Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Август, 2022 16:30 3 392 127

Washington Post: На Украйна не й достига оръжие за контранастъпление към Херсон

  • украйна-
  • война-
  • херсон-
  • русия-
  • настъпление

Киев все още не може да започне широкомащабно контранастъпление в Херсон, тъй като не разполага с достатъчно оръжие

Washington Post: На Украйна не й достига оръжие за контранастъпление към Херсон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кореспонденти на американския вестник The Washington Post са посетили позициите на украинските войски край Херсон. Те съобщават, позовавайки се на източници от украинските въоръжени сили, че Киев все още не може да започне широкомащабно контранастъпление в този регион, тъй като не разполага с достатъчно оръжие.

Според журналистите украинската армия е принудена да води ожесточен бой в открито пространство, където нейните военнослужещи са уязвими, докато руските войски наскоро са изпратили значителни подкрепления към района на Херсон.

Около 3000 руски войници са пристигнали в района на Херсон само през изминалата седмица, според служител на украинското разузнаване, който говори с Washington Post при условие за анонимност, свеждайки общата сила на групировката на руската армия на западния бряг на Днепър до поне 15 000 войници.

Както каза пред вестника представителят на мозъчния тръст Conflict Intelligence Кирил Михайлов, по-голямата част от новите попълнения са военни от елитните въздушно-десантни части, които помагат за укрепване на формированията, изтощени от месеци на военни действия.

Washington Post припомня, че представители на Украйна от доста време обещават контранастъпление, което да доведе до освобождаването на Херсон.

Въпреки това представител на украинските специални служби, който разговаря с кореспондентите на вестника, е оценил перспективите за настъпателна операция по следния начин: "Трябва да бъдем честни - засега Украйна не разполага с достатъчно оръжия за контранастъпление."

Американският вестник цитира и интервю за украинските медии на генерал Дмитрий Марченко, който се оплака, че "за съжаление обемът на военната помощ, който ни обещаха нашите западни партньори, ни се предоставя на малки партиди, което по принцип много ни затруднява да извършваме настъпателни действия". "Мисля, че след като получим пълния пакет от тази помощ, нашите контранастъпателни действия ще бъдат много бързи", каза Марченко.

Washington Post обаче цитира и базирания във Вашингтон експерт Дмитрий Алперович от аналитичната компания Silverado Policy Accelerator, според когото Русия скоро ще изтегли войските си от самия Херсон поради неотдавнашната атака срещу военновъздушната база в Крим и многократните атаки на въоръжените сили на Украйна по маршрутите за доставка на руската армия на западния бряг на Днепър.

Коментирайки възможността за офанзива в Херсон, Юрий Сак, съветник на украинския министър на отбраната, каза пред изданието, че "Украйна никога няма да стане толкова глупава като Русия и да започне да хвърля хора в битка като пушечно месо, за да задоволи амбициите на своите лидери ." "Въпросът е в цената", заключи той.

Припомняме, че украинските сили обявиха по-рано през деня, че са разрушили и втория мост над Днепър в района на Каховската ВЕЦ край Нова Каховка, като по-рано бе изведен от строя и Антоновския мост и това се очаква сериозно да затрудни Русия да снабдява и поддържа войските си на десния бряг на Днепър. Към момента все още е изпползваем железопътния мост над реката в района на град Херсон. Има и обходен път, който минава през друга река - този път Ингулец - над която има само един мост в село Дарьовка. Освен това руските сили са изградили и два понтонни моста през голямата река.

Това потвърждава заплахата, която Русия усеща от по-големия обсег и точност на системите, които Украйна получи от западните си партньори, твърди Министерството на отбраната. В края на краищата, откакто Украйна получи американски ракетни установки HIMARS, които ѝ позволяват да нанася удари на по-големи разстояния, украинските въоръжени сили бомбардират руски бази и важни точки от маршрутите за доставки - като мостове - в окупираните територии.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен _Язовец

    122 54 Отговор
    Няма оръжие на тази планета което да откаже Руската освободителна армия от освободените руски земи.

    Коментиран от #12, #41, #52, #95, #120

  • 2 м777

    27 55 Отговор
    Така е. Немци, френци, англичани - какво чакате?

    Коментиран от #35, #45, #107

  • 3 бобо

    113 26 Отговор
    Отдавна нашите медии се възсторгват за това контранастъпление на Украйна, че вече реших, че е приклчило, пък то още не било започнало!

    Коментиран от #26

  • 4 Руснаците рабиха НАТО

    105 48 Отговор
    На територията на Украйна факт .

    Коментиран от #13, #29

  • 5 Санкция

    81 22 Отговор
    На услаина и липсва акъл!!!
  • 6 Истината

    91 35 Отговор
    Русйата армия е идеално смазана и здрава
    машина за убиване на враговете на Руската Федерация.

    Коментиран от #21

  • 7 Тонката

    88 17 Отговор
    А какво стана с контранастъплението на украинците? Има или няма контранастъпление, че аз вече се обърках....:)

    Коментиран от #104

  • 8 СЛОНА

    64 28 Отговор
    УРКИТЕ ДА ЗЕМАТ ДА СЕ ГРЪМНАТ ЗА ТЕХ ПОНЕ ЩЕ ИМА!!!
  • 9 Уест Поинт

    80 27 Отговор
    Рускара армия влиза като нагорещен нож в масло в Украйна!
  • 10 е колко още

    65 17 Отговор
    оръжие трябва на краинците да се избият самички,и да думнат аеца и да обвинят руснаците а,запоада винаги е лицемер,ама тоя път евреите лапат яко и така требва със семитите дето командват печзютането на доларите за укрия,рептилите скоро трябва да измрът,това е закона на природата,а не 350 годишни евреи рептили да правят революции съсъ заграбените от от тамплиерите пари и франсетата да си траят като пппуууттки след фернската революция която същите рептили които са живи и днес им поднасят във вид на бабичка,смърт на рептилите ционисти
  • 11 Дългият

    21 75 Отговор
    Прави са украинците..дават се по лъжичка,вместо да се докара...казана....много бройки трябват,,да излекуват психясалите ушанки....

    Коментиран от #122, #124

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СЛОНА

    30 17 Отговор

    До коментар #4 от "Руснаците рабиха НАТО":

    ДЪЛГО ЧЕКАХ ТАЗ НАВИНА!!!....?????
    ХА ХА ХА
  • 14 Хаймерс'а

    30 77 Отговор
    Сее смърт в полята украински! Само още две три доставки ни делят от контраофанзивата срещу ватенките които ще тичат до Масква през глава!

    Коментиран от #78, #84

  • 15 реру

    47 22 Отговор
    "... В края на краищата, откакто Украйна получи американски ракетни установки HIMARS..."

    Ех този HIMARS - всеки говори, пише и т.н. за него...

    Коментиран от #60, #123

  • 16 олеся

    31 6 Отговор
    айде сега да плачем
  • 17 Много фейк и малко истина

    62 28 Отговор
    Washington Post
    Украйна в момента не е в състояние да започне контранастъпление, особено в района на Херсон. Това съобщи на 12 август The Washington Post, съветник на правителството на Украйна по въпросите на отбраната и разузнаването, при условие за анонимност.
    „Трябва да бъдем честни – в момента Украйна не разполага с достатъчно оръжейни системи за контранастъпление“, каза той.
    Съветникът добави, че руската армия "е много трудна за конкуренция".

    Коментиран от #49

  • 18 Бесен _Язовец

    64 37 Отговор
    Метаафетамин не дищостига на фашистите да се фффърлят като японско камикадзе срещу руските железни бригади. Руснаците направиха фашистите на търлък фашистите дори не можаха да използват предимството, че познават окупирания терен от тех по добре.

    Коментиран от #103

  • 19 Българка

    13 46 Отговор
    Вече тотално се обърках. През ден четем, че САЩ, Великобритания, държави от ЕС предоставят оръжия на Украйна. Кое е вярно. Ако НАТО иска украинците да възпрат рашистите на украинска земя и много държави предоставят нужните оръжия, то можем да очакваме дългоочаквания мир. Всеки ден забавяне означава нови жертви, разрушения ,заплахи от ядрени катастрофи и срив в икономиката на ЕС от галопираща инфлация.

    Коментиран от #37, #79, #110

  • 20 Бесен _Язовец

    33 28 Отговор

    До коментар #12 от "Руснаков":

    Нещо ме обърка с шаркавия наркоман Джамбазов.
  • 21 Българка

    25 59 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Вярно е. Руската армия е смазана машина за убийства и разруха. Винаги води войни за плячкосване и подчиняване на други държави. Но това не мисля, че е причина за възхвала

    Коментиран от #22, #31, #51

  • 22 Истината

    57 44 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Руснаците си имат земя на два континента,
    обаче когато се заканваш на мечката много страдаш

    Коментиран от #28, #38

  • 23 Мечката

    48 35 Отговор
    МЕЧА ЛАПА В СУ.РАТА НА СО.РОСНЯТА
  • 24 пояснение

    39 7 Отговор
    Не достигат най -много , живи хора.
  • 25 Слава на Украйна!

    35 54 Отговор
    Удри руската нацистка муцуна!

    Коментиран от #33, #109

  • 26 м777

    15 46 Отговор

    До коментар #3 от "бобо":

    Ще започнат, когато са готови. Важен е резултатът. Във всички случаи ще се чуе
    и види като в Крим преди няколко дни.

    Коментиран от #47

  • 27 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 37 Отговор
    Дайте им още 12химарса и да свършват с херсон.Аз пеья под дъжда..Разбрахте ли,че химарсите вече и кокошков не ги унищожава.Много хубав дъж над витоша,а гледам ,че е слязъл и тук.още 2 кила боровинки.

    Коментиран от #54, #81

  • 28 м777

    34 43 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    Глупости. Мечката е вече на синджира. Скоро ще я карат да танцува.

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Реалист

    51 18 Отговор
    В момента Украйна е в нокдаун и съдята им брои остана им малко време.

    Коментиран от #36

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Няма не искам!

    14 10 Отговор

    До коментар #28 от "м777":

    Има още малко време, докато свикне с музиката, която засвирва когато и сложат под краката гореща ламарина.
  • 33 Тонката

    25 15 Отговор

    До коментар #25 от "Слава на Украйна!":

    Слава Кокаине!
  • 34 От края на ВС

    47 7 Отговор
    Масираните руски артилерийски баражи , премазаха всякакъв опит ,на плахото украинско контранастъпление .- Това е положението Минке , прави се , че не забелязваш . То едва ли някой е очаквал нещо друго.

    Коментиран от #40

  • 35 Дивуй

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "м777":

    Чакат да ги поведеш
  • 36 м777

    17 25 Отговор

    До коментар #30 от "Реалист":

    Той съдията щеше да брои до три, пък още брои до 180+.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 реру

    39 16 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    "... когато се заканваш на мечката много страдаш..."

    Лесно е да се каже...

  • 39 Българка

    24 18 Отговор

    До коментар #31 от "Не се притеснявай,":

    Не смятам, че в тоя форум може да се отправят заплахи и обиди към други участници. Ако искаш да използваш насилие, заминавай на фронта в Украйна. Всеки е свободен да си изказва позициите, но без заплахи
  • 40 Айде бе...

    10 3 Отговор

    До коментар #34 от "От края на ВС":

    Ти да не смяташ да ставаш политик? Няма да те приемат защото лъжеш повече от тях.
  • 41 Жигули

    23 34 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    Има ами чакат първо икономически да я скапаха фашистката Русия после ще дадат на Украйна оръжие да я довърши

    Коментиран от #44, #50

  • 42 747

    25 17 Отговор
    Укрите се правят на умрели лисици. Получават много оръжие, но с него оборудват резервна армия. За да спират руското настъпление пращат само пехотинци с малко офицери, които бягат при проблеми, като цената е много жертви. Професионални войници и специални части се пазят в тила. Разчитат на дълга и изтощителна война, в която ще надделее по силната икономика на обединения Запад. Войната ще бъде дълга и вероятно ще засегне България.
    Военновременните складове на бившите страни членки на ВД са дадени на разположение наУкрайна. Имат достатъчно муниции, но трудно ги подвозват на фронта.
  • 43 стоян георгиев

    6 35 Отговор
    Украинската армия е в положение на атакуващ , а руската в положение на отбраняващ се,което само по сибе си е вече украински успех.то ако се забързат доставките на противобатареини радари настъплението може да започне и без обещаните танкове.

    Коментиран от #48

  • 44 Хахаха

    10 10 Отговор

    До коментар #41 от "Жигули":

    Твоите мечти нямат нищо общо с реалността.

    Коментиран от #121

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 КОНТРАТА

    28 16 Отговор
    Като нямаш налягане или не се дървиш и после да плаеш, че са счупли ченето дето мн говори! Поним Зеленски как се заканваше на Руската армия по ТВ, а сега реве!

    Коментиран от #56, #80

  • 47 Някой

    20 10 Отговор

    До коментар #26 от "м777":

    Надеждите са безплатни.
  • 48 Хахаха

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Така е от 2008.

    Коментиран от #70

  • 49 Амммм

    10 27 Отговор

    До коментар #17 от "Много фейк и малко истина":

    Ако забелязвате, Украйна последно време не казва какви са плановете. Скриват, за да не се знае, какво ще направят. Така, че не се знае, дали няма да направят контраатаката, а и е начин да поискат повече оръжие от запада. Та не бързайте, защото ще бъдете изненадани.

    Коментиран от #57, #125

  • 50 КОНТРАТА

    32 19 Отговор

    До коментар #41 от "Жигули":

    Скапаха ли я икономически обаче защото от Есента целия ЕС слага катинарите мщна промишлеността някой се скапа икономически ама не е РФ.

    Коментиран от #53

  • 51 та така...

    7 20 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Тя винаги си е била такава, още от варяжкия (източноскандинавски) княз Рюрик (починал през 879 г.), който през 862 г. завладява Киевска Рус (Украйна), присвояват си званието Руси и от там нататък всичко продължава с дрънкане на оръжия през цялата им история, до ден днешен.

    Коментиран от #66

  • 52 реру

    40 28 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    "... да откаже Руската освободителна армия..."

    След като "освобождава" хората от перални, телевизори, "унитаз", дрехи, бельо и т.н. то армията определено е "освободителна"... В други страни сигурно ще я нарекат - мародерска...

    Коментиран от #85

  • 53 Свободен

    14 3 Отговор

    До коментар #50 от "КОНТРАТА":

    Като се законтриш добре заповядай отново!
  • 54 Сома

    13 5 Отговор

    До коментар #27 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Твоита 12 са само 2. До тук са дали 14 и те не останаха. Англетата ще дадат 2 бр. сходни системи и германците са ОБЕЩАЛИ да дадат 2 бр от техните!!!!
  • 55 войс ъф америка83

    15 6 Отговор
    Олга ,ти прочете ли логото на този вестник?Прави са американците-демокрацията умира в тъмнината!А вие какво правите във фактибг с тази отвратителна пропаганда-пръскате мрак и невежество!Но не ви се получава,нещастници!Кой беше казал;надежда всяка тука оставете?

    Коментиран от #58

  • 56 м777

    13 22 Отговор

    До коментар #46 от "КОНТРАТА":

    То руснаците имаха налягане само да пръ...т и да умиришат всичко.
  • 57 Скивай

    24 9 Отговор

    До коментар #49 от "Амммм":

    Военнопленници от въоръжените сили на Украйна от частите на морската пехота, националната гвардия, въздушното нападение и сухопътните сили решиха да останат на територията, контролирана от Руската федерация, поради нежеланието им да се бият и страха да бъдат на отново фронтова линия. Публикувани са редица видеоклипове с молби на затворници.

    Коментиран от #61

  • 58 АПАРТЕЙД

    17 3 Отговор

    До коментар #55 от "войс ъф америка83":

    Мешаната скара и тя се е наредила за грантове от Разтвореното общество.
  • 59 Анавв

    18 10 Отговор
    На Украйна оръжие все не и достига! Тези стрелят денонощно ,изкарват и продават на други страни! Херсон е руски и ще се върне отново ,хората го искат, страхуват се да живеят с жестоки фашаги!
  • 60 Помнещ

    23 30 Отговор

    До коментар #15 от "реру":

    То всеки пишеше и говореше за джавелините, после всеки пишеше и говореше за байрактарите, ама нещо в последно време защо ли не пишат и говорят за тях - защо ли вече не громите руснаците с тях?

    Скоро и Хаймарсите ще забравят - всяко натовско "чудо" за три дни.

    Коментиран от #63, #69

  • 61 Хахахаха

    10 19 Отговор

    До коментар #57 от "Скивай":

    Тези молби са и от руските пленници прятел! Хахахаха. Гледай канала на Volodymyr Zolkin и ще видиш доста пленници, които се разкайват и ще разбереш доста истина за войната! Ще чуеш доста и за руската пропаганда в Русия.
  • 62 Урконацягите

    19 10 Отговор
    Контранастъпление няма и да има искаме още химарита да ги продаваме
  • 63 Хихи

    28 14 Отговор

    До коментар #60 от "Помнещ":

    Ми защото войната навлиза в друга фаза бе другарю. В единия момент е ефективно едно оръжие, в друга друго.

    Коментиран от #67, #74

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Еми

    24 9 Отговор
    Русия завзе територия по-голяма от Великобритания за 5 месеца с 200 хил урконацита окопани от осем години, тия за една диверсия в крим голямо лайкане, ама отстъпват геройчно ма бегом марш и контра няма да има само в посока назапад към натю
  • 66 Историк

    20 2 Отговор

    До коментар #51 от "та така...":

    "през 862 г. завладява Киевска Рус (Украйна)"

    Дали "завладява" или основава Киевска Рус. За да завладееш някаква държава тя трябва да съществува преди това. И опорката че Киевска Рус е Украйна се изтърка отдавна - как ще обясниш че една династия управлява Русия в столицата Новгород, същата е в Киев и същата е в Москва.

    То само с лъжи и пропагандане става - трябва и акъл.

    Коментиран от #73

  • 67 Ъхъ

    20 11 Отговор

    До коментар #63 от "Хихи":

    Пък храбрата краинска армия отстъпва ли отстъпва, вече са отстъпили 200 хил кв километра и продължават няма жавлинки химарита бегом марш към полония

    Коментиран от #71, #77

  • 68 Ръката на Кремъл

    27 11 Отговор
    Не били глупави да хвърлят украинците за пушечно месо? От самото начало на военните действия действия друго не правят. В Украйна вече почти няма боеспособна армия. Дрънканиците за някакво митично контранастъпление са, за да изкрънкат пари и оръжие, което да продадат контрабандно. Без авиация и бронетехника накъде? Единственото, що годе читаво оръжие се управлява от наемници и то само за пиар. Естествено това е война между Русия и НАТО, в която Русия мачка наред. За съжаление единствените прецакани са обикновените хора.
  • 69 реру

    29 11 Отговор

    До коментар #60 от "Помнещ":

    "... всеки пишеше и говореше за байрактарите, ама нещо в последно време защо ли не пишат и говорят за тях..."

    Някой чете или пише избирателно:
    12 Август, 2022 19:11 "Турската компания производител на дроновете "Байрактар" е започнала строежа на завод в Украйна"

    Който е пропуснал: https://fakti.bg/world/703828

    Коментиран от #90

  • 70 стоян георгиев

    7 21 Отговор

    До коментар #48 от "Хахаха":

    Кое е така от 2008?руската армя превзе херсон без бой преди половингодина и напредна към николаев къдуто бе разбита и изтласкана преди месец в херсонска област местата се смениха и украинците станаха нападателите ,а руснаците се защитават.украйна освободи поне 50 селища след тази промана.тва са фактите.
  • 71 Ихи

    5 14 Отговор

    До коментар #67 от "Ъхъ":

    Колко беше, за месец 3 километра ли беше? Е имала още няколко хиляди месеца, до Полша! Хахахаха.
  • 72 дайте им

    6 17 Отговор
    50-60 Томахоука на укрите но с конквенционален заряд и глейте сейра на рашъните как се попикават. 2500км радиус на действие. Конашенко ще ги унищожи още преди сената в САЩ да ги е одобрил.

    Коментиран от #97

  • 73 Даже

    8 6 Отговор

    До коментар #66 от "Историк":

    Това с Рюрик далеч не е вярно, Киевска Рус е прабългарска държава, за варяга няма доказателства достатъчно ама синът му се жени за дъщерята на Расате, внука му завладява хазарите и войската му е с прабългарски звания, в тия години прабългарите са владеели всичко до кавказ днешна украйна румъния и до Солун чак ама това никой не му е изгодно да го напише, а източници от онова време има достатъчно
  • 74 Помнещ

    23 26 Отговор

    До коментар #63 от "Хихи":

    Ами скоро и Хаймарсите няма да са "ефективно" оръжие - това ти казвам. Натовските прехвалени оръжия служат единствено за пропаганда - за да е ефективно едно оръжие трябва да е евтино а не безбожно скъпо и да е лесно за производство.

    Иначе Калибрите са къде по ефективни от Хаймърсите. И като нямаш аргументи използваш обиди - не съм ти никакъв "другар" - другари са всички евроатлантици и соросоиди защото на 100% са "бивши" партийни величия и ченгета от ДС.
  • 75 "а дали е така?

    2 4 Отговор
    кой, кой ще ни каже" - цитат!.... - нато са големи шегаджии в отношенията си с диктаторите... ми не е демократично, тези титани на хуманизма и цивилизацията, да ги правят за смях пред орталъка...
  • 76 Хайде пак оправдания!?

    12 8 Отговор
    Нали краварите ги заринаха със железа, май само скрап им пращат. Защо ли още се трепят и не се предадат, нищо няма да постигнат, но още хора ще умират заради краварите.
  • 77 Ъхъ

    17 5 Отговор

    До коментар #67 от "Ъхъ":

    Почивка трябва за месец три километра, предните три месеца 200 хик кв километра, останаха най-окрепеноте два града в донбас славянск и краматорск там са окопани 50 хил нацита от най-елитните им части, другите 50 хил заминаха в северодонецк и лисичанск и още толкова в мариопул, паднат ли славянск и краматорск зеленио си заминава ще видим с ковчег ли
  • 78 някой

    19 12 Отговор

    До коментар #14 от "Хаймерс'а":

    Въх! Не думай.
    Колко хамерсчета останаха читави? А има ли за тях ракети? Само с това ли ще тръгнете да щурмувате?
    Щото гледах интервю с предали се украинци. Говореха доста неприятни неща за украинското ръководство. И молеха руснаците да не ги връщат в Украйна. Доста интересно.
    Та, кой ще стреля по руснаците, я с калашник, я с хаймърс? Онези, дето ги събират с полиция от плажовете и кафетата, за да ги пратят на фронта? Каква им е мотивацията?
  • 79 Хасан

    11 6 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Гледам много си объркана, ела довечера и ще ти наместя чакрите.
  • 80 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 7 Отговор

    До коментар #46 от "КОНТРАТА":

    Изводите и оценките след,като мача свърши.........нивата е ълга и ще има много да се оре.........Ще ми се а видя какво ще говориш 23в края и 25 когато русията ще стане на 5 държави.24 е годината,когато ....лудия......

    Коментиран от #82

  • 81 някой

    15 9 Отговор

    До коментар #27 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Хм, и какво, ще обстрелват град Херсон с ракети ли? Че, нали там е украинско населението? Цивилните ли ще трепят?
    Всъщност, те 8 години го правиха нон стоп, без да имат морални задръжки. Що сега пък да имат?
    Явно всички украински ръководители са за съда в Хага. Или, по-справедливо такъв, например в Донбас.

    Коментиран от #87, #102

  • 82 то и ние

    8 9 Отговор

    До коментар #80 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    помним как ни убеждавахте че на третия ден ще марширувате в Киев ама ядец. А сега друга теза малко по малко била тактиката за 120г, да превземете половината Украйна....еххх лапета лапета.

    Коментиран от #101

  • 83 Ядосана женска

    9 23 Отговор
    Света се подпали. А тия искат още оръжие. Стига вече. Утре може да пламен в Сърбия, в Тайван или в Иран, а НАТО вече даде всичко дето имаше на Украйна. Какво правим ако някой тръгне към нас? С тигани ли ще се отбраняваме? И не казвайте че ще си купуваме оръжие, защото нямаме пари да покрием липсите за газ, камо ли да купуваме оръжие. Това трябва да спре. И то веднага.
  • 84 Мишел

    14 24 Отговор

    До коментар #14 от "Хаймерс'а":

    Ъгъл, само още две - три доставки и офанзивата към Москва почва😃😃😃.
    Много вносни оръжия получават ВСУ, но още повече губят.
    Само за последните четири дни загубиха един немски Гепард, два американски HIMARSa, две френски САУ Цезар, два македонски идва словашки изтребителя, хеликоптери, изоставиха Джавелини и пр.

    Коментиран от #92, #100

  • 85 някой

    12 22 Отговор

    До коментар #52 от "реру":

    Недей да черпиш информация само от УНИАН. Има и други източници, при това не толкова кафяви...
  • 86 Важното е, че

    6 3 Отговор
    и стига за отстъплението... За друго не и трябва...
  • 87 кво мооо

    7 1 Отговор

    До коментар #81 от "някой":

    Плати си първо ЛендЛиийза после говори.

    Коментиран от #88, #93

  • 88 и те светвам

    13 1 Отговор

    До коментар #87 от "кво мооо":

    Сега ЛенЛиза е за Украйна свиквай.
  • 89 за оружието и джепането,

    5 12 Отговор
    нещата са кат в играта "тука има -тука нема" кефят ме украинците, че си вършат задачките на ниво тактика, хоперации, стратегии, без много да плямпат кат Конашенков с артистично накривените очила, а щом РФто и щабът им, не знаят, или пък не искат да обяснят нЕкои събития.. забавно е... имам чувството че РъФъ щаба прай стратегии по прочетеното в западната преса, а не от служебно инфо по веригата, и действат като рекламна или PR агенция по скоро.....
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 свафцд

    12 11 Отговор
    Мозък не им достига на простите укри бандера фашисти. Не оръжия а мозък нямат.
  • 92 стоян георгиев

    9 11 Отговор

    До коментар #84 от "Мишел":

    При война се губи техника съвсем очаквано ,друг е въпроса че данните ти са умишлено неверни,но провери известните руски загуби поне 100 танка и близо 20 самолета.живата сила я счятаи батальон на денв добрите за руснаците дни в лошите и повече.
  • 93 някой

    10 13 Отговор

    До коментар #87 от "кво мооо":

    Чети историята - Лендлийза за СССР от ВСВ е платен от Русия, като наследник на Съветите.

    Виж, лендлийза за укрофашистите ще е многократно по-голям, но няма да има кой да го изплаща. Това им е ясно на САЩ и пуделите им. Но така се стремят да отслабят Русия.
    Ще видим кой ще отнесе опустошителни последствия, че иде зима. Студена, тъмн, че може би и гладна зима...

    Коментиран от #96

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Пешо

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    Даването на оръжие, н е е ли намеса във войната?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Мишел

    10 17 Отговор

    До коментар #72 от "дайте им":

    "50-60 Томахоук на Украйна и после гледай сеира на руснаците".
    Така ли?
    САЩ атакуваха военно летище в Сирия с 96 Томахоука наведнъж. До летището стигнаха под 10%, не удариха нищо освен един бракуван самолет, на другия ден летището работеше.
    Но даване на Томахоук на Украйна може да доведе до трета световна война, термоядрена.

    Коментиран от #98

  • 98 добре бе ПИЧ

    5 1 Отговор

    До коментар #97 от "Мишел":

    Томахоук не става що се дървиш тогава се пита ?

    Коментиран от #99

  • 99 Или

    1 3 Отговор

    До коментар #98 от "добре бе ПИЧ":

    Дали Путя ти ще одобри доставката на тия безполезни ракети?
  • 100 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 7 Отговор

    До коментар #84 от "Мишел":

    а,стига лъга ,дее.Кокошков не е споменал,а ти два цели хаимарса утепа!снаряда на хаймарса е невиим защото той се движи по произволна траектория избрана от него до целта.такъв снаряд могат да вкарат в бункера на ,лудия.......
  • 101 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "то и ние":

    Явно ме бъркаш с някой от .......твоите???говоря за папиломения или шкембе войвода.Великия аятолах никога не е изказвал подобна глупост.Аз съм казал следното:След третия ден,русия влезе в капан от който няма измъкване.Войната стрелбата свършва 23г,24г лудия отива.......,а русия има нов президент Гари Каспаров.25г русия ражда 5 държави.Това както и че войната почва на 24също бе казано от мен.Аз чадо съм по дълбоките неща.Глупости,като теб и кокошков или попиломения ид..от не говоря!

    Коментиран от #111

  • 102 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 9 Отговор

    До коментар #81 от "някой":

    Руснаците в херсон са Жертвени агнета.Ще бъдат унищожени до крак ,ако не се предадат!Те ще се предадат сами и няма да има стрелба.Колкото до Крим.....Кримският мост се пази от ЩАТИТЕ,а не от заплахите на лудия,това разбери!!!Сега почна ли да осмисляш,какво означава ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ????Или още мислиш ,че е роботизирана кукла.......
  • 103 Спокоен _Язовец

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен _Язовец":

    Колкото си грамотен, толкова си и умен.
    Дори Путин би се гръмнал, ако прочете постовете ти.
    Продължавай в същия дух!
  • 104 Чочо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тонката":

    Отложено е за до година с Гейпарада на едно.
  • 105 Пян_Гъ

    5 1 Отговор
    Аз мислех, че укрите и НАТО вече са превзели Москва, а те още се чудели, ръйш ли, дали и кога да контраатакуват Херсон. Няма да стане така, драги натовци. Вие за издръжливост и модерни условия при дълга война сте намерили с кого да се дърлите! Кои са тези гениални "стратези" на НАТО?
  • 106 Скит'Ник

    5 3 Отговор
    Коментирайки възможността за офанзива в Херсон, Юрий Сак, съветник на украинския министър на отбраната, каза пред изданието, че "Русия никога няма да стане толкова глупава като украйна и да започне да хвърля хора в битка като в майдана като пушечно месо, за да задоволи амбициите на своите американски господари и с кеф да си строши и без това най- бедната и корумпирана продажна държавица наречена украйна - командвана задкулисно от един Шут"
    "Въпросът е в цената", заключи той, и те вече е платиха веднъж 5 милиарда за Майдана, Сега ще е платят за втори път, като си загубят тази изкуствено измислена държава от политическата карта на Света.
    А Честито на Печелившите.
  • 107 Начо Крика

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "м777":

    Чакат идиота Зеленски я да бъде опуцан или окошарен, щото друг изход няма
  • 108 Иванушка  🇷🇺

    4 9 Отговор
    "..На Украйна не й достига оръжие ..." - и Топки.
    Едно е да плямпаш глупости по телевизира че ще умираш като Лъв, друго в реалния свят и да гинеш като мишка.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Иванушка  🇷🇺

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    "...Българка..." - ти не си Българка, ти си Циганин ? 😆😆
  • 111 Физиотерапевт

    4 6 Отговор

    До коментар #101 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "Мента,глог и валериан" и една злобарка на заспиване с портрета на Зеленски.
  • 112 Слава Украине !

    12 6 Отговор
    Орк пита украинец
    -Как ще го платите това оръжие ,което ви дават американците ?
    - Не се тревожи ,Камчатка ще им дадем.
  • 113 Липсва им сиво вещество

    3 9 Отговор
    На Зеленски и мозък не му достига, така че се нуждае от спешна операция за присаждане ако е възможно, ако ли пък не трябва да постъпи немедлено в специално заведение.
  • 114 Кцаниба

    0 6 Отговор
    юбандеровците ще контранаступават към кир=ев и западенията си

    Коментиран от #115

  • 115 абинацК

    5 0 Отговор

    До коментар #114 от "Кцаниба":

    По-добре не пиши след като си дишал лепило.
    Сам излагаш събратята си русофили.
  • 116 тар

    0 0 Отговор
    Какво каза
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Много запознат

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    Няколкото Химарса вече ги отказаха.
  • 121 руслямски пин'доси и гей'ьове

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    Каква е реалността?! 180 дни рашистката армия не може да се справи с агитките на Десен сектор.
  • 122 Хахаха!

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дългият":

    "...дават се по лъжичка...", ми инак ще се издавят в казана, каквито са залюхани.
  • 123 Чудно!

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "реру":

    Как са в редакцията колегите? Всичко наред ли е?
  • 124 ОК!

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "Дългият":

    А кой ще плаща сметката за тези скъпи оръжия...?!Надявам се,не си ти голтако...?!
  • 125 Амммчи!

    0 6 Отговор

    До коментар #49 от "Амммм":

    Да не бързаме,ама докато се назландисваме,Русия ни завзе територия,колйоте две Българии...☹️🙄😔😖😰🤐!
  • 126 Кккк

    1 7 Отговор
    Силата на укрите е в лъжата и обидните думи .Имат една слава и я повтарят като хипнотизирани талибани .
  • 127 Оле мале

    0 1 Отговор
    Нали им пратихте ко стана с тях:D
Новини по държави: