Last news in Fakti

8 Август, 2022 20:29 1 348 11

Китай удължи военните учения около Тайван

  • китай-
  • тайван-
  • военни-
  • учения

Китайските въоръжени сили обявиха ново, второ, удължаване на ученията по море и въздух

Китай удължи военните учения около Тайван - 1
Източник: БГНЕС

Китайските въоръжени сили обявиха ново, второ, удължаване на ученията по море и въздух около Тайван. Китай предприе мащабните си военни маневри, включващи и изстрелване на ракети, като демонстрация на сила в отговор на посещението миналата седмица на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси в Тайван.

Те започнаха в четвъртък и трябваше да свършат в неделя. За момента няма обявена нова дата за край на маневрите, а някои коментатори в китайските медии изразиха мнение, че подобни учения ще се превърнат в нормална практика.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китайската техника, както и руската са

    6 18 Отговор
    функция на американските компоненти в нея. Докога Западът ще "охранва" военно и Китай и Русия? Компоненти западно производство са открити в руски оръжия, намерени в Украйна, твърди в доклад британският отбранителен мозъчен тръст Royal United Services Institute.

    Повече от 450 части западно производство са открити в руски оръжия, използвани във войната срещу Украйна. Това доказва, че Москва е имала достъп до военна технология от компании в Съединените щати, Европа и Азия в годините преди инвазията, твърдят от Royal United Services Institute.
    От началото на войната украинските военни са пленили или взели от бойното поле неповредени или частично повредени руски оръжия, вариращи от крилати ракети до системи за противовъздушна отбрана. При разглобяването им е установено, че те разчитат предимно на западни компоненти, се казва в доклада.
    Около две трети от компонентите са произведени от американски компании. Други части идват от японски, южнокорейски, германски, британски, швейцарски и нидерландски производители. Установено е, че над 80 микрочипа западно производство са били обект на контрол върху износа на САЩ поне от 2014 г

    Коментиран от #5, #9, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    13 8 Отговор
    Китай се готви за Атака на Тайван! Краварчето да му мисли ако може де. Въпрос на време!
  • 4 А скоро

    16 7 Отговор
    ученията сигурно ще продължат и на тайванска територия. Да им е честита Нанси Пелоси и американската подкрепа. Хайде наздраве че тя се стопли манджата в китайско море.
  • 5 Викаш

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Китайската техника, както и руската са":

    ....произведени от западни компании? А къде е произвогството на тези фирми? Май ,във владенията на Дракона! Скоро нещо произведено в ЮЕсЕЙ ,освен запалките ЗИПО ,аз не съм виждал.А китайците си барат яко и даже подобряват продукта,така че проблем с доставките надали ще има,ако на това залагат 100 половите..
  • 6 Минувач

    8 2 Отговор
    Май скоро тези учения ще се разпространят и в самия Тайван!
  • 7 Z - това е истината

    5 4 Отговор
    Май американците вече няма да пращат военна техника на Украйна, а вече ще пращат на другата им марионетна държава Тайван.
  • 8 Помнете историята!

    5 4 Отговор
    На Тайван оръжия от САЩ нама да му трябват! Ще има обединяване.
  • 9 лимон

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Китайската техника, както и руската са":

    Слаб 2 за съчинението.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Китайската техника, както и руската са":

    Приятелю ти чувал ли си израза copy paste . Ако не си запознат да си знаеш например, когато Китай се отвори за запада и започнаха да се строят заводи на 5 година всеки завод се копираше и 50 процента от хората се прехвърлят в новия китайски завод. Те това е, че даже вече и Китай и Русия в някои области са вече много по напред. Вече и Китай се готви да използват само свои чипове например.