Last news in Fakti

4 Август, 2022 19:39 2 606 5

Срещу Ердоган! Бивш депутат националист обяви, че се кандидатира за президент на Турция

  • синан оган-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Двете националистически сили в Турция - ПНД и "Добра партия" - са част от отделни предизборни коалиции

Срещу Ердоган! Бивш депутат националист обяви, че се кандидатира за президент на Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият депутат от Партията на националистическото действие (ПНД) Синан Оган обяви кандидатурата си за президент на следващите избори в страната, които предстоят догодина, съобщава електронното издание на в. "Айдънлък".

Оган каза, че ще бъде кандидат-президент, който ще се бори за гласовете на част от националистическия електорат, в предаване по ТВ100.

Бившият депутат заяви, че ако не се яви име, което да представлява турските националисти, самият той ще се кандидатира за президентството.

"В Турция има националистическа прослойка, към която спадам и аз. Важна част от тези хора биха гласували за ПНД, но не и за г-н Ердоган. Ако пък гласуват за "Добра партия", не биха гласували за г-н Кълъчдароглу. Техните гласове са приблизително 20-25 процента. За кого ще гласуват тези хора? За мен ще гласуват, аз съм кандидат", каза още Оган в телевизионното предаване.

Двете националистически сили в Турция - ПНД и "Добра партия" - са част от отделни предизборни коалиции. ПНД е в съюз с управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган, а "Добра партия" се коалира с няколко опозиционни сили, сред които водеща е Народнорепубликанската партия (НРП) на Кемал Кълъчдароглу.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Осман с Кавала

    12 7 Отговор
    И аз ще се кандидатирам....хахаха. Ако някой от опозицията си мисли, че има дори и 1/10 от качествата на Ердоган то значи си е пропуснал 💊💊💊
  • 2 Осман

    16 7 Отговор
    Само Ердоган ще спаси България
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    1 4 Отговор
    20.00ч е , къде е пан Зеленски ? 😄

    Коментиран от #5

  • 4 Мнение

    14 5 Отговор
    След Ататюрк, Ердоган е най - успешният политик, направил много за държавата си. Въпреки пресата от "партньорите" и опитите им да го набутат във война с РФ, и да го ликвидират. Не всеки има железни т.пки за това.
  • 5 Сигурно

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    е изпаднал във вечерната си абстиненция . . .
Новини по държави: