Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Август, 2022 10:00 1 354 13

Милициите на ЛНР и ДНР са уморени

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • лнр-
  • днр-
  • милиция

Милицията на Луганската народна република (ЛНР) отказват да продължат да се бият в Донецка област и се оплакват от изтощителното темпо на настъпление извън Луганска област

Милициите на ЛНР и ДНР са уморени - 1
Снимка: БГНЕС

Части на милицията на Луганската народна република (ЛНР) отказват да продължат да се бият в Донецка област и се оплакват от изтощителното темпо на настъпление извън Луганска област. На отказа от това да се сражават обръща внимание Института за наблюдение на войната (ISW) в днешната си сводка за развитието на войната в Украйна.

Анализаторите отбелязват, че има разлика в отклика, който неотдавнашните руски цели в Донецка и Луганска област. Явно в ЛНР властва умората от изтощителните офанзиви извън границите, за които претендира. Анализаторите посочват видео, разпространено в социалните мрежи и украинските медии. ISW не може да провери независимо произхода или автентичността на това конкретно видео. Посланието му обаче отразява по-широка тенденция на намаляване на инвестициите и морала на ЛНР в подкрепа на руската война в Украйна.

Луганската милиция е отпразнувала победата на 3 юли, но явно смятат, че вече са си свършили работата, достигайки административните граници на сепаратистката република. Не един руски военен блогър критикува военнослужещите от ЛНР, че желаят руска подкрепа за собственото си "освобождение", а след това отказват да се бият в Донецка област.

Тази тенденция е особено опасна за руските сили, които се опитват да наберат още нови войници от Луганска област, за да компенсират неотдавнашните загуби. По-нататъшното разделение в рамките на ръководените от Русия сили също е допълнителна заплаха за ефективността на руските военни усилия.

Подразделенията на ДНР и преди са регистрирали подобни призиви, когато са действали в Луганска, Харковска и Херсонска област, което може да означава, че марионетните войски може да не подкрепят напълно експанзивните планове на Кремъл за инвазия. ISW припомня и други видеа и информации за недоволство от предишните месеци на войната.

В кратката си сводка ISW обръща внимание още на ограничените наземни нападения северозападно от Славянск, които са провели руските сили. Също така ограничено е нападението северно от град Харков.

Множество обаче са настъпателните операции източно и югоизточно от Северск и североизточно и югоизточно от Бахмут. Руските сили продължават да провеждат настъпателни операции северозападно, западно и югозападно от град Донецк.

Продължава подготовката за присъединяване на отвоюваните територии на Украйна към Русия от страна на руските власти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да де

    18 7 Отговор
    Ма чакай нали укрите тръбят, че са в контраофанзива, а тук пишете за изтощително темпо на настъпление на милиците и руската армия къде е истината.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 братя Грим

    14 2 Отговор
    То гъмжи от анализатори в Украйна , ходят от фронт на фронт и взимат интервюта от варварите окупатори.А бойците от ЛНР на опашка се редят да си споделят с анализаторите , колко им е досадна вече руската армия.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пълен смях

    7 3 Отговор
    Много ми е смешно когато кажат ние сме под масивен обстрел от руската армия и след две секунди в репортажа ги дават как копаят картофи на село или садят .Всичко с войната е пълен цирк Руската армия и тези на милицийте си прави каквото иска в Украйна но не стреля по цивилни .Но в такива случай в който украйнските нацисти са с танковете до училица и градини са виновни и самите украинци ,че не се противопоставят

    Коментиран от #13

  • 13 ВЕРНО ЛИ ВЕРНО

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пълен смях":

    .....направо е човек да иска да е в НЕ живо СЪСТОЯНИЕ ОТ смях....😱
Новини по държави: