Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Август, 2022 16:13 1 303 10

Руските сили предлагат временно спиране на огъня около Запорожката АЕЦ

  • русия-
  • украйна-
  • аец запорожие-
  • руски сили-
  • огън

"Вместо демилитаризация на зоната около ядрената централа, ООН и върховният представител на ЕС за външната политика трябва да обсъждат спирането на огъня там"

Руските сили предлагат временно спиране на огъня около Запорожката АЕЦ - 1
Източник: БГНЕС

Руските сили, които са окупирали Запорожката ядрена централа, предлагат временно спиране на огъня. Това стана ясно от изявление на военно-гражданската администрация на окупационните сили, пише БНР.

"Вместо демилитаризация на зоната около ядрената централа, ООН и върховният представител на ЕС за външната политика трябва да обсъждат спирането на огъня там" - тези думи на Владимир Рогов от руската администрация на Запорожска област цитира държавната руска агенция РИА.

От седмица Москва и Киев взаимно се обвиняват, че обстрелват атомната централа в Енергодар. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди за опасността от ядрена катастрофа и призова за демилитаризация на зоната около АЕЦ Запорожие.

Още новини от Украйна

Незабавно изтегляне на руските войски от станцията поискаха всички държави от ЕС и други западни страни начело със Съединените щати. Според тях това ще позволи на Международната агенция за атомна енергия да извърши проверката си.

Британското разузнаване твърди в днешния си анализ, че Москва напредва в подготовката за провеждане на референдум за присъединяването на Донецка област към Руската федерация, макар датата все още да не е обявена. Вашингтонският Институт за изследване на войната коментира, че руските окупационни власти продължават усилията си да засилят контрола върху окупираните територии чрез различни мерки като въвеждане на рублата и събиране на данни от гражданите, които да улеснят провеждането на реферндум.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терминатор 🇺🇦

    13 23 Отговор
    Няма какво да предлагат а да си убират крушите руските фашаги

    Коментиран от #5

  • 2 Пич

    16 11 Отговор
    Много им се ще , на гладните за ток европейци , Русия да остави централата на Украйна ! И в Германия да не си светят със свещи !!! А дали Русия не се сеща ?! И ще ги оправят като с газа !!! Ще бъде тъмно и студено в Европа !!!
  • 3 КОТарАК

    11 18 Отговор
    цялата работа е инсценирана от самите руснаци -губят и търсят мир
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тоя па

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Терминатор 🇺🇦":

    И какво - да останат украинските фашаги, ли?!?
  • 6 Рушляк

    2 14 Отговор
    Вместо демилитаризация на зоната искат спирането на огъня там рушляците . С една дума ,ще продължаваме да обстрелваме от АЕЦ а , и нашето въоръжение остава вътре .
    Да не би да са направили и някоя биолаборатория там и да я крият . Няма по добро място ,знаят че Украйна няма да посмее да ги удари с някой Хаймарс.

    Коментиран от #7

  • 7 Гого

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Рушляк":

    Биолаборсториите са на укрите с участие на синче Дабънчо. Още преди години на изборите Тръмп и неговия екип ровеха за документи. Пострадаха, хора които му помогнаха. Затова го дискредитираха, за да не прекъсне пералнята за пари.Има инфо в нета.
  • 8 Тити

    1 6 Отговор
    Най добре да се изнасят от там нямат никаква работата
  • 9 Така

    3 0 Отговор
    Америка за България примамва българските партии и журнала за пари...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания