1 Август, 2022 16:50 679 2

Цистерна с нафта се запали в Либия, има загинали и ранени

  • либия-
  • цистерна-
  • пожар-
  • ранение-
  • жертви-
  • езвая-
  • община бент бая

Петима човека загинаха и десетки бяха ранени в пожар на катастрофирала цистерна с нафта в Либия

Цистерна с нафта се запали в Либия, има загинали и ранени - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко пет души бяха убити и 50 ранени снощи в пожар на катастрофирал камион, превозващ нафта, на шосе в южната част на Либия, предаде Ройтерс, като се позова на медици и службите за сигурност.

Снимки, качени в интернет от местни жители, показват овъгления камион и още няколко обгорени превозни средства от двете страни на шосе в района на Езвая, община Бент Бая. По данни на медици пет мъртви тела са намерени във и край превозните средства, но броят за загиналите може да се увеличи, защото някои от ранените са в тежко състояние. Не е известно дали водачът на камиона е сред пострадалите.

Източник от службите за сигурност каза, че камионът цистерна е станал част от катастрофа и се е преобърнал. След това хора от други автомобили са опитали да източат гориво от цистерната, без да осъзнават опасността. "За нещастие, избухва пожар в камиона и това взема жертви", добави източникът.

Либия изпитва недостиг от течни горива от 2014 г., когато страната е разделена заради гражданска война в борбата за власт след свалянето на режима на Муамар Кадафи през 2011 г. Либийските граждани често трябва да стоят часове наред на дълги опашки, за да заредят с гориво автомобилите си.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    3 2 Отговор
    В петрол газят, бензин нямат. Американска демокрация.

    Коментиран от #2

  • 2 Ми то същото е и с руската

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "хмм":

    Демокрация във Венецуела...