Last news in Fakti

16 Август, 2022 18:01 1 863 13

"Тойота" спря завод заради недостиг на електроенергия

  • япония-
  • тойота-
  • завод-
  • елетроенергия-
  • пестене

Японският автомобилен гигант "Тойота" (Toyota Motor) спря завода си в югозападната китайска провинция Съчуан

"Тойота" спря завод заради недостиг на електроенергия - 1
Източник: Shutterstock

Японският автомобилен гигант "Тойота" (Toyota Motor) спря завода си в югозападната китайска провинция Съчуан, след като местните власти издадоха заповед за икономии на електроенергия. Това съобщи говорител на компанията, цитиран от Ройтерс.

По думите му заводът в град Чънду, който е съвместно предприятие на "Тойота", е преустановил дейността си до събота. Провинция Съчуан ограничи промишленото потребление на електроенергия с оглед на най-големите горещини, сполетели Китай от 60 години насам. Това накара производители на торове, литий и други метали да затворят производствените си мощности или да ги ограничат, предаде БТА.

На промишлените потребители в 19 от всички 21 града в провинцията бе наредено да спрат производствата си от 15 август до 20 август, за да дадат приоритет на електроснабдяването на домакинствата, обявиха в неделя властите в Съчуан.

Представителят на "Тойота" отказа да разкрие броя на произведените автомобили, който ще бъде засегнат от спирането на завода. "Наблюдаваме ситуацията всеки ден и следваме насоките на правителството", каза той.

По-рано през месеца компанията повиши прогнозата си за нетната печалба до края на финансовата си година (приключваща в края на март 2023 г.) до 2,36 трилиона йени (17,7 милиарда долара). "По-слабата йена има голямо положително въздействие върху нашите продажби", каза тогава представител на "Тойота", цитиран от Киодо.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Трагедия

    14 0 Отговор
    Те сега нямат ток, представям си ако минат на "еко" автомобили какво ще е.
  • 4 Ходи се гръмни

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Танк":

    Само да попитам, монголоидните жълтурчета от кога станаха част от нашия западен свят, че нещо не мога да се сетя, хехе?
  • 5 Баш майстора

    9 0 Отговор
    Аве нъли тая Русия беше бензиностанция с ракети? Тоя бензиннажия Путин майката ви разската джендърска. Зимата иде, жендърчетата в стойка Г при бензиностанцията ша смучат ракетата на главния бензинНажия Путин

    Коментиран от #7

  • 6 Цвятко

    2 4 Отговор
    Макак така великия Китай и Русия ше нямат ток?! Нимой да бъди!

    Коментиран от #8

  • 7 Иван

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Баш майстора":

    Тя че Русия е бензиностанция с ракети, няма нищо общо с тва че беден Китай няма ток за заводите и скоро Запада ше си прибере производството и Китай фалира. Русия вече официално призна фалит и недостиг на финанси. Спада е ОГРОМЕН! Край с комунетата

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Хехе

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Цвятко":

    “Велики” 😄
  • 9 Ихааааааааааааааааааа

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Къде ще си го прибере производството западналия запад, ва умян? Там, дето хич няма ток, газ, въглища и ядрено гориво ли?
  • 10 Факт

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Всички произвеждат там защото е евтино. Запада преди да си прибере производството, трябва да намери кой да работи там за без пари.

    Коментиран от #11

  • 11 Еми

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    То алчните Соросовчета вече намериха послушни роби, не си ли чувал за планът “Great Replacement”?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Еми":

    Лошото е че, докато великата Европейска раса бавно но сигурно изчезва(Включително и ние) тея “културни обогатители” където ги развъждат умишлено, ще работят също толкова некачествено, колкото и жълтурите в момента, ако не и още по-зле, с други думи, очаквай скоро още повече стоки second hand. За съжаление това е мрачното близко бъдеще което ни очаква, започвам да си мисля че господина с мустаците е бил прав за много неща.
Новини по държави: