Last news in Fakti

3 Август, 2022 21:15 1 010 2

Ислямистката опозиция в Тунис недоволства

  • тунис-
  • ислямистката опозиция-
  • ан нахда-
  • рашид гануши

Ислямистката опозиция в Тунис се оплака, че срещу лидера ѝ започва ново разследване

Ислямистката опозиция в Тунис недоволства - 1
Снимка: БГНЕС

Ислямистката опозиционна партия "Ан Нахда" в Тунис обвини днес управляващите в политически репресии, като се оплака, че полицията започва ново разследване срещу лидера ѝ Рашид Гануши, предаде Ройтерс.

Според партията Гануши бил заподозрян, че описал силите за сигурност като тиранични, което той отрича.

През последните месеци политическите противоречия в Тунис се задълбочиха, след като президентът Каис Сайед разпусна парламента миналата година и разшири правомощията си, които залегнаха в новата конституция, одобрена наскоро с референдум. По думите на държавния глава това се налага, за да бъде предпазена страната от продължителна политическа нестабилност. Но "Ан Нахда" и други партии казват, че президентът е извършил преврат и че референдумът, в който по официални данни са гласували 30% от избирателите, е невалиден.

През юли Гануши бе разпитван от съдия по отделно разследване за пране на пари, което от "Ан Нахда" отхвърлиха като политически мотивирано.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теодор Рузвелт

    0 0 Отговор
    Хибридния режим се пропуква, да видим ислямисчето ще го изберат ли
  • 2 хъхъ

    1 1 Отговор
    "Ислямистка опозиция" - че тези са си за забрана. Знаем че на Запада много му харесват такива режими - пробваха в Египет, Сирия...