Last news in Fakti

7 Август, 2022 16:49 1 294 1

В Гърция се разраства скандалът с подслушването на телефони на журналист и опозиционен лидер

  • никос андрулакис-
  • пасок-
  • кириакос мицотакис-
  • гърция

Опозицията настоява премиерът Кириакос Мицотакис да поеме лична отговорност и да подаде оставка

 В Гърция се разраства скандалът с подслушването на телефони на журналист и опозиционен лидер  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Гърция се разраства скандалът с подслушването на телефони на журналист и опозиционен лидер, който доведе до оставки на висши служители като ръководителя на Националната разузнавателна служба.

Утре се очаква изявление на премиера Кириакос Мицотакис.

Скандалът с подслушването на евродепутата и лидер на социалистите Никос Андрулакис добива размерите на политическа буря. Опозицията настоява премиерът Кириакос Мицотакис да поеме лична отговорност и да подаде оставка. За утре е насрочено открито заседание на парламента,като опозиционни депутати настояват премиерът да даде пълен списък на следените политици и журналисти.

Секретарят на правителството Димитриадис подаде оставка,както и ръководителят на Националната разузнавателна служба.

Според доклад, който се позовава на правителствени служители, Никос Андрулакис е бил подслушван по искане на службите на две чужди държави, които не се посочват.

Депутати от управляващата партия на консерваторите казаха, че премиерът не е бил информиран за подслушването на лидера на социалистите. Правителството също желае пълна прозрачност по случая, заяви говорителят на кабинета Янис Иконому.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люпилнята

    7 4 Отговор
    Двете чужди държави са САЩ и Англия на тях служи гръцкия еничар Кирчо и многократно го доказа и показа покрай ковид постановкста и събитията в украйна!
Новини по държави: