Last news in Fakti

14 Август, 2022 14:55 856 0

Пожарникарите спряха разпространението на чудовищен пожар в Югозападна Франция

  • пожар-
  • франция-
  • югозападна-
  • пожарникари-
  • борба

Позволявайки на властите да отворят отново важен участък от магистрала

Пожарникарите спряха разпространението на чудовищен пожар в Югозападна Франция - 1
Източник: БГНЕС

Пожарникарите успяха да спрат разпространението на "чудовищен" пожар в Югозападна Франция, позволявайки на властите да отворят отново важен участък от магистрала, предава Ройтерс.

"Пожарът не се разви през последната нощ благодарение на значителните използвани (противопожарни) сили средства", заявиха местните власти, предаде news.bg.

Подкрепления от цяла Европа помогнаха на френските пожарникари да се справят с пожара, който опустоши горите във френския регион Жиронда от вторник и принуди 10 000 души да се евакуират домовете си. Огънят се разгаряше от вятъра и високите температури до 40 градуса по Целзий през последните дни.

Югозападната част на Франция вече беше засегната от пожари през юли, които унищожиха повече от 20 000 хектара гори и временно принудиха почти 40 000 души да напуснат домовете си.

Последователните горещи вълни предизвикаха горски пожари в цяла Европа това лято, поставяйки фокуса върху рисковете от изменението на климата за индустрията и поминъка на хората.

Над хиляда френски пожарникари бяха подкрепени от стотици пожарникари от цяла Европа, както и както и с противопожарни автомобили и самолети. Повече от 60 000 хектара земи и гори са изгорели досега във Франция тази година, шест пъти повече от средната стойност за цялата година за периода 2006-2021 г., показват данни от Европейската информационна система за горски пожари.

В момента природни пожари горят в Испания и Португалия, но над Западна Европа се очаква промяна на времето и наколко дни с превалявания и чувствително понижение на температурите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: