса и Лука в провинцията Тоскана и Ла Специя, намиращ се в района около Лигурия.

Трусът е бил сериозно усетен в най-големия италиански северен град- Милано, както и в районът Фриули, намиращ се на границата със Словения.

Според кметът на района Касола в  Лунигиана, малък град в Тоскана, земетресението е причинило пукнатини и сривове в някои по-стари сгради, но до този момент няма данни за наличието на жертви или сериозно ранени.

Пострадалите области бяха ударени и от вторичен трус, достигащ до  магнитуд от 4 по скалата на Рихтер. Местните власти заявиха, че жителите на някои от селските райони са били посъветвани да стоят далеч от домовете си за известно време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    1 0 Отговор
    дано няма разрушения ,
    че сградите им не са устойчиви ,
    помним предния път какво стана