Last news in Fakti

8 Август, 2022 19:01 813 7

ЕС представи окончателен текст на ядрените преговори с Иран

  • ес-
  • иран-
  • техеран-
  • преговори-
  • ядрена сделка

"Работихме в продължение на четири дни и днес текстът е на масата"

ЕС представи окончателен текст на ядрените преговори с Иран - 1
Източник: БГНЕС

Европейският съюз предостави "окончателен текст" на преговорите за спасяване на споразумението от 2015 г., целящо ограничаване на ядрените амбиции на Техеран, съобщи европейски служител, предаде dariknews.bg.

"Работихме в продължение на четири дни и днес текстът е на масата", заяви пред репортери служителят, който говори при условие на анонимност. "Преговорите приключиха, това е окончателният текст... и той няма да бъде предоговарян".

Иран заяви, че разглежда "окончателния текст", представен от Европейския съюз на преговорите във Виена, целящи да възстановят ядреното споразумение от 2015 г. между Техеран и световните сили.

"Веднага след като получихме тези идеи, предадохме нашия първоначален отговор и съображения... но естествено тези елементи изискват цялостен преглед и ние ще предадем нашите допълнителни мнения и съображения", цитира държавната информационна агенция IRNA неназован служител на външното министерство.

В петък Великобритания, Франция и Германия призоваха Иран "да не отправя нереалистични искания" по време на преговорите за спасяване на споразумението от 2015 г., целящо ограничаване на ядрените амбиции на Техеран, припомня БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 персийски килими

    10 3 Отговор
    Супер, сега ЕС да седне и за 4 дни да измисли споразумение с Израел, който да предаде целият си ядрен арсенал за унищожаване.
  • 2 няма лошо

    2 6 Отговор
    Европа може да смени рашистката газ с иранска.
  • 3 Утре

    7 1 Отговор
    идваТръмп и ще го хвърли в кошчето!
  • 4 Иванушка  🇷🇺

    3 1 Отговор
    "...Работихме в продължение на четири дни..." - в смисъл това е някакво "геройство" за скалъпване на неграмотната хартишка ? Сигур са "работили" и по безпрецедентно дългите 4ч на ден. И къде са САЩ, защото без САЩ ЕС са пълни нонеймовци без никаква тежест.

    Коментиран от #5

  • 5 ЕС ССР

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванушка  🇷🇺":

    Чакахме 4 дни споразумението да пристигне от Вашингтон, окръг Колумбия до централата ни в Брюксел.
  • 6 Баце

    4 1 Отговор
    Веселяци са европейците: ще се къпат по един път месечно, ще студуват и ще се връщат на въглища и дърва, ам определят на древните перси дали да ползват атома или не?!?
    Да се чуди човек побъркаха ли се или завиждат?
  • 7 горски

    2 1 Отговор
    Скоро,май изобщо няма да има нужда,някой да се споразумява с Европа.Центъра на света ,вече се мести.